BA illustratie

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor graad illustratie

Van potlood en penseel tot digitale animatiefilm

Illustratiestudie aan de University of Applied Sciences Europe combineert klassieke kunst zoals schilderen, tekenen en grafiek maken met de fascinatie van hedendaags design met behulp van moderne digitale technieken. Illustraties visualiseren complexe inhoud in kranten, tijdschriften, infographics, advertenties, posters, websites en apps. In verhalenboeken en strips vertellen ze verhalen en creëren ze complete films of virtuele werelden in storyboards en concept art.

Il | lus | tra | re [lat.] (V.): Breng aan het licht; illustreren

Door de ontwikkeling van digitale media veranderen werkmethoden, vereisten, technische workflows en toepassingsspectra voortdurend. Niettemin is de kunst van tekenen als technische basis en als elementaire culturele techniek voor communicatie en brainstormen onmisbaar. Illustreren van middelen om beelden te verzinnen, uw eigen visuele talen te ontwikkelen, te experimenteren, visueel te denken en te werken. Maar het betekent ook het vertalen van teksten in grafische ideeën, onderzoek doen naar een breed scala aan onderwerpen, het vinden van adequate oplossingen - en altijd nieuwsgierig blijven.

In de bacheloropleiding Illustratie aan onze universiteit, leer je alleen van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en kun je de professionele apparatuur van de University of Applied Sciences Europe voor analoge en digitale technieken voor je studieprojecten. De focus van ons onderwijs ligt op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, vertrouwde en creatieve sfeer. Door onze interdisciplinaire selectie van onderwerpen, een verscheidenheid aan praktische projecten en via een semester in het buitenland of stages, kunt u uw studie en uw carrièrepad actief vormgeven.

feiten:

 • Early Bird: Solliciteer tot 30 juni en ontvang 10% korting op het eerste semester in WS19.
 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Voertaal: Duits
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Duur van de studie: 7 semesters (voltijd)
 • Stage / semester buitenland: 5e semester
 • Kredietpunten: 210 ECTS
 • Focus van studie:
 • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Veel creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: jaarlijks € 10.380

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

Ze studeren aan de University of Applied Sciences Europe in kleine leergroepen om individuele ondersteuning te garanderen. Dit geeft u persoonlijk contact met de docenten, succesvolle professionals in de creatieve industrie. U profiteert van hun netwerk vanaf het eerste semester.

Door middel van een grote, interdisciplinaire selectie van onderwerpen, kan de inhoud van de studie zelf worden bepaald en uitgebreid. Praktische benadering van studeren aan onze universiteit betekent onder meer een creatieve studio met professionele apparatuur voor analoog

Wij zijn een particuliere en door de staat erkende universiteit met meerdere onderscheidingen - net als onze professoren en studenten. De University of Applied Sciences Europe biedt een NC-vrije toepassing, omdat uw persoonlijkheid bij ons telt.

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

In de studie van illustratie bestuderen en verdiepen ze de tekenkunst niet alleen als een professionele basis, maar ook als een elementaire culturele techniek voor communicatie en brainstormen. In een creatieve sfeer leer je artistieke en toepassingsgerelateerde, experimentele en klassieke, analoge en digitale werkwijzen van schilderen, tekenen en grafiek kennen kennen en deze op professionele wijze te gebruiken. Als illustratiestudent kun je verhalen vertellen, prentenboeken maken of hele films maken in strips en storyboards.

Je docenten en professoren zijn internationaal opererende illustratoren en kunstenaars die je hun professionele ervaring bijbrengen. Illustratie is een jonge, groeiende studierichting die, met zijn docenten uit de praktijk, het geïntegreerde semester of praktische semester en een verscheidenheid aan optionele keuzemodules, evenals interdisciplinaire seminars, u in staat stelt om een optimale start te maken in het beroep van kunstenaar.

Bestudeer illustratie en maak carrière

Illustratoren en illustratoren zien zichzelf als artistieke partners van redactiekantoren, reclamebureaus, ontwerpbureaus, uitgevers, musea, game- en filmproducties. U bent niet alleen een veelgevraagde dienstverlener, maar adviseert ook met uw ideeën, uw ervaring en uw creatieve instelling, u werkt meestal als een onafhankelijke freelancer. De taal van beelden is universeel - vandaar dat illustratoren openstaan voor de wereld.

