BA in Criminologie en Sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Kies onze Criminologische en Sociologische graad en u zult profiteren van het bestuderen van twee nauw verwante disciplines; met opleiding zowel in criminologie als de theorie en methoden van toegepaste sociale wetenschappen. Leer hoe je 'denkt als een criminoloog' en pas criminologie toe op de context van het moderne leven, sociale diversiteit en ongelijkheden in de samenleving. Criminologen zijn geïnteresseerd in hoe activiteiten worden gedefinieerd als crimineel, verklaringen voor criminaliteit en sociale reacties op criminaliteit.

Je onderzoekt fascinerende vragen rond het strafrechtsysteem, de sociale contexten van misdaad en de relatie tussen gedrag en straf. Waarom en hoe breken mensen de wet? Hoe kan het strafrechtelijk systeem dit definiëren, en hoe kunnen we mensen politiėren, vervolgen en straffen?

Onze cursus Criminologie en Sociologie weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in sociaal onderzoek en wordt gegeven door experts op hun vakgebied. We staan ​​op de 1e plaats in Schotland voor Criminologie en 2e voor Sociologie (The Guardian University Guide, 2018).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 gerangschikt als 1e in Schotland en 3e in het VK voor criminologie (The Guardian University Guide 2021)

# 2 Geclassificeerd als Top 5 in Schotland voor sociologie (The Guardian University Guide 2021)

# 3 Onze cursus weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in sociaal onderzoek

Cursus details

In Semesters 1-4 neem je de volgende kernmodules:

 • Sociale differentiatie - de effecten die verschillen in geslacht, leeftijd, etniciteit en status hebben op de manier waarop mensen in verschillende samenlevingen worden behandeld.
 • Sociale problemen - hedendaagse sociale problemen en beleidsreacties, waaronder criminaliteit, witteboordencriminaliteit en immigratiecriminaliteit.
 • Inzicht in sociaal beleid - historische en theoretische perspectieven op analyse van sociaal beleid, inclusief criminaliteitsbeleid.
 • The Development of Social Theory: An Introduction to Classical and Contemporary Social Theory
 • Criminaliteit en criminele rechtvaardigheid - de architectuur van het strafrechtelijk systeem en bewijsmateriaal voor en verklaringen voor misdaad en belediging.

Je neemt ook twee aanvullende modules in elk vak in de semesters 1-4.

In Semesters 5-8, neem je twee kernmodules:

 • Het onderzoeksproces is opgesplitst in twee modules.
  De eerste is een inleiding tot een reeks onderzoeksmethoden en een aantal kwesties met betrekking tot de verkenning van de sociale wereld. In het tweede deel krijg je een dieper praktisch en theoretisch inzicht in onderzoeksmethoden in sociologie en sociaal beleid.

Je kiest ook voor vier geavanceerde optiemodules, waaronder: Global Markets and Crime; Misdaden van de Krachtigen; Straf en samenleving; Criminologische theorieën in context; of geslacht, misdaad en rechtvaardigheid. Wanneer je je laatste jaar van het Honours-diploma behaalt, voer je een proefschrift uit.

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr David Griffiths, cursusdirecteur

+44 (0) 1786 467046

sspc@stir.ac.uk

Dr Niall Hamilton Smith, cursusdirecteur

+44 (0) 1786 467046
sspc@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

 • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ £ 15.100
 • Schotse studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
 • EU-studenten: £ 15.100 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder