BA Fotografie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Foto's zeggen meer dan woorden: de bachelor voor gepassioneerde fotografen

Fotografie is een internationale taal met eigen regels en manieren om legitimiteit te verkrijgen. Het kan complexe relaties verheerlijken, verhalen vertellen en emoties aanwakkeren zonder woorden te gebruiken. Het beïnvloedt de manier waarop we denken en handelen en beïnvloedt hoe we de wereld waarnemen. Het is alomtegenwoordig en onmogelijk om uit je hoofd te raken. Zoals je je kunt voorstellen, is het begrijpen van fotografie als medium en het bewust gebruiken ervan niet alleen onmisbaar in de artistieke praktijk, maar ook in reclame en redactionele bezigheden.

De University of Applied Sciences Europe heeft een baanbrekend studieprogramma op dit gebied. We behoorden tot de eerste Duitse particuliere universiteiten om een ​​fotografieprogramma op te zetten. Tijdens je studie maak je kennis met en probeer je verschillende fotografische genres uit, zoals portret, mode, kunst en documentaire.

Onze universiteit richt zich op jouw ontwikkeling. Daarom geven we les in kleine leergroepen en in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. We houden toezicht op uw individuele ontwikkelingsproces en helpen u bij het definiëren van uw talenten en sterke punten terwijl we u helpen bij het ontwikkelen van uw eigen visuele handtekening. Je krijgt les van gerenommeerde fotografen en studeert op een campus die centraal gelegen is, uitgerust met de nieuwste technologie (fotostudio, print

Bij de University of Applied Sciences Europe krijg je zelfs de mogelijkheid om je studies en je carrièrepad actief vorm te geven. Afhankelijk van je persoonlijke carrièredoelen, kies je je eigen specialisaties en kies je uit een reeks interdisciplinaire onderwerpen. De programma's die aan onze universiteit worden gegeven, omvatten ook praktische projecten met toppartners uit de creatieve industrie en excursies en tentoonstellingen (naar plaatsen zoals Parijs, New York, Vietnam, IJsland, enz.), Die je perfect voorbereiden op je droombaan. Als afgestudeerde fotografie heb je geleerd hoe je ideeën en emoties kunt vertalen naar complexe beelden onder professionele omstandigheden.

feiten:

  • Diploma: Bachelor of Arts
  • Campus: Berlijn
  • Voertaal: Engels
  • Begin semester: Winter semester: september, zomer semester: maart
  • Aantal semesters: 7 semesters (voltijds)
  • Stage semester / Semester in het buitenland: 5e semester
  • Studiepunten: 210 ECTS
  • Hoogtepunten: focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele uitrusting en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
  • Collegegeld: Voor EU-aanvragers: 7.980 € per jaar. Voor niet-EU-aanvragers: 10.380 € per jaar

Wat maakt het uitstekend om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe ?

Onze universiteit is erkend door de staat, heeft meerdere onderscheidingen ontvangen en is een internationale leider onder universiteiten met een internationale aanpak. Om te kunnen solliciteren, moet je een middelbare schooldiploma hebben.

Aan de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine seminargroepen, zodat je individuele ondersteuning en persoonlijk contact krijgt met onze professoren. Al onze docenten zijn succesvolle experts op hun vakgebied.

Naast de theorie bevatten je studies projectweken. Met interdisciplinaire cursussen kun je de inhoud van je studie bepalen. De University of Applied Sciences Europe biedt ultramoderne apparatuur, waaronder fotostudio's, darkrooms, Mac-pools en meer.

Stages en / of een semester in het buitenland zijn geïntegreerd in het programma. Vrijwillige excursies geven je de kans om New York, IJsland, Vietnam, Parijs en andere bestemmingen te zien en daar aan je vaardigheden te werken. Maak je verhaal, inspireer de wereld!

Het programma - cursussen, stages, semester buitenland

Dit programma is verdeeld in modules. In de basiscursussen leren we u compositorische vaardigheden, zoals lichtontwerp, compositie en de volledige analoge en digitale workflow, evenals hoe u experimenteel kunt filmen.

Parallel hiermee ontvang je een overzicht van historische en hedendaagse ontwikkelingen in kunst, fotografie, design en film in de theoretische cursussen. In projectmodules verdiept u uw kennis van individuele fotografische genres. Door ons aanbod van interdisciplinaire seminars, workshops en studiereizen, heb je de mogelijkheid om vaardigheden te verwerven van andere studieprogramma's in ontwerp.

In het 5e semester kies je voor een stage in Duitsland of in het buitenland, of studeer je als gast aan een van onze partneruniversiteiten of hogescholen. In het laatste semester vóór je bachelor-project, wijd je je aan het vinden en definiëren van je individuele profiel.

Je carrièremogelijkheden met een graad in fotografie

Werken met foto's betekent niet automatisch dat u een onafhankelijke fotograaf moet zijn. Met een bachelordiploma in fotografie staat een hele wereld aan carrièremogelijkheden voor je open, inclusief afbeeldingseditor, kunstkoper, retoucher of curator.

Natuurlijk kunt u ook als fotograaf binnen de reclamebranche werken, voor publicaties, zakelijke communicatie en evenementen, of als een kunstenaar. In de meeste gevallen zul je als freelancer werken. Omdat de technische aspecten van fotografie steeds toegankelijker worden, is het tegenwoordig meer dan ooit nodig om uw ideeën en gevoelens om te zetten in visuele concepten, om soft skills, zelfmarketing en organisatietalent te leren.

"Wat ik vooral leuk vind aan fotografie is het vastleggen van ontmoetingen en emoties en deze vervolgens ook toegankelijk kunnen maken voor andere mensen. Om een situatie zodanig te kunnen vormgeven dat de persoon die het bekijkt het begrijpt, zelfs zonder een enkel woord. Om te inspireren, om stof tot nadenken te geven - fotografie stelt me in staat om het deel van wat ik zie en voel af te beelden. "
Joy, een student fotografie

href = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Fotografie/Deutschland/UEurope/

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder