BA in Bedrijfskunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

 • Kwalificatieniveau: Bachelor (BA)
 • Diploma: Bachelor of Arts in Management en Bedrijfskunde
 • Studieprogramma: 7 semesters (3 en een half jaar) voltijds programma
 • Specialisaties / Majors:
  • Zakelijke communicatie
  • Bedrijfs management

Afgestudeerden met de kennis van zakenman en met de analytische vaardigheden van een econoom hebben talloze carrièremogelijkheden. Voor diegenen die hun toekomst in het bedrijfsleven in een bestuurlijke of administratieve rol zien, is dit diploma een ideale keuze.

De cursus

Dit BA-programma in Business Administration biedt een brede benadering van bedrijf en management en biedt de studenten een onderwijsprofiel dat een grondige managementcompetentie combineert met een solide kennis in bedrijfskunde. De kerninhoud van de cursus omvat zakelijke, management- en economische onderwerpen. Specialistische opties omvatten toerisme-gastvrijheid, regionale economie, financiën en accountancy. Studenten leren hoe bedrijven, ondernemingen, financiële instellingen en budgettaire organisaties werken; hoe producten en diensten worden ontworpen en op de markt worden gebracht; hoe nieuwe processen worden geïmplementeerd en toegepast; en hoe bedrijven en hun menselijke factoren worden beheerd en gecontroleerd. Zakelijke en managementonderwerpen maken uitgebreid gebruik van casestudy's en projectwerk en er wordt een breed scala aan beoordelingsmethoden gebruikt.

Redenen om voor onze bedrijfskunde te kiezen BA-cursus

 • Verwerven van zakelijke en administratieve vaardigheden
 • Krijg een goed begrip van de zakelijke omgeving en zakelijke administratie
 • Ontwikkel uitstekende overdraagbare vaardigheden
 • Grijp de kans om te studeren in een multiculturele omgeving

Toekomstperspectieven

De waardering van zakelijke kwesties betekent dat de vooruitzichten voor studenten na hun afstuderen uitstekend zijn. De zakelijke, administratieve en interpersoonlijke vaardigheden en opgedane kennis zullen een breed scala aan carrièremogelijkheden bieden in functies zoals financieel management, managementaccountancy, regionaal management en toeristisch-gastvrijheidsmanagement.

Inhoud en structuur

Tijdens hun studie moeten studenten maximaal 210 studiepunten behalen, elk semester 30 credits.

Er zijn zes kernmodules in elk van de eerste drie jaar van het programma.

De kernmodules in het eerste jaar zijn voornamelijk afkomstig van de economische, methodologische en managementwetenschappen.

Tweedejaars modules introduceren de gebieden van geavanceerde bedrijfskunde en toegepaste economie en management.

In het derde jaar starten de studenten hun specialisaties. De studenten krijgen vier opties: financiën, accountancy, regionale economie en toerisme-gastvrijheid. Optionele modules of keuzevakken worden ook aangeboden aan de studenten.

In het laatste semester zijn studenten verplicht om hun afstudeerprojecten te voltooien en hun scripties te schrijven.

Voorbereidende cursus

De voorbereidende cursus is bedoeld om studenten te helpen bij het ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden die nodig zijn om met succes ingenieurs- en bedrijfskunde te studeren aan onze hogeschool in het Engels.

Het programma duurt twee semesters (1 academisch jaar) en biedt een intensieve opleiding in taalstudies (standaard en professioneel Engels, Hongaars), interculturele competenties en communicatie, professionele voorbereidende cursussen.

Kernmodules: Engelse taal, luistervaardigheid, Hongaarse taal, basis van ESP in management, interculturele communicatie, projectmanagement, voorbereidende cursussen in wiskunde, economie en organisatiegedrag.

Examenregeling en promotie tot de bacheloropleiding

Al die studenten die slagen voor de voortgangstoetsen en voldoen aan de vereisten (bijv. De studiepunten behalen) van de voorbereidende cursus kunnen automatisch beginnen aan hun eerste semester technische studies aan de University of Dunaújváros .

Bedrijfskunde BA

Jaar een

 • Bestuurskunde en ondernemingsrecht, EU-vaardigheden, Economie I-II., Wiskunde I-II., Projectbeheer, Enterprise Management II., Algemene en economische statistiek, Informatica, Principes van boekhouding, Sociale wetenschappen.

Jaar twee

 • Toegepaste statistiek, Management, Financiële boekhouding, Financiënprincipes, Besluitvormingstheorie, Besluitvormingsmethoden, Marketing, Regionale economie, Bedrijfscommunicatie, Bedrijfsfinanciering.

Het derde jaar

 • Beheer van waardecreërende processen, Arbeidsmarktbeleid, Analyse kennis, Accountancy management, Controlling, Strategisch Management en Specialisatie onderwerpen.

Vierde jaar (slechts één semester)

 • Onderzoeksthese, professionele stage.
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

I welcome you at the University of Dunaújváros, where we are proud that our students are not just codes in the Neptun-system, but they are the members of a family where people help and take care of ea ... Lees meer

I welcome you at the University of Dunaújváros, where we are proud that our students are not just codes in the Neptun-system, but they are the members of a family where people help and take care of each other. This principle guided us to create the programme which focuses on the success of the students, called HASIT. Lees Minder