BA in Criminologie en Sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Kies onze Criminologische en Sociologische graad en u zult profiteren van het bestuderen van twee nauw verwante disciplines; met opleiding zowel in criminologie als de theorie en methoden van toegepaste sociale wetenschappen. Leer hoe je 'denkt als een criminoloog' en pas criminologie toe op de context van het moderne leven, sociale diversiteit en ongelijkheden in de samenleving. Criminologen zijn geïnteresseerd in hoe activiteiten worden gedefinieerd als crimineel, verklaringen voor criminaliteit en sociale reacties op criminaliteit.

Je onderzoekt fascinerende vragen rond het strafrechtsysteem, de sociale contexten van misdaad en de relatie tussen gedrag en straf. Waarom en hoe breken mensen de wet? Hoe kan het strafrechtelijk systeem dit definiëren, en hoe kunnen we mensen politiėren, vervolgen en straffen?

Onze cursus Criminologie en Sociologie weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in sociaal onderzoek en wordt gegeven door experts op hun vakgebied. We staan ​​op de 1e plaats in Schotland voor Criminologie en 2e voor Sociologie (The Guardian University Guide, 2018).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 1e geplaatst in Schotland en vierde in Groot-Brittannië voor Criminology (The Guardian University Guide, 2018)

# 2 We zijn 2e in Schotland en top 15 in het VK voor Sociology (The Guardian University Guide, 2018)

# 3 Onze cursus weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in sociaal onderzoek

Cursus details

In Semesters 1-4 neem je de volgende kernmodules:

 • Sociale differentiatie - de effecten die verschillen in geslacht, leeftijd, etniciteit en status hebben op de manier waarop mensen in verschillende samenlevingen worden behandeld.
 • Sociale problemen - hedendaagse sociale problemen en beleidsreacties, waaronder criminaliteit, witteboordencriminaliteit en immigratiecriminaliteit.
 • Inzicht in sociaal beleid - historische en theoretische perspectieven op analyse van sociaal beleid, inclusief criminaliteitsbeleid.
 • The Development of Social Theory: An Introduction to Classical and Contemporary Social Theory
 • Criminaliteit en criminele rechtvaardigheid - de architectuur van het strafrechtelijk systeem en bewijsmateriaal voor en verklaringen voor misdaad en belediging.

Je neemt ook twee aanvullende modules in elk vak in de semesters 1-4.

In Semesters 5-8, neem je twee kernmodules:

 • Het onderzoeksproces is opgesplitst in twee modules.
  De eerste is een inleiding tot een reeks onderzoeksmethoden en een aantal kwesties met betrekking tot de verkenning van de sociale wereld. In het tweede deel krijg je een dieper praktisch en theoretisch inzicht in onderzoeksmethoden in sociologie en sociaal beleid.

Je kiest ook voor vier geavanceerde optiemodules, waaronder: Global Markets and Crime; Misdaden van de Krachtigen; Straf en samenleving; Criminologische theorieën in context; of geslacht, misdaad en rechtvaardigheid. Wanneer je je laatste jaar van het Honours-diploma behaalt, voer je een proefschrift uit.

Onderwijs

Het lesgeven wordt verzorgd door lezingen, workshops en kleine discussiegroepen.

De modules van het eerste jaar zijn bedoeld om de kloof tussen school en universiteitsstudie te overbruggen door middel van beoordelingen van cursussen. Je ontvangt ook collegegeld in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden, wat van onschatbare waarde is voor je proefschrift over het vierde jaar.

Er is ook een mentorsysteem voor jaar 3-studenten die Honours invoeren.

Beoordeling

Beoordeling voor elke module is meestal gebaseerd op een combinatie van cursussen en examens. Bijvoorbeeld één essay (30 procent) en een examen (70 procent). Het eindexamencertificaat telt voor twee modules. Je proefschrift biedt je de mogelijkheid om onderzoeksmethoden die je hebt bestudeerd in de praktijk te brengen en je te richten op een specifieke interesse.

Klaslokaal uren

Typisch omvat elke module twee colleges plus één workshop per week.

In het buitenland studeren

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr Niall Hamilton Smith, cursusdirecteur

44 (0) 1786 467046
sspc@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
 • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven.

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven. Lees Minder