BA Muziek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het muziekdepartement werd geopend in 2008 en was het eerste muziekdepartement in de Egeïsche regio dat werd opgericht door een universitaire stichting. De afdeling, die ook het Yaşar University Chamber Orchestra omvat, is gepland volgens een institutioneel model, waarin studenten profiteren van een praktische opleiding, ondersteund door hun academische en culturele ontwikkeling. Door dit implementatiemodel kunnen studenten spelen als solist of als begeleider en uiteindelijk uitvoerende leden van het orkest worden.

In 2009 begon de afdeling Stringed Instrument-training aan te bieden, zowel Graduate- als Proficiency-programma's; terwijl in 2010 het Piano - Guitar Graduate-programma werd geïntroduceerd. In 2011 startte de muziekafdeling het eerste muziekstudieprogramma 'Student Focused' in Turkije. Om studenten te ondersteunen bij hun opleiding en hen alle gelegenheid te geven om uit te blinken in hun praktische en theoretische cursussen, beschikt de afdeling over oefenruimtes voor instrumenten die beschikbaar zijn voor één-op-één tutorials, geluiddichte klaslokalen, studio's, opnamegebieden en een concertzaal voor uitvoeringen. De concerten gegeven door de studenten van het Yaşar University Chamber Orchestra en de muziekafdeling worden online gefilmd en uitgezonden met behulp van de nieuwste high definition digitale uitzendtechnologie.

126578_126320_Yasar.jpg

Programmastructuur

Het muziekdepartement leidt artiesten op met een kwalitatief hoogstaand lesprogramma waarmee ze hun vaardigheden op verschillende gebieden kunnen ontwikkelen. Als gevolg van deze opleiding krijgt de student alle gelegenheid om uit te blinken op het wereldtoneel. Het undergraduate-programma omvat cursussen in piano, gitaar, strijkers en zang in klassieke, pop- en jazzmuziek. Praktische, artistieke Masters en Doctoral programma's zijn ook beschikbaar. Deze afgestudeerde programma's accepteren studenten op het gebied van snaarinstrumenten, piano en gitaar.

Carrièremogelijkheden

Studenten krijgen een gespecialiseerde opleiding, ontworpen volgens de eisen van de muziekindustrie. Na afgestudeerd te hebben met internationaal gerenommeerd wetenschappelijk personeel, krijgen afgestudeerden alle kansen om hun carrière als professionele artiest op het internationale toneel te bevorderen. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun vaardigheden op het gebied van concertmanagement, podiummanagement of muziekkritiek te ontwikkelen. Afgestudeerden beheersen ook ten minste één andere vreemde taal, evenals geavanceerde kennis van het Engels, waardoor hun professionele kwalificaties worden versterkt. Afgestudeerden kunnen werkzaam zijn als solisten in symfonieorkesten, opera- en balletgezelschappen of kunnen een academische carrière nastreven. Ze kunnen ook werk vinden in een van de verschillende takken van de muziekindustrie.

Toelatingseisen voor internationale studenten

  • Online aanvraagformulier ingevuld href = "https://apply.yasar.edu.tr/
  • Middelbare schooldiploma, schoolverlatingscertificaat, transcript en verwijzingsbrief voor niet-gegradueerden
  • Universitaire graad, transcript en academische referentiebrief voor afgestudeerde aanvragers
  • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
  • Kopie van paspoort
  • Pasfoto
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Lees meer

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Lees Minder