BA in Creative Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Heb je je ooit afgevraagd hoe geweldige mediaconcepten werken? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste mediatrends? Ben je zelf nieuwsgierig naar het maken van mediaproducten? Op de Breda University of Applied Sciences kunt u de wereld van de media ontdekken.

Wil je alles te weten komen over het gebruik, de structuur en de toepassing van media zoals televisie, radio, evenementen, buitenreclame, online marketing en datamarktmarketing? Kom studeren International Media en Entertainment Management en je leert marktgerichte concepten, programma's en producties te ontwikkelen, gebruikmakend van mediatechnieken en informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Studie overzicht

Praktijkgericht, verbonden met de industrie

Het Creative Business-programma is erg praktijkgericht. Je leert over alle 'ins en outs' van de industrie van docenten met recente nationale en internationale ervaring op dit gebied. Door te werken aan opdrachten, vaak voor echte externe klanten, zult u ontdekken waar het bij media- en entertainmentmanagement om draait.Opleidend opleidingsbedrijf

Gedurende het hele programma, zult u een dag per week werken in ons eigen productiehuis voor mediastudenten. Hier werk je samen met andere studenten aan opdrachten en projecten die vaak zijn beveiligd door de industrie, bijvoorbeeld het ontwikkelen van een website, het schrijven van een communicatieplan of het organiseren van een media-evenement.

Jaar 1

In het eerste jaar maak je kennis met het internationale medialandschap. Je leert over onderwerpen in marketing, productie, inhoud, management en onderzoek.

U volgt bijvoorbeeld deze cursussen:

  • Een inleiding tot marketing en marketing
  • Een productiemodule die pre-productie, productie en post-productie van audiovisuele inhoud introduceert, inclusief beeldbewerking en korte filmproductie;
  • Een inhoudsorientatiemodule die u leert hoe u goede inhoud kunt herkennen, door cursussen te volgen in verhaalanalyse en ontwikkeling van digitale concepten.

Jaar 2

Het tweede jaar is de hoofdfase van het onderzoek. De onderwerpen management, marketing, online productie, communicatie en onderzoek zullen nader worden toegelicht. Je leert ideeën of concepten ontwikkelen voor advertentiecampagnes, televisieprogramma's en multimedia-evenementen. Je leert in detail over de productietechnieken van 'klassieke' media, zoals radio en televisie. Je leert ook meer over de organisatorische en commerciële aspecten van het werk. Hoe zorgt u ervoor dat een project op tijd wordt voltooid - vóór de deadline - en binnen het budget? Hoe manage je mensen en hun creatieve verschillen?Live-televisieproductie

In het laatste deel van het tweede jaar doen studenten een trainingsprogramma van drie weken in live-televisieproductie op een uitwisselingsuniversiteit in het buitenland of in studio's in Nederland. U krijgt bijvoorbeeld de gelegenheid om naar de Universiteit van Bournemouth in het Verenigd Koninkrijk of de Northern Arizona University, Flagstaff in de Verenigde Staten te gaan. Een professionele, ultramoderne televisiestudio staat tot uw beschikking.

Jaar 3

In het derde jaar kies je voor een van de specialisaties Marketing, Productie of Content.

Het derde en vierde jaar dienen om deze specialisatie verder te verkennen; daarnaast stappen studenten in de werkende wereld om hun kennis en ervaring toe te passen tijdens een stage van vijf maanden. U kunt dit in Nederland of in het buitenland doen, bijvoorbeeld bij productiebedrijven, uitgeverijen, reclame- / communicatiebureaus of omroeporganisaties. Dit geeft u de mogelijkheid om uit te zoeken hoe u werkt in een concurrerende zakelijke omgeving. Bovendien ontdek je gaten in je kennis en vaardigheden waar je aan kunt werken tijdens je studie en daarna.

Gedurende het hele programma werk je één dag per week in het productiehuis (dat bijvoorbeeld het studentenmagazine BREWED maakt). Je werkt ook aan je Engelse taalvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk.

Jaar 4

In het vierde jaar ben je bezig met een afstudeerproject van 20 weken. Namens een bedrijf ontwikkelt u een multimediaproject, bijvoorbeeld onderzoek doen of een marketingplan opstellen. Breda University of Applied Sciences beschikt over een uitgebreid netwerk van stagebedrijven in binnen- en buitenland en helpt u graag bij het vinden van een geschikte functieplaats. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een plaatsing te vinden.Pre-master

Je kunt ook het vierde jaar gebruiken om een pre-mastercertificaat te behalen, zodat je direct in aanmerking komt voor het volgen van Master of Science-programma's in bedrijfsgerelateerde studies in management en marketing bij partnerinstituten. Lees meer over deze Engelstalige Pre-Master Strategic Business Management en Marketing.

Studielast

Tijdens je studie heb je 15 uur colleges per week en 8 uur werk in het productiehuis, onder toezicht. Dit komt neer op een totaal van 23 contacturen per week. Bacheloropleidingen zijn over het algemeen gebaseerd op een 40-urige werkweek. Dit betekent dat je ongeveer 17 uur per week beschikbaar hebt voor zelfstudie, maar dit hangt natuurlijk grotendeels af van je eigen studietempo.

Toelatingseisen

Voor dit programma zijn de toelatingseisen:

Een equivalent van de Nederlandse diploma's havo of vwo moet over het algemeen worden ingeschreven voor een opleiding aan de Breda University of Applied Sciences .

Zoek alsjeblieft je opleidingsniveau op in de lijst van niet-Nederlandse diploma's in vergelijking met het Nederlandse onderwijssysteem.

Na ontvangst van uw aanvraag, zullen wij u informeren of u voldoet aan de onderwijsvereisten. Bij twijfel wordt uw diploma door de Nuffic (Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs) beoordeeld voor advies.

Test van Engels als vreemde taal

U moet ook voldoende resultaten van een van deze tests aantonen:

  • CAE (Cambridge Advanced Certificate) of CPE (Certificate of Proficiency in English)
  • IELTS-test (minimale overall band score van 6.0, en minimum subscore van 6.0 voor spreken)
  • TOEFL-test (minimum score van 80 op internet en minimum subscore van 20 voor spraak)

Vrijstelling van het afleggen van de Engelse test

U hoeft geen Engelstalige testresultaten in te dienen om een ​​Engelstalig programma te mogen volgen als:

  • je bent een Nederlandse havo of vwo- afgestudeerde
  • de instructietaal van de middelbare school of universiteit die u hebt gevolgd of bezoekt, is Engels in een Engels sprekend land met moedertaal (dwz een van de volgende landen: Australië, Canada (exclusief Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de De Verenigde Staten van Amerika)
  • je hebt een diploma behaald dat is opgenomen in de diplomalijst opgesteld door de Nuffic en een van je examenvakken was Engels.

3-jarig nummer

Als je diploma van het middelbaar onderwijs vergelijkbaar is met het Nederlandse vwo-diploma, kom je mogelijk in aanmerking voor toelating tot het driejarig traject.

Na je bachelor

Een baan in de media lijkt niet op een traditionele 9-tot-5-baan. Na het afronden van je studie kun je 'achter de schermen' werken bij veel werkgevers. Vacatures zijn bij productiebedrijven, entertainmentbureaus, internetproviders, televisie- en radiostations en de marketingafdelingen van grote bedrijven waar je kunt werken als een mediaplanner, project-, content- of marketingmanager, communicatieconsultant of -producent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Lees meer

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Lees Minder