Afhankelijk van de specialisatie en inclinatie varieert het takenpakket van de tijdschriftpagina tot de reclamecampagne, van infographic tot wetenschappelijke illustratie, van packaging design tot concept art voor computerspellen. Vooral in kinderboeken, strips, graphic novels, animatiefilms en andere artistiek vrijere projecten verschijnen illustrators als onafhankelijke auteurs.

Studenten vertellen over hun studies in de #uestories

"Bij de University of Applied Sciences Europe heb ik veel kunnen uitproberen en veel nieuwe dingen ontdekt en mijn eigen stijl gevonden."

Linh had nooit gedacht dat hij een nieuwe pagina in zijn tekenstijl zou ontdekken toen hij naar onze universiteit kwam.

Aanvraag voor de kunstafdeling Art

Film Motion Design, Fotografie, Communicatieontwerp, Game Design of Illustratie - Welke opleiding past bij uw talenten? We stellen uw interesse in undergraduate-cursussen aan de University of Applied Sciences Europe .

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester aan onze universiteit. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomersemester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Toelatingscriteria voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe zijn de toelatingsexamen voor de universiteit en de resultaten van het toelatingsexamen. Een opname is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van §11 in de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Dit geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

Formele vereisten

De basistoelatingsvereiste voor de bacheloropleiding van de University of Applied Sciences Europe is de (technische) toelatingsexamenopleiding voor hoger onderwijs die je hebt behaald met een middelbareschooldiploma. Iedereen die minstens twee jaar beroepsopleiding heeft gevolgd, gereguleerd door de federale of staatswet en minstens twee jaar heeft gewerkt (elk in een vak vergelijkbaar met de beoogde cursus), heeft een directe vakspecifieke toegangsbewijs voor de universiteit (BerlHG § 11) en kan ook de University of Applied Sciences Europe Studeer University of Applied Sciences Europe .

Wij zullen uw vereisten onderzoeken en u onmiddellijk na indiening van de documenten informeren of u tot de studies kunt worden toegelaten.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

Dus je solliciteert

 • Vul ons online aanvraagformulier volledig in.
 • Upload een kopie van uw (Fach-) Abitur-certificaat of gelijkwaardig.
 • Na beoordeling van uw gegevens kunnen we beoordelen of u in aanmerking komt voor een diploma van de University of Applied Sciences Europe . Dan nodigen we je uit voor je toelatingsexamen. Zorg ervoor dat we uw geldige telefoonnummer hebben en u hierover kunnen bereiken. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en niet aan ons doorgegeven.
 • Neem voor het toelatingsexamen op onze universiteit een eigen portfolio mee en een certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire ingangskwalificatie in originele of gecertificeerde fotokopieën.

Hoe gaat het interview met de opname?

 • Breng mee voor het toelatingsgesprek:
 • Tabular CV
 • Certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire graad in gecertificeerde fotokopieën. Toelating is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van § 11 van de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).
 • Portfolio met eigen artistiek-creatieve werken. Dit moet 15-20 werkvoorbeelden bevatten (uitzondering Game Design (BA), drie tot vijf concepten). Het volgende is mogelijk: tekeningen, schilderijen, schetsboeken, foto's, computergraphics, websites, CD-ROM's, korte films, maar ook tekstgeoriënteerde werken zoals: B. Concepten voor reclamecampagnes of artikelen. Grotere sculpturale werken en driedimensionale objecten kunnen ook worden gedocumenteerd als foto's of in digitale vorm. De map moet vergezeld gaan van een schriftelijke verklaring dat het werk onafhankelijk is gedaan. In het geval van Game Design-concepten voor analoge of digitale spellen en kunnen prototypen worden getoond (Gameplay, Game Art, Story).
 • Indien nodig, Bewijs van eigen maatschappelijke betrokkenheid, bijv. Bijvoorbeeld projecten waarbij u betrokken bent.
 • Uw gesprek met vertegenwoordigers van die soort
  • Eerst wordt u gevraagd naar uw motivatie voor een creatieve studie.
  • Nadien wordt uw folder bekeken, waarin ongeveer 15-20 werkstalen moeten staan. Uw portfolio en de resultaten van het interview zullen beslissen over uw toelating om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe .
 • Direct na het interview leer je of je toegelaten wordt tot een studie aan de University of Applied Sciences Europe .
Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder