BA Mode stylist en editor

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Het doel van de cursus in Fashion Stylist en Editor is om studenten professioneel voor te bereiden op de modesector die vervolgens in staat zal zijn om effectief bij te dragen aan het communicatieproces, de promotie en daarmee de totale verbetering van het modeproduct en de denkbeeldige esthetiek / stijl die het karakteriseert.

Professioneel profiel: mode-stylist; Mode-editor.

De mode-editor, een veel gevraagd professioneel figuur, moet de capaciteiten en kenmerken van een ontwerper ontwikkelen. Zijn / haar vaardigheden moeten geleidelijk worden uitgebreid van onderzoeksmethoden, tot diepgaande kennis van het modesysteem en zijn culturele en historische, sociologische en technische componenten, en het vermogen om trends te interpreteren, waardoor deze persoon een van de belangrijkste ontwerpers van stijl is en een van de meest oplettende waarnemers van de voortdurende transformatie van mode.

Het eerste jaar van de cursus is gewijd aan het begrijpen van de basis van de technische hulpmiddelen van de handel, de organisatie en methoden die worden gebruikt in projectontwerp en een stevige culturele achtergrond met betrekking tot de modewereld. De cursus concentreert zich op het ontwerp van een modefotografieproject: van het observeren van de echte wereld en het begrijpen van de verschillende inputs, tot de ontwikkeling van een idee en de vertaling ervan naar een stijl, waarbij je je voorstelt hoe dit zou kunnen worden gepresenteerd in de creatie van een redactioneel project. Een essentieel doel is om de student te helpen verschillende stijlen te begrijpen, de werkelijkheid en zijn eigen ideeën te analyseren en te synthetiseren, en het vermogen te krijgen om deze creativiteit te vertalen in een consistent beeld, dat in staat is de essentie van een esthetisch idee over te brengen.

Het tweede jaar is bedoeld om de student te helpen door middel van concrete experimenten met de methoden, de instrumenten die zijn bestudeerd en de culturele aspecten, die allemaal dieper worden onderzocht: de projecten (fotoshoots van vrouwen, mannen en stillevens) worden uitgevoerd door de verschillende fasen van onderzoek / ontwikkeling / en realisatie bestuderen en de basisbouwstenen van de opleiding vertegenwoordigen. Over elk onderwerp wordt nagedacht als het betrekking heeft op het project: de technische en creatieve hulpmiddelen (software, digitale correcties van de afbeeldingen, het maken van video); de culturele signalen (hedendaagse mode, fotografie, semiotiek en in het algemeen in staat zijn om beelden te interpreteren). Het fundamentele doel is om een ​​Fashion Stylist te vormen die in staat is om het creatieve proces, het tijdschema en de mechanismen van projectontwerp te beheren en een volledig inzicht te krijgen in de diverse stijlen die de mode in het verleden heeft gevolgd, de hedendaagse trends, en om de vermogen om nieuwe vormen van mode kritisch te analyseren en te synthetiseren.

Het derde jaar is gewijd aan geavanceerd projectontwerp in een professionele gesimuleerde context en in een cultureel complexe situatie. Het proces waarmee het afstudeerproject is voltooid, biedt ruimte voor persoonlijke intuïties en kritische reflecties van de kant van de student. Het afstudeerproject voor de cursus Modestilist is voorstander van de ontwikkeling van een persoonlijke stijl, origineel en coherent, waarbij de student zijn kennis van alle technische, kwalitatieve en economische aspecten met betrekking tot de uiteindelijke productie moet aantonen.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF).

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder