BA Communicatieontwerp

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Want design is jouw taal: de bachelor voor creatieve ontwerpers

Communicatie is alles: advertenties, boekomslagen, tijdschriften, logo's, apps, interfaces, webdesign of verpakkingsontwerp. Elke dag komen we honderden visuele boodschappen tegen. Ze hebben allemaal invloed op ons denken en doen, en niet alleen vanwege hun esthetische waarde. Ze brengen ook meerlagige inhoud en emoties over. Als communicatieontwerper of grafisch ontwerper vind je de beste visuele en creatieve uiting voor alle berichten, waardoor de problemen die zich voordoen bij het ontwerp worden opgelost.

Onze universiteit focust op jouw ontwikkeling. Daarom geven we les in kleine leergroepen en in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. Je krijgt les van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en studeert op een centraal gelegen campus, uitgerust met de nieuwste technologie (fotostudio, print & scan lab, VR-apparatuur, MacPools, etc.), en die staat bekend om zijn internationaal en Engels sprekend karakter.

Bij de University of Applied Sciences Europe krijg je zelfs de mogelijkheid om je studies en je carrièrepad actief vorm te geven. Afhankelijk van je persoonlijke carrièredoelen, kies je je eigen specialisaties en kies je uit een reeks interdisciplinaire onderwerpen. De programma's die aan onze universiteit worden gegeven, omvatten ook praktische projecten met toppartners uit de creatieve industrie en optionele excursies die je perfect voorbereiden op je droombaan.

We beschouwen onze studenten als creatieve individuen. De praktijkgerichte vakkennis en het vertrouwen in de conceptuele vormgeving dat je opdoet, maken je klaar voor de creatieve industrie. De uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk geeft je een reflectievermogen waar je goed van pas komt in je professionele leven. Tijdens je studie ontwerp je al je eigen omslagen, posters, logo's, apps en meer. De interculturele en interdisciplinaire competentie die op onze internationale universiteit is opgedaan, zal je ook helpen om je voor te bereiden op het werkende leven.

feiten:

 • Diploma: Bachelor of Arts
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Taal van instructie:
  • Engels (Berlijn)
  • Duits (Hamburg)
 • Beginnend semester:
 • Wintersemester: september
 • Zomersemester: maart
 • Aantal semesters: 7 semesters (voltijd)
 • Stage semester / semester in het buitenland: 5e semester
 • Credits: 210 ECTS
 • Hoogtepunten:
 • Focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en een persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Collegegeld:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: 10.380 € per jaar

Wat maakt het uitstekend om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe ?

De University of Applied Sciences Europe is geaccrediteerd door de staat, heeft meerdere prijzen ontvangen en is een wereldleider onder universiteiten met een internationale aanpak. Om je aan te melden bij onze universiteit, heb je alleen een middelbare schooldiploma uit je eigen land nodig.

Aan de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine groepen. Zo garanderen we je individuele begeleiding en persoonlijk contact met de docenten. Al onze professoren zijn toonaangevende experts in hun vakgebied met uitstekend succes in hun branche.

De theorie die je leert, wordt in enkele projectweken praktisch toegepast. Een grote verscheidenheid aan interdisciplinaire opleidingen stelt je in staat om de inhoud van je studie te bepalen. Onze universiteit biedt moderne apparatuur zoals fotostudio's, print- en scanlaboratoria, Mac-pools en meer.

Een stage of een semester in het buitenland is verplicht en verschillende excursies geven je de mogelijkheid om te studeren in New York, IJsland, Vietnam, Parijs en andere bestemmingen. Creëer je verhaal, inspireer de wereld.

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom behoorden we tot de top 25 van performers op het gebied van studentenmobiliteit en internationale oriëntatie wereldwijd (U-Multirank 2016). Onze talrijke internationale studenten komen van over de hele wereld om een hoog gewaardeerde (staat en ZEvA erkend) Duits diploma na te streven dat volledig in het Engels wordt onderwezen.

Duitsland, bekend als het land van vernieuwers, is de perfecte plek om je diploma te behalen. Duitsland is een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare levensonderhoudskosten. Bovendien staat Berlijn bekend als de creatieve hoofdstad van Europa, een magneet voor kunstenaars en 'place to be' voor ontwerpers.

Daarom moedigen we internationale studenten aan om hier te komen studeren met ons mee. Je kunt nu je nationale schooldiploma aanvragen. We zullen dan uw aanvraag bekijken en u door het proces begeleiden.

Het programma - cursussen, stages, semester buitenland

Dit programma is onderverdeeld in verschillende modules. In de basismodules leren we je eerst de basisprincipes van artistieke ambachten, zoals typografie, tekenen, schilderen en grafisch ontwerpen. Dan kun je je eigen specialisaties ontwikkelen in keuzemodules voor redactionele vormgeving, digitaal ontwerp, advertentieontwerp, advertenties en sequencing en bedrijfsidentiteit. Het theoretische element behandelt belangrijke historische en hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van kunst, film, fotografie en design.

In het 5de semester heb je de mogelijkheid om je nieuw verworven ontwerpvaardigheden in de praktijk uit te testen via een stage of een semester in het buitenland.

Je carrièremogelijkheden met een diploma in Communicatieontwerp

Communicatieontwerpers zijn geïntegreerd in alle fasen van conceptfasen en strategische planning. Ze spelen een leidende rol om ervoor te zorgen dat artistiek gebaseerde ideeën, strategische, economische, technische, sociale en ecologische parameters allemaal in het ontwerp worden opgenomen. Dit maakt de carrière van een communicatie-ontwerper erg complex, gevarieerd en spannend.

De markt voor communicatieontwerpers omvat een breed scala aan klussen. Onze alumni werken in de creatieve industrie als creative of art directors bij reclame- of communicatiebureaus, in uitgeverijen of bij overheidsinstellingen. Velen zijn ondernemers of freelancers of werken in ontwerpbureaus. Communicatieontwerpers bieden antwoorden op de vragen van onze tijd. Ze reflecteren, overdragen, visualiseren, formuleren, bedenken, visualiseren, plannen, denken, oneens zijn, inspireren en presenteren.

Studenten praten over hun studie - #uestories

"UE heeft me gepusht. Dat bedoel ik positief, want het is goed en belangrijk om uit je comfortzone verwijderd te worden en nieuwe dingen te leren. Dus betreed ik een onbekend pad. Dat is van onschatbare waarde!"

Tommaso studeert Communicatiedesign aan de University of Applied Sciences Europe Berlin

Collegegeld en financiering

Als particuliere universiteit worden we niet bekostigd door de staat, maar door collegegeld. Om deze reden kost studeren aan onze universiteit meer dan aan een openbare universiteit. Maar het is het waard: onze afgestudeerden voldoen aan de essentiële vereisten van een loopbaan in ontwerp, en dit onderscheidt hen van de afgestudeerden van veel openbare universiteiten. Uw vooruitzichten op werk en inkomen zijn aanzienlijk verbeterd.

Alle kosten zijn inbegrepen in het maandelijkse collegegeld.

Er worden geen extra kosten gemaakt, zoals een toelatingsexamen, examengeld, bachelorscriptietarief of iets dergelijks, zolang de cursus wordt afgerond binnen de standaard studieperiode. De kosten voor het semester in het buitenland zijn niet inbegrepen in deze vergoedingen, aangezien er aanzienlijke verschillen zijn naargelang het land en de universiteit.

We geven je graag informatie over het financieren van je studie en over beschikbare beurzen. Als je nog vragen hebt, kan ons Student Admissions Office je gedetailleerde informatie geven.

Meld je vandaag aan voor University of Applied Sciences Europe

Je kunt een jaar van tevoren een aanvraag indienen voor je gewenste startende semester.

Hoe toe te passen:

 1. Gelieve ons online aanmeldingsformulier volledig in te vullen.
 2. Upload een gewaarmerkte kopie en een beëdigde vertaling in het Duits of Engels van uw middelbare schooldiploma of een gelijkwaardig diploma.
 3. Als je al gestudeerd hebt op het gebied van design, stuur dan ook een kopie en een beëdigde vertaling van je transcript in.

Zodra we uw aanvraag en werkvoorbeelden hebben doorgenomen, nodigen we u uit voor een interview. Het kan plaatsvinden op onze campus, of via een telefoon- of videoconferentie (bijv. Skype).

Belangrijk: in de aanmeldingsfase moet je al besloten hebben aan welke van onze opleidingen je wilt studeren. Houd er echter rekening mee dat u desgewenst op een later tijdstip van programma kunt veranderen.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder