BA communicatieontwerp

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor in communicatieontwerp

Omdat design jouw taal is: de studie voor creatieve ontwerpers

Communicatie is overal. Posters, boekomslagen, tijdschriften, logo's, apps, interfaces, webdesign of verpakkingsontwerp - Elke dag komen we honderden visuele berichten tegen. Ze doen een beroep op ons of stoten ons af, ze wekken enthousiasme op, maar soms ook walging of woede. Feit is dat ze ons denken en handelen beïnvloeden, omdat ze niet alleen esthetisch zijn, maar ook complexe inhoud en emoties overbrengen. Als communicatie- of grafisch ontwerper vindt u de beste visuele en creatieve expressie voor alle berichten.

In de bacheloropleiding Communication Design leer je alleen van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en kun je genieten van de professionele apparatuur van de University of Applied Sciences Europe inclusief fotostudio, print

Bij de University of Applied Sciences Europe we je aan voor de creatieve industrie: door veel te oefenen, train je je expertise en krijg je ontwerp-conceptuele beveiliging. We denken intercultureel en interdisciplinair, wat later in de praktijk enorm belangrijk is. Onze succesvolle docenten zijn uw vaste contactpersonen en mentoren. Van hen krijg je de benodigde apparatuur. Al tijdens je studie ontwerp je je eigen covers, posters, logo's, apps en nog veel meer. Om u klaar te maken voor spannende banen in de creatieve industrie na het afstuderen, leert u ook hoe u innovatieve oplossingsprocessen kunt initiëren, methodisch kunt modereren en in teams kunt werken. Dit geeft je de mogelijkheid om je creatieve profiel optimaal uit te breiden.

feiten:

 • Early Bird: Solliciteer tot 30 juni en ontvang 10% korting op het eerste semester in WS19.
 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Voertaal: Duits
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Duur van de studie: 7 semesters (voltijd)
 • Stage / semester buitenland: in het 5de semester
 • Kredietpunten: 210 ECTS
 • Focus van studie:
 • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Veel creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: jaarlijks € 10.380

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

In onze kleine, individuele studiegroepen studeer je in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. Omdat onze ervaren docenten u in de loop van de tijd goed leren kennen, ontvangt u gerichte en individuele ondersteuning.

Onze leraren zijn zonder uitzondering experts uit de creatieve industrie, van wiens contacten in de industrie u kunt profiteren.

Een breed scala aan onderwerpen stelt u in staat om de inhoud van de cursus mede te bepalen en uit te breiden. Daarnaast kun je extra accenten leggen via zelfgekozen specialisatieonderwerpen en je spectrum uitbreiden op een interdisciplinaire manier. Als een bijzonder praktijkgerichte universiteit garanderen wij ultramoderne apparatuur, zoals fotostudio, afdrukken

Onze universiteit is door de overheid erkend, meerdere keren bekroond - en onze professoren en studenten. U kunt bij ons NC-vrij aanvragen, want bij ons telt uw persoonlijkheid!

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

De communicatieontwerpstudie is onderverdeeld in verschillende groepen modules: in de basis leren we eerst het creatieve vak van typografie, tekenen, fotografie, animatie, schilderen en de basis van grafisch ontwerp. In keuzevakken redactioneel ontwerp, digitaal ontwerp, reclameontwerp, poster

Gedurende de hele opleiding bieden we stages en internationale excursies waarbij je je nieuw verworven vaardigheden toepast en verbetert.

In het 5e semester heb je de mogelijkheid om rechtstreeks uit te proberen tijdens een stage of semester in het buitenland.

Bestudeer communicatieontwerp en maak carrière

Op alle niveaus van conceptie en strategische planning zijn communicatieontwerpers en mediaontwerpers betrokken. Ze denken niet alleen creatief, maar ook economisch, technisch, sociaal en ecologisch.

Onze alumni werken in de creatieve industrie als creative of art directors in reclame- en communicatiebureaus, in uitgevers of studiebureaus, als docenten op technische scholen of faculteiten.

