BA Sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Gericht op het verkennen van samenlevingen, sociale relaties en instellingen zoals gezinnen, werkplekken en gevangenissen, ontwikkelt deze cursus een sterke capaciteit voor kritisch sociologisch denken.

Door sociologie te bestuderen, stellen we vragen en verkennen we de realiteit van de wereld om ons heen; de vanzelfsprekendheden over hoe de sociale wereld is georganiseerd.

Sociologen ontwikkelen een scherpe sociologische verbeelding waarmee ze reflexief en kritisch nadenken over bijna alles, van waarom we onze vrouwelijke kinderen in roze kunnen kleden, tot wat er ontbreekt in de moderne slavernijwet en de implicaties van klimaatverandering en wereldwijde migratie.

U zult vragen overwegen zoals:

  • Hoe worden samenlevingen in de loop van de tijd gecreëerd, gereproduceerd en onderhouden?
  • Hoe beïnvloeden factoren als klasse, geslacht, etniciteit en seksualiteit het dagelijks leven van mensen en toegang tot de hulpbronnen van de wereld?
  • Welke sociale regels en processen binden en scheiden mensen niet alleen als individuen, maar als leden van verenigingen, groepen en instellingen, zowel in alledaagse ontmoetingen als in de wereldwijde sociale context?

Deze cursus is bedoeld om flexibiliteit te bieden en u in staat te stellen uw studies te concentreren op een reeks problemen die u bijzonder interessant vindt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen zich te specialiseren in culturen en identiteiten, mondiale studies en mensenrechten, of misschien ongelijkheden en sociale rechtvaardigheid. De keuze is aan jou.

Jaar een

In het eerste jaar verkennen je kernmodules belangrijke tradities en ideeën in de discipline van de sociologie en laten ze je kennismaken met verschillende fundamentele methoden die je in staat stellen om de sociale wereld te onderzoeken.

Daarnaast zul je verschillende inleidende modules volgen die belangrijke thema's en onderwerpen onderzoeken, zoals misdaad en deviantie, cultuur en identiteit, wereldwijde studies en mensenrechten, en gelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Jaar twee

Jaar twee zal je begrip van de theoretische en methodologische grondslagen van je onderwerp verder ontwikkelen. We moedigen je aan om deze te verkennen via kernmodules die zich richten op klassieke en hedendaagse sociologische theorieën, en op de filosofie, politiek, ontwerp en uitvoering van onderzoek.

We helpen je ook met de voorbereiding op het proefschrift door je aan te moedigen om na te denken over geschikte onderzoeksthema's en methoden die aansluiten bij je interesses. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om een ​​breed scala aan op onderzoek geïnformeerde optionele modules te bestuderen.

Jaar drie

Jaar drie biedt de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van onderzoek naar en het schrijven van een proefschrift over een onderwerp naar keuze. Tijdens dit uitdagende maar lonende leerproject wordt u door een begeleider vakkundig begeleid. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​breed scala aan op onderzoek geïnformeerde optionele modules te studeren. In het eerste semester heb je misschien ook de mogelijkheid om in het buitenland te studeren.

Meer te weten komen.

Toelatingseisen

A-niveaus: ABB met uitzondering van algemene studies en kritisch denken

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 6.0 in elk element)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

In het buitenland studeren

Tijdens deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland aanvragen bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, China, Duitsland en de VS.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

We zetten ons in voor het verbeteren van de loopbaanontwikkeling en inzetbaarheid van onze studenten. Onze afgestudeerden zijn succesvol geweest in het veiligstellen van rollen in een breed scala aan beroepen in de publieke, private en vrijwilligerssector. Deze omvatten: huisvesting, beleid, onderzoek, residentiële zorg, ondersteunend werk, fondsenwerving voor liefdadigheidsinstellingen en rollen in bedrijfsfuncties op het gebied van marketing, reclame, personeel, werving, financiën en onroerend goed.

Onze afgestudeerden worden door werkgevers gewaardeerd om hun vermogen om:

  • ontwikkel een argument en onderbouw het met bewijsmateriaal
  • schrijf coherent en bondig met een duidelijke structuur
  • werk op tijd voltooien en voldoen aan de vereiste specificaties
  • denk kritisch na en accepteer geaccepteerde ideeën
  • relevante materialen selecteren, verzamelen en analyseren om onafhankelijk onderzoek uit te voeren
  • hun werk mondeling en schriftelijk presenteren
  • werk als een team om doelen te bereiken

Naast de vakspecifieke kennis die u tijdens deze cursus wilt opbouwen, ontwikkelt u belangrijke overdraagbare vaardigheden die veel gevraagd zijn bij werkgevers. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatie, IT-vaardigheden, statistische analyse, tijdbeheer en motivatie, kritische evaluatie en teamwork.

We ondersteunen de inzetbaarheid van onze studenten door loopbaanonderhandelingen en -evenementen. Je academische en persoonlijke ontwikkeling zal ook worden gefaciliteerd door je persoonlijke privéleraar, die zowel je academische privé-leraar zal zijn als pastorale ondersteuning zal bieden.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder