BA Muziek

University of Southampton

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA Muziek

University of Southampton

Kies een BA in muziek aan de University of Southampton en ontwikkel je muzikale vaardigheden in dit unieke, gevarieerde en flexibele programma. Bestudeer de basis door stichtingen in analyse, contrapunt en harmonie.

Van middeleeuwse polyfonie tot wereldwijde hiphop, onze muziekcursussen bieden een brede muzikale educatie over geschiedenis, cultuur en maatschappij, onderwezen in spannende, door onderzoek aangestuurde modules. Onze cursus biedt geen voorkeur voor de ene soort muziek boven de andere, en onze flexibele aanpak betekent dat je modules uit een andere discipline kunt kiezen om je muziekstudies aan te vullen. Je krijgt les in tutorials, seminars en lezingen door academici van wereldklasse. Onze vaardigheidsgerichte training biedt waardevolle overdraagbare vaardigheden om u voor te bereiden op elke carrière die kritisch nadenken, teamwork en schrijfvaardigheden vereist.

Leer om je eigen muziek te schrijven. Volg vocale en instrumentale lessen met een gespecialiseerde leraar. Zet de vaardigheden die je hebt geleerd op deze BA-graad te gebruiken door deel te nemen aan spraakmakende prestatieprojecten geleverd door de afdeling Muziek en door uitvoerende groepen van de Student Union. Afgestudeerden van deze bachelor gaan door naar hun carrière in de muziekindustrie, in muziekeducatie, in muziektherapie en op vele andere gebieden waar creatief vermogen en teamwerkervaring vereist zijn.

Programmastructuur

In je eerste jaar biedt een kernprogramma van muziekwetenschappen een brede basis in de fundamentele elementen van muziekuitvoering, compositie en academische muziekstudie.

In je tweede en derde jaar is een vrije keuze beschikbaar uit een brede selectie van modules in een reeks van muzikale onderwerpen. Je kunt er ook voor kiezen om tot 25% van je opleiding te volgen in vakken uit andere disciplines in je opleiding. Als u genoeg modules in een ander vak volgt, kunt u dit onderwerp toevoegen als een minor voor uw muziek BA-graad.

Muziekafdelingmodules vallen in vier hoofdgebieden. Elk van deze functies heeft een brede diversiteit aan benaderingen en muziekstijlen:

 • Geschiedenis en kritiek: introduceert historische, analytische en etnomusicologische benaderingen voor een breed scala aan onderwerpen, van Mozart in Wenen tot Global Hip Hop, van muziek in de Middeleeuwen tot Jazz Theory en meer.
 • Prestaties: ondersteunt instrumentale en vocale prestaties (solo of ensemble) in klassieke, jazz- en popstijlen, met 20 uur volledig gefinancierde individuele lessen per jaar voor solo-artiesten, plus tweewekelijkse masterclasses, professionele workshops en groepscoaching. We willen verschillende prestatiestromen ondersteunen: onze studenten kunnen heavy metal of klassieke hobo, muziektheater of operastem, klassieke saxofoon of funk volgen, met deskundige begeleiding van onze prestatie-staf.
 • Compositie- en muziektechnologie: omvat uitgebreid projectwerk en geavanceerde studiotechnieken, wat leidt tot de indiening van een verzameling originele composities in klassieke of commerciële stijlen, of beide. Modules in songwriting, orkestratie en arrangement, en muziektechnologie ondersteunen de compositie van video-showreels tot strijkkwartetten.
 • Arts Administration, Music Therapy and Community Music: omvat modules die zijn gericht op het verwerven van kennis en professionele vaardigheden op gebieden waar afgestudeerden van muziek innovatieve carrières kunnen opbouwen

Belangrijkste feiten

 • Dankzij de flexibele cursusstructuur kunt u uw programma afstemmen op uw behoeften, op het gebied van prestaties, compositie en academische muziekstudie
 • Speciaal gebouwde concertzaal (Turner Sims) ter ondersteuning van de meest uitgebreide reeks van professionele concerten en workshops van een Britse universiteit
 • Speciale faciliteiten, waaronder: een klavierruimte, een percussieruimte, een jazz- en poprepetitiezaal, negen andere les- en ensemblerepetitiezalen, 16 oefenruimten, drie elektronische studio's plus een livekamer en 16 genetwerkte multimediawerkstations
 • Vele grootschalige Students 'Union-uitvoerende groepen (orkesten, bands, koren en theatergroepen), naast muziekensembles

Typische toelatingseisen

A Niveaus: GCE A-niveau

 • AAB tot BBB, inclusief Grade B in muziek; en klasse 8 of gedemonstreerde equivalente norm *
 • Kandidaten die de Extended Project Qualification (EPQ) nemen, krijgen ook een alternatief aanbod van één rang lager dan het standaardaanbod, afhankelijk van een A-cijfer in de EPQ.
 • We accepteren alle A-niveaus behalve Algemene Studies.

IB: International Baccalaureate 34 - 30 punten, 17 - 15 op een hoger niveau, waarvan 6 in muziek van een hoger niveau, en Grade 8 of gedemonstreerde equivalente standaard *

Typische cursusinhoud

 • Historische en kritische onderwerpen: muziekgeschiedenis en analyse van de Middeleeuwen tot heden; etnomusicologie; jazz en pop; vraagstukken in de sociologie en de hedendaagse cultuur
 • Prestaties: solo- en ensembleprestaties in oude muziek; klassieke en hedendaagse kunstmuziek; jazz en pop
 • Compositie: vrije compositie (klassiek en / of commercieel, televisie en film)
 • Orkestratie en arrangeren
 • Liedjes schrijven
 • Muziekindustrie
 • Muziektherapie en communitymuziek

Leren en beoordelen

Onze muziekcursus in Southampton biedt de brede en gevarieerde leerervaring die u verwacht van een vooraanstaande onderzoeksuniversiteit met een lange traditie van toewijding aan de kunsten. Ons flexibele en innovatieve curriculum biedt een ruime keuze aan onderwerpen, zodat u uw studie op bepaalde gebieden kunt richten of een breder scala aan interesses kunt nastreven. Je hebt een persoonlijke academische tutor om je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor je ambities. We moedigen je aan om jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen, inclusief vormen en muziekstijlen die je misschien nog nooit eerder hebt gezien. Je kunt ervoor kiezen om alleen muziekmodules te studeren, of om je ervaring te variëren door individuele modules of een minor in een ander vakgebied toe te voegen.

We gebruiken veel verschillende indelingen in ons onderwijs. In elk jaar van je cursus kun je een scala aan ervaringen verwachten, van individuele-lessen, compositie of academische tutorials, tot seminars voor kleine groepen, tot grotere workshops, lezingen, repetities en uitvoeringen. Beoordeling van uw werk is even gevarieerd. Afhankelijk van de modules die u kiest, wordt u beoordeeld aan de hand van prestaties, cursusportfolio's, presentaties, groepswerk en andere opdrachten, evenals essays en examens.

We helpen je graag bij het verwerven van werkvaardigheden binnen en buiten het curriculum. Onze cursus bestaat uit stages op scholen, stageplaatsen voor kunstadministratie en andere mogelijkheden om waardevolle ervaring op te doen om uw leren en inzetbaarheid te verbeteren. Gedurende je studie, zul je niet alleen je specialistische muziekexpertise verbeteren, maar ook algemene vaardigheden verwerven op het gebied van tijdmanagement, communicatie en probleemoplossing die je goed van pas zullen komen in elke carrière.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op February 10, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Verenigd Koninkrijk - Southampton, Engeland
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates