BA Politiek en economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De cursus wordt gezamenlijk uitgevoerd door de School of Politics and International Relations en de School of Economics. Deze cursus behandelt politiek denken en gedrag naast economische principes en gebruiken.

Politiek en economie gaan over het begrijpen van het moderne leven, of over de politieke en economische grondslagen van de hedendaagse wereld.

Je krijgt een grondige kennis van een breed scala aan concepten en krijgt ook de kans om in het buitenland te studeren aan een van onze internationale partnerinstellingen in Australië, Canada, Europa en de VS.

Jaar een

In het eerste jaar volg je modules in politieke theorie en vergelijkende politiek. Door politieke instellingen en gedrag in westerse liberale democratieën te vergelijken, verkrijgt u een grondig begrip van de geschiedenis van politieke ideeën. Je kunt ervoor kiezen om modules op het gebied van internationale betrekkingen te nemen als onderdeel van je optionele modules binnen de school.

In de economie profiteer je van een module Schrijven Economie en maak je kennis met macro-economie en micro-economie. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen twee andere studierichtingen voor je resterende modules in de School of Economics en je neemt ook een module over carrière en inzetbaarheid.

Jaar twee

In de politiek kies je een kernmodule en heb je vervolgens de keuze uit twee extra modules van de school, zodat je kunt beginnen je studie aan je interesses aan te passen. In de economie studeer je macro-economie en micro-economie.

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​semester in het buitenland te studeren aan de campussen van de universiteit in China of Maleisië of bij een van onze internationale partnerinstellingen in Australië, Canada, Europa en de VS.

Jaar drie

In uw laatste jaar krijgt u de gelegenheid om een ​​proefschrift over de politiek op te stellen onder de supervisie van een lid van onze academische staf, en zult u ook optionele modules in zowel de politiek als de economie kiezen uit alle mogelijkheden die beide scholen bieden.

Je moet in je derde jaar ten minste drie modules uit de internationale relatiemodule kiezen en je kunt je verder specialiseren door meer van hetzelfde toe te voegen of je kennisbasis te verbreden door modules uit de vergelijkende politiek en politieke theorie te volgen.

Meer te weten komen.

Toelatingseisen

A-niveaus: AAA exclusief algemene studies en kritisch denken

GCSE's: GCSE-wiskunde, 7 (A) of hoger

Engelse taalvereisten

IELTS: 6.5 (niet minder dan 6.0 in elk element)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

In het buitenland studeren

Tijdens deze cursus kun je een semester of een volledig jaar studeren in het buitenland op de campussen van de universiteit in China of Maleisië, of bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, Canada, Europa en de VS.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

In Nottingham verwerft u een sterke academische basis en een reeks uitstekende overdraagbare vaardigheden, zoals het vermogen om zelfstandig te studeren en effectief te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

U zult ons verlaten met specialistische kennis van internationale kwesties en politieke systemen die uw wereldwijde carrièreperspectieven zullen verbeteren. Je zult ook het vermogen hebben om gecompliceerde economische concepten te begrijpen, of ze nu wiskundig of filosofisch van aard zijn.

Onze afgestudeerden ontwikkelen loopbanen in de private, publieke en charitatieve sectoren. Onderdeel van de privésector zijn journalistiek van drukwerk en televisie, uitzending, televisie- en fi lmproductie, reclame, marketing en personeel, alsmede de commerciële en fi nanciële sectoren. Sommigen gaan in partijpolitiek als parlementaire medewerkers, raadsleden in de lokale overheid en zelfs parlementsleden; anderen werken voor de overheid en voor onderzoek en data-analyse.

Loopbanen in de derde sector zijn onder meer werken voor niet-gouvernementele organisaties, liefdadigheidsinstellingen en ontwikkelingsbureaus. Sommige afgestudeerden kiezen voor verdere studie of nemen beroepskwalificaties in de postuniversitaire wet of het onderwijs.

We erkennen dat afgestudeerden vaak meer dan alleen een grote mate nodig hebben om zich van de rest te onderscheiden. Als zodanig bieden we waardevolle stage- en stagemogelijkheden voor studenten in de politiek en internationale betrekkingen. We hebben momenteel meer dan 25 stagepartners met 100 stages per jaar, inclusief stagemogelijkheden in Westminster en zelfs in het buitenland.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder