BA in Economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De studie van de economie legt uit hoe mensen keuzes maken en helpt ons maatschappelijke, bedrijfsgerelateerde en mondiale problemen te begrijpen. Economie is een bijzonder nuttige major in de steeds veranderende wereldwijde arbeidsmarkt van vandaag. Een diploma in de economie biedt probleemoplossende en analytische vaardigheden, die van toepassing zijn in vele beroepen en loopbanen.

Het doel van het programma is om de beslissingen van bedrijven en consumenten te begrijpen, evenals de implicaties en oorzaken van economische kwesties. De Faculteit Economie van de Universiteit van Özyeğin University zich in voor het leveren van eersteklas niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's en voor het produceren van kwalitatief hoogstaand economisch onderzoek.

Een goede econoom zijn, vereist belangrijke eigenschappen - zowel technisch als persoonlijk. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Passie voor economie
 • Aandacht voor detail
 • Analytisch denkvermogen
 • Sterk begrip en interpretatie van statistieken
 • Uitstekende computervaardigheden en effectief gebruik van statistische software
 • Sterke kennis van geavanceerde wiskunde en probleemoplossend vermogen
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden

Ons BA-programma in Economie heeft tot doel onderwijs van wereldklasse te bieden om onze studenten de vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om eersteklas economen te worden die de motor van de economie zullen zijn, niet alleen in Turkije, maar ook over de hele wereld.

Studenten van de niet-gegradueerde afdeling Economie zullen deelnemen aan een programma dat voornamelijk bestaat uit algemene cursussen en programmacursussen gedurende de eerste twee jaar. Studenten gaan zich in hun tweede en derde jaar vertrouwd maken met de specifieke bedrijfssectoren met cursussen "Inleiding tot sectoren" en "Sectorale oplossingen" die worden aangeboden onder "Programma-cursussen". Tijdens hun derde jaar zullen studenten "Programma Courses" volgen, ontworpen om hun kennis van de verschillende vakgebieden te verdiepen. Naast de must-cursussen, kunnen studenten ook cursussen volgen over de onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn in het kader van keuzevakken.

Voorbereidingsprogramma

Graduatievereisten

Studenten economie moeten ten minste 44 cursusuren en 120 credits (240 ECTS) voltooien om aan het programma te slagen.

De afstudeereisen voor het undergraduate Economics-programma zijn hieronder samengevat:

Cursustype

Stage vereisten voor afstuderen

Verplichte stages en certificaatprogramma's maken deel uit van de afstudeereisen. Studenten voltooien een verplicht stageprogramma voor minimaal acht weken. Het stageprogramma zal het bachelorprogramma aanvullen en de studenten in staat stellen om verder kennis te maken met de carrièrekansen.

Ten minste 4 ECTS-stages / -certificaten moeten voor het afstuderen zijn voltooid. De minimumvereisten kunnen op twee manieren worden voltooid:

 • Een stage van 12 weken (60 werkdagen) (minimaal 4 ECTS) of
 • Een stage van 8 weken (40 werkdagen) (minimaal 3 ECTS) en 1 ECTS-certificaat volgen.

De economische groep heeft een opwaarts traject doorgemaakt door zijn inspanningen om zeer productieve faculteit te werven en te behouden. Bezoek onze seminarpagina voor informatie over recent gepresenteerd werk. De pagina over de economie van niet-afgestudeerden geeft gedetailleerde informatie over ons BA-bachelorprogramma. Ten slotte geven de facultaire profielen gedetailleerde informatie over onze groeiende faculteit.

Carriere vooruitzichten

Economie is een breed veld met een verscheidenheid aan toepassingen en onze studenten kunnen na afronding van hun BA-diploma worden ingezet bij:

 • Internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Amerikaanse Federal Reserve (FED), de Wereldbank, de Verenigde Naties (VN), de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO);
 • Internationale bankinstellingen, zoals JP Morgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley;
 • Consultingbedrijven, zoals McKinsey, Deloitte, Boston Consulting Group;
 • Staatsinstellingen en -agentschappen, zoals de centrale bank, de effectenbeurs van Istanbul, de mededingingsautoriteit, de kapitaalmarktenraad van Turkije, het ondersecretariaat voor buitenlandse handel, het ondersecretariaat van de schatkist en de staatsplanningsorganisatie;
 • Financiële instellingen, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen;
 • Auditbedrijven, zoals PriceWaterhouseCoopers (PwC), Ernst

Een afgestudeerde economie kan ook afstuderen (master en / of Ph.D.) op een gebied zoals economie, financiën, marketing of accounting, hetzij om een baan te vinden op meer gevorderde / senior posities in de private / publieke sector, of om een academische carrière als professor aan een universiteit na te streven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates ... Lees meer

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates stand out and be one step ahead of others, Özye?in offers an innovative education model that adds value to its students. Özye?in University’s primary mission is to prepare its students to be resourceful graduates in the world of business, making sure that they know more than one foreign language, acquire new skills through social activities, continuously develop themselves, expand their global vision before graduation through international internship or exchange programs, and always be at the service of society. Lees Minder