Studenten praten over studeren in de #uestories

"De University of Applied Sciences Europe duwt me. Ik denk dat dat positief is, omdat het goed en belangrijk is om uit je normale omgeving te worden gehaald en nieuwe dingen te leren kennen. Zo vind ik mijn weg van de gebruikelijke paden. Dat is onbetaalbaar! " - Tommaso studeert communicatieontwerp aan onze universiteit in Berlijn

Aanvraag voor de kunstafdeling Art

Film Motion Design, Fotografie, Communicatieontwerp, Game Design of Illustratie - Welke opleiding past bij uw talenten? We stellen uw interesse in undergraduate-cursussen aan de University of Applied Sciences Europe .

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester aan onze universiteit. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomersemester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Toelatingscriteria voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe zijn de toelatingsexamen voor de universiteit en de resultaten van het toelatingsexamen. Een opname is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van §11 in de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Dit geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

Formele vereisten

De basistoelatingsvereiste voor de bacheloropleiding van de University of Applied Sciences Europe is de (technische) toelatingsexamenopleiding voor hoger onderwijs die je hebt behaald met een middelbareschooldiploma. Iedereen die minstens twee jaar beroepsopleiding heeft gevolgd, gereguleerd door de federale of staatswet en minstens twee jaar heeft gewerkt (elk in een vak vergelijkbaar met de beoogde cursus), heeft een directe vakspecifieke toegangsbewijs voor de universiteit (BerlHG § 11) en kan ook de University of Applied Sciences Europe Studeer University of Applied Sciences Europe .

Wij zullen uw vereisten onderzoeken en u onmiddellijk na indiening van de documenten informeren of u tot de studies kunt worden toegelaten.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

Dus je solliciteert

 • Vul ons online aanvraagformulier volledig in.
 • Upload een kopie van uw (Fach-) Abitur-certificaat of gelijkwaardig.
 • Na beoordeling van uw gegevens kunnen we beoordelen of u in aanmerking komt voor een diploma van de University of Applied Sciences Europe . Dan nodigen we je uit voor je toelatingsexamen. Zorg ervoor dat we uw geldige telefoonnummer hebben en u hierover kunnen bereiken. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en niet aan ons doorgegeven.
 • Neem voor het toelatingsexamen op onze universiteit een eigen portfolio mee en een certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire ingangskwalificatie in originele of gecertificeerde fotokopieën.

Hoe gaat het interview met de opname?

 • Breng mee voor het toelatingsgesprek:
 • Tabular CV
 • Certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire graad in gecertificeerde fotokopieën. Toelating is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van § 11 van de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).
 • Portfolio met eigen artistiek-creatieve werken. Dit moet 15-20 werkvoorbeelden bevatten (uitzondering Game Design (BA), drie tot vijf concepten). Het volgende is mogelijk: tekeningen, schilderijen, schetsboeken, foto's, computergraphics, websites, CD-ROM's, korte films, maar ook tekstgeoriënteerde werken zoals: B. Concepten voor reclamecampagnes of artikelen. Grotere sculpturale werken en driedimensionale objecten kunnen ook worden gedocumenteerd als foto's of in digitale vorm. De map moet vergezeld gaan van een schriftelijke verklaring dat het werk onafhankelijk is gedaan. In het geval van Game Design-concepten voor analoge of digitale spellen en kunnen prototypen worden getoond (Gameplay, Game Art, Story).
 • Indien nodig, Bewijs van eigen maatschappelijke betrokkenheid, bijv. Bijvoorbeeld projecten waarbij u betrokken bent.
 • Uw gesprek met vertegenwoordigers van die soort
  • Eerst wordt u gevraagd naar uw motivatie voor een creatieve studie.
  • Nadien wordt uw folder bekeken, waarin ongeveer 15-20 werkstalen moeten staan. Uw portfolio en de resultaten van het interview zullen beslissen over uw toelating om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe .
 • Direct na het interview leer je of je toegelaten wordt tot een studie aan de University of Applied Sciences Europe .

href = "https://www.bachelorstudies.com/BA-Communication-Design/Germany/UEurope/

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder