BA grafisch ontwerp en visuele communicatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In hands-on projecten ervaar je de hele workflow van het vinden van ideeën voor technische implementatie. Je ontwerpt apps, animaties, posters, boeken, tijdschriften, merkidentiteiten en meer. Onze praktische aanpak bereidt je voor om je creatieve persoonlijkheid te ontwikkelen en een professionele ontwerper te worden.

Studie Communicatieontwerp in een motiverende omgeving

Het bestuderen van Graphic Design & Visual Communication (ook wel "Communication Design" genoemd) in het midden van Berlijn biedt permanente inspiratie. In een vriendelijke en motiverende leersfeer moedigt ons ervaren team van docenten en professoren u aan om uw talenten te ontplooien. We ondersteunen je in een open en inclusieve omgeving en reageren persoonlijk op je behoeften om je voor te bereiden op een professionele carrière als grafisch ontwerper.

Interculturele ervaring

De bachelor grafisch ontwerp en visuele communicatie wordt volledig in het Engels gegeven en is bedoeld om je voor te bereiden op een internationale creatieve carrière. Met studenten uit meer dan 48 verschillende landen bieden we een echt interculturele ervaring.

Programma feiten

 • Duur: 3 jaar / 6 semesters
 • Punten: 180 ECTS
 • Taal Engels
 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Locatie: Berlijn-Charlottenburg
 • Start: oktober
 • Tarief: 660 € maandelijks

Studeer grafisch ontwerp en visuele communicatie bij Berlin International

Studieprogramma grafisch ontwerp en visuele communicatie

Wat je kunt verwachten van de bacheloropleiding Grafisch ontwerp en visuele communicatie:

Je leert gegeven scenario's analyseren, bevragen en verbeteren. In het kader van je studie doe je praktische oefeningen zoals het maken van lay-outs, boekbinden of tekenen en leer je over softwarevaardigheden, ontwerpdenken, onderzoeksmethoden en creatieve technieken. In het bijzonder behandelen we de typografie en het informatieontwerp van de discipline in alle media.

Ervaar een internationale en multiculturele omgeving in Berlijn

Naast projectgerichte cursussen binnen het Graphic Design-programma bezoeken we designstudio's, communicatiebureaus, eersteklas designtentoonstellingen en beurzen. Je ontmoet toonaangevende ontwerpers en combineert de levendige cultuur van Berlijn in je studies. Met gezamenlijke projecten kunt u samenwerken met medestudenten van onze andere ontwerpprogramma's en verschillende internationale achtergronden.

Jouw carrièremogelijkheden met een diploma in grafisch ontwerp en visuele communicatie

Het programma Grafisch ontwerp en visuele communicatie bereidt u voor om een succesvolle ontwerper te worden op gebieden als merkontwerp, interactieontwerp, informatieontwerp, motion graphics, reclame en ontwerpadvies. Uw werk op het gebied van grafisch ontwerp en visuele communicatie kan onze dagelijkse omgeving in het economische, politieke, sociale, culturele en persoonlijke leven beïnvloeden en verbeteren.

Professionele werkomgevingen zijn:

 • Grafische ontwerpstudio's
 • Branding- en reclamebureaus
 • Uitgevers (digitale, gedrukte en leermedia)
 • Bureaus voor interactie en webontwerp
 • Televisie- en filmindustrie
 • Ontwerpafdelingen van middelgrote en grote bedrijven
 • Start-ups in velden zoals app-ontwerp of game-ontwerp

Beste training met het geaccrediteerde studieprogramma voor grafisch ontwerp en visuele communicatie

De Bachelor of Arts in Graphic Design & Visual Communication aan Berlin International is geaccrediteerd en geëvalueerd als een kwaliteitsprogramma met transparante structuren, voorschriften en kwalificatiedoelen. Ons programma heeft dus bewezen te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in de Europese wet op het hoger onderwijs.

Toepassing en toelating tot het programma voor grafisch ontwerp en visuele communicatie

Het aanvraagproces voor het bestuderen van grafisch ontwerp en visuele communicatie bij Berlin International is heel eenvoudig. U kunt uw persoonlijke informatie gemakkelijk en veilig delen via ons online applicatieplatform. Nadat u een bevestigingsmail met een link heeft ontvangen, kunt u een kopie van uw documenten uploaden:

 • Kopie van paspoort of identiteitskaart
 • Kopie van je schooldiploma (Duits (Fach-) Abitur) of gelijkwaardig
 • Kopie van Engelse taaltest
 • Een portfolio met maximaal 10 werken

AANVRAAG VOOR STUDIEPROGRAMMA'S (COVID -19 UPDATE)

We hebben onze aanmeldingsdeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er voldoende tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q1. Is het aanvraagproces hetzelfde?

A1. Ja, we accepteren aanvragen voor de Fall Intake 2020. We blijven aanvragen ontvangen en aanbiedingen doen aan studenten, inclusief internationale aanvragers.

Als u zich nog niet heeft aangemeld, maar van plan bent dit te doen, dient u zich aan te melden zoals gepland. Ons team kan je adviseren over alle aspecten van studeren aan Berlin International.

U kunt uw aanvraag 24/7 indienen via ons toepassingsportaal op: https://application.berlin-international.de/

Q2. Zal de deadline voor aanmelding veranderen?

A2. Ja, we hebben onze aanmelddeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan om de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er genoeg tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q3. Hoe kan ik een visum aanvragen als de ambassades gesloten zijn?

A3. Neem contact op met de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land voor meer informatie over het visumproces in de huidige situatie.

Q4. Als mijn visum vertraagd is, hoe laat kan ik dan beginnen en hoe kan ik mijn cursussen bijhouden?

A4 / BI kan de start van het najaarssemester 2020 garanderen, met virtuele onderwijsopties voor studenten, die vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen. Die studenten kunnen hun studie online beginnen vanuit hun thuisland en vervolgens hun studie voortzetten op de campus, zodra ze naar Duitsland kunnen reizen.

We kunnen garanderen dat we gedurende het hele eerste semester een parallel zullen aanbieden met de online cursussen op de campus. De studenten die problemen hebben om op tijd te komen vanwege COVID-19-beperkingen, moeten uiterlijk aan het begin van het tweede semester, dat wil zeggen 1 april 2021, in Duitsland aankomen.

V5. Als een nieuwe student geen online lessen wil volgen, wat is dan het proces?

A5. Studenten die in het najaar van semester 2020 niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen, kunnen hun cursussen online vanuit hun thuisland beginnen en hun studie op de campus voortzetten onmiddellijk nadat ze naar Duitsland kunnen reizen .

Als ze hun cursussen niet online willen starten, kunnen ze de start van hun studie ook kosteloos uitstellen tot de volgende herfstinname 2021. Nieuwe studenten moeten in de herfst beginnen; een veerstart is niet mogelijk.

V6. Zal het najaarssemester 2020 op tijd beginnen?

A6. Het najaarssemester 2020 begint later dan oorspronkelijk gepland:

 • Welkomstdagen: Nieuw: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Begin van de onderwijsperiode: Nieuw: 2.11.2020
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Lees meer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Lees Minder