BA Videodesign en Filmmaking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Een filmmaker creëert en produceert audiovisueel werk in de wereld van verhalen vertellen en film met behulp van een steeds meer geïntegreerde mix van taal en communicatie bij het regisseren van films, bij het overbrengen van betekenis en bij de gebruikte technische en productie-oplossingen. Het werk van een filmmaker integreert het werk van een ontwerper met het werk dat te maken heeft met cinematografische en televisie-verhalen, documentaires, videokunst en commercials voor amusement, informatie en communicatie.

Taakstandpunten: Filmmaker; Video Designer; Producent; operator; Editor; Compositor; Auteur van gingles, videoclips, spots, kunstvideo's, grafische bumbers en trailers voor cinema en het uitzenden van andere media.

Het eerste jaar van de driejarige cursus Videodesign in Filmmaking is gericht op het verwerven van de eerste gereedschappen voor filmconcepten, planning en productie. De productieketen wordt geanalyseerd door het bestuderen van werk van de hoogste internationale normen. Culturele en technische onderwerpen lopen naast elkaar om de student in staat te stellen onmiddellijk de solide basis te verwerven die nodig is om de complexiteit van de filmproductie aan te pakken. Praktisch leren en workshops spelen een sleutelrol bij het produceren van een documentaire gemaakt door de studenten. Het doel is om een ​​goede esthetische gevoeligheid en een grondige kennis van traditionele communicatiemiddelen en nieuwe digitale filmformaten te bereiken.

Het tweede jaar omvat begeleid projectwerk. De verschillende cursussen bieden de student concrete ervaring gericht op het produceren van projecten en stukken werk. Studenten verwerven een grondige technische kennis van het communiceren via film en verbeteren hun begrip van de software die wordt gebruikt voor videobewerking en compositing, grafische en visuele effecten, interactiviteit en het beheren van multimedia-inhoud. Culturele onderwerpen omvatten een scala aan aspecten van video van regisseren en screenwriting tot technische kennis en productie voor entertainment (inclusief feuilletons en nieuwe media), informatie, commercials en videokunst. Het jaar wordt afgesloten met het maken van een korte fictiefilm.

Het derde jaar consolideert de verschillende gebieden van artistieke en fictieve filmproductie door middel van fotografische richting, regie van acteurs, set-management, decorontwerp en kostuum, planning en afsluiting van projecten in formats ondersteund door nieuwe digitale media en de ontwikkeling van lineaire en niet-lineaire verhalen. Studenten moeten leren hun persoonlijke ideeën te ontwikkelen met het oog op productiebehoeften (hoog en laag budget) en zullen ook de technieken en basisbeginselen van financiering voor onafhankelijke filmmakers bestuderen. Aan het einde van de cursus maken de studenten een film voor een serie (pilot voor een webserie) voorafgaand aan hun afstudeerproject.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder