BA in Engelse en Amerikaanse studies en geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies en geschiedenis duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse taal te verbeteren, om kennis te maken met de Engelse en Amerikaanse geschiedenis, literatuur en cultuur, om de geschiedenis van de wereld en de Slowaakse geschiedenis te verkennen en zich te ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn voor historisch onderzoek, zoals kritische benadering en het vermogen om verschillende historische gebeurtenissen en verschijnselen te associëren. Afgestudeerden kunnen doorgaan met hun MA-studie of interessante posities vinden die kennis van de Engelse taal, geschiedenis en kritische en analytische aanpak vereisen.111135_111108_Newphoto.jpg

Wat zal ik studeren?

De dubbele grote studieprogramma's stellen studenten in staat om een combinatie van twee majors te bestuderen (in verhouding 50: 50). Het programma Engels en Amerikaanse studies en geschiedenis is gericht op het verwerven van theoretische en praktische kennis en vaardigheden van beide geselecteerde studiegebieden. Bovendien ondersteunt het het vermogen om op een flexibele en creatieve manier te reageren op maatschappelijke uitdagingen en problemen, zodat het op de arbeidsmarkt is voorbereid.

Het deel Engelse en Amerikaanse studies biedt studenten kennis over de Engelse taal, cultuur en samenleving van Engelssprekende landen. De cursussen bestrijken een scala aan linguïstische en literaire disciplines samen met theorieën over vertalen in een passende diepte met als doel afgestudeerden voor te bereiden die zich continu vertrouwd kunnen maken met het nieuwste wetenschappelijke onderzoek op het gebied van Engelse taalkunde en literaire studies. Om dit te bereiken, bevat het programma ook een breed scala aan keuzevakken gericht op bijvoorbeeld literatuur, cultuur, moderne sociale media, enz.

Het gedeelte Geschiedenis biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de wereld en de Slowaakse geschiedenis, de basismethodes en methodologie voor de studie van de geschiedenis en de hulpwetenschappen van de geschiedenis. Studeren is ook gericht op het verwerven van basisvaardigheden die nodig zijn voor werk als historicus en in historisch onderzoek en historische documentatie, evenals de vaardigheden die nodig zijn om geschiedenis te onderzoeken, te analyseren en te begrijpen.

Vaardigheden en kennis verworven door de afgestudeerden

 • geavanceerd niveau in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Engels
 • mogelijkheid om verschillende soorten teksten en media-inhoud in het Engels te analyseren
 • begrip van de cultuur in Engelssprekende landen
 • kennis van de belangrijkste ontwikkelingen in de Engelse taal en in de Engelstalige landenliteratuur
 • bekendheid met de belangrijkste periodes en gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis en de Slowaakse geschiedenis
 • vermogen om te werken met historische archieven, bronnen en documenten
 • vermogen om historische en actuele gebeurtenissen kritisch te onderzoeken
 • retorische, discussie- en presentatievaardigheden

Waar zal ik dit gebruiken?

 • Afgestudeerden van dubbele grote studieprogramma's hebben een breder scala aan theoretische kennis, praktische vaardigheden en professionele paraatheid in een geselecteerde combinatie van twee disciplines.
 • De opgedane kennis en vaardigheden zorgen voor een aanzienlijk betere positie op de arbeidsmarkt.
 • culturele en sociale instellingen
 • musea
 • galeries
 • historische en hedendaagse archieven
 • bibliotheken
 • particuliere organisaties
 • instandhoudingsinstituten
 • wetenschappelijke instellingen
 • toerisme
 • massamedia en public relations

Toelatingseisen

Om van toepassing te zijn, moeten alle aanvragers een voltooide middelbare schoolopleiding hebben gevolgd. Een toelatingsexamen bestaat uit een mondeling interview (een Skype-interview is mogelijk) gericht op de motivatie en vaardigheden van de aanvragers om hoger onderwijs te volgen. Aanvragers wordt gevraagd om een aanvraagformulier in te dienen (gedrukt of online aanvraagformulier ), een curriculum vitae, een geverifieerd exemplaar van hun middelbare schooldiploma (afgestudeerden uit het buitenland wordt gevraagd om een kopie van een erkenning van hun opleiding in te dienen) en een ontvangst van de betaling van de aanvraagkosten (30, - EUR voor een afgedrukte aanvraag of 25, - EUR voor een online aanvraag). We helpen onze aanvragers graag als ze deze nodig hebben of bieden hen meer informatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Catholic University in Ruzomberok, Slovakia is a public university consisting of four faculties (Faculty of Arts and Letters, Faculty of Education, Faculty of Theology and Faculty of Health). The ... Lees meer

The Catholic University in Ruzomberok, Slovakia is a public university consisting of four faculties (Faculty of Arts and Letters, Faculty of Education, Faculty of Theology and Faculty of Health). The university provides high-quality education based on an individual approach in a modern campus. Lees Minder