BA Vertalen en tolken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studenten van de afdeling Vertalen en tolken verwerven de professionele vaardigheden om succesvol te worden in de sector, schriftelijke en mondelinge vertaalwerkzaamheden uit te voeren, effectief te werken in nationale en internationale bijeenkomsten en in staat te zijn zowel wetenschappelijke als literaire documentatie te vertalen.

126578_126320_Yasar.jpg

Programmastructuur

De cursusinhoud van de afdeling Vertaling en vertolking is compatibel met de educatieve filosofie van Yaşar University. Binnen het curriculum willen de eerstejaars cursussen voortbouwen op de fundamentele taalvaardigheden van de student in het Engels, zoals lezen, schrijven en verbale expressie. Studenten zullen de taal volledig beheersen met een diepgaand begrip van de grammaticale regels. Cursussen in schriftelijke en mondelinge vertaling worden geïntroduceerd in de volgende semesters. Theoretische en toegepaste vertaalcursussen beginnen in het tweede jaar. Deze zijn gericht op schriftelijke en mondelinge vertaalvaardigheid op een aantal specialistische vakgebieden, waaronder geneeskunde, rechten, economie, internationale handel en Europese betrekkingen. Bovendien biedt de afdeling Frans als tweede vreemde taal gedurende acht semesters.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van dit programma krijgen de titel: "Vertaler en tolk". Dit stelt hen in staat om te werken in instellingen voor buitenlandse handel, een aantal overheidsafdelingen, uitgeverijen, vertaalbureaus, juridische bureaus, notarissen, wisselkantoren in de banksector, evenals de ministeries van de Europese Unie, buitenlandse zaken, nationale Onderwijs, culturele zaken, toerisme en buitenlandse zaken, evenals ten kantore van buitenlandse missies. Andere loopbaanopties zijn onder andere het Engelse taalonderwijs op lager of middelbaar niveau, of op voorbereidende universitaire scholen.

Toelatingseisen voor internationale studenten

  • Online aanvraagformulier ingevuld href = "https://apply.yasar.edu.tr/
  • Middelbare schooldiploma, schoolverlatingscertificaat, transcript en verwijzingsbrief voor niet-gegradueerden
  • Universitaire graad, transcript en academische referentiebrief voor afgestudeerde aanvragers
  • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
  • Kopie van paspoort
  • Pasfoto's
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Lees meer

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Lees Minder