BA in Engelse en Amerikaanse studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het programma wordt aangeboden door de School of English and American Studies. Het programma kan worden afgerond als een major of een minor, het laatste is alleen beschikbaar voor studenten die studeren in andere grote programma's op ELTE. Studenten die het programma volgen als een hoofdoptie voor het Engelse of het Amerikaanse nummer aan het einde van de eerste termijn. Het drie jaar durende programma biedt geen onderwijskwalificaties.

Kracht van het programma

Studenten in het Engelstalige studietraject binnen het Engelse en Amerikaanse Studies BA-programma krijgen de kans om kennis te maken met de grondslagen van literaire en taalkundige analyse, de Britse en Amerikaanse politieke cultuur, taalontwikkeling, academische argumentatie en essay schrijven, evenals typografie in de eerste fase van hun studies. Dit wordt gevolgd door een reeks seminars en lezingen gericht op het ontwikkelen van de competentie van studenten in het gebruik van Engels als taal voor wereldwijde communicatie, academisch schrijven en dagelijkse mondelinge argumentatie in een wetenschappelijke en zakelijke omgeving. Studenten zullen zo de basis leggen voor academisch onderzoek, evaluatie en kritisch denken in de Engelse literatuur, de Britse en Amerikaanse sociaal-politieke geschiedenis, en een inzicht ontwikkelen in de taalniveaus van beschrijving en analyse van het Engels (fonologie, syntaxis en de grondslagen van taal) geschiedenis).

Studenten die kiezen voor de American Studies-track binnen het Engelse en American Studies BA-programma krijgen de kans om kennis te maken met de achtergrond en eigenaardigheden van de Amerikaanse geschiedenis, cultuur, literatuur en de Amerikaanse variëteit van het Engels. Door zich te concentreren op deze onderzoeksgebieden, is het doel van de track American Studies om de studenten de basis te leggen voor kritisch denken en academisch onderzoek om hen voor te bereiden op toekomstige studies of op succesvolle inspanningen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Carrièremogelijkheden

Degenen die houder zijn van een Bachelor of Arts-graad in Engelse en Amerikaanse Studies komen in aanmerking voor toelating tot de Engelse Studies MA of American Studies MA of soortgelijke filologische graden. Ze zullen in staat zijn om op verschillende gebieden te werken, zoals journalistiek, toerisme, onderwijs in niet-door de staat gefinancierde scholen, overheidsorganisaties, diplomatie en andere banen waarvoor geen graadspecifieke vaardigheden vereist zijn.

Vacature voorbeelden

Academisch: BA-afgestudeerden komen in aanmerking voor toelating tot de MA in het Engels of MA in Amerikaanse studies of soortgelijke filologische graden. Buiten de universitaire loopbanen: journalistiek, toerisme, Engels onderwijzen op niet-door de overheid gefinancierde scholen, overheidsorganisaties, diplomatie, elke andere taak waarvoor geen graadspecifieke vaardigheden vereist zijn, etc.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Van de studenten die zich kunnen aanmelden voor het BA-programma Engels en Amerikaans Studies wordt verwacht dat zij de documentatie van hun toelatingsbewijs van een middelbare school overleggen en hun aanvraag met de nodige bijlagen indienen.

De universiteit accepteert alleen certificaten, die gelijkwaardig zijn aan het Hongaarse certificaat van toelating, dus geschikt om verder te studeren in het universitair onderwijs. Als het certificaat niet in het Engels is, heeft de universiteit een officiële vertaling nodig, wat ook een vertaling door de middelbare school kan zijn.

Als de aanvrager zijn voortgezet onderwijs tijdens de huidige termijn afrondt en zijn certificaat niet vóór de uiterste inschrijvingsdeadline wordt afgegeven, is in plaats daarvan een bewijs van de status van de student of een certificaat vereist, dat bevestigt dat de aanvrager toelating zal krijgen. In het geval van aanvaarding als student, moet de aanvrager echter zijn inschrijvingsbewijs uiterlijk bij de inschrijving voorleggen.

Dit programma is niet beschikbaar voor Hongaarse burgers.

De educatieve en uitkomstvereisten worden bepaald door het Ministerie van Menselijke Capaciteiten (Verordening nr. 18/2016. (VIII. 5.). De details van het aanvraag- en toelatingsproces worden bepaald door de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten

De instructietaal voor het hele programma is Engels, dus een zeer goede beheersing van het Engels is vereist tijdens het mondeling toelatingsexamen en gedurende het hele programma. Taalkennis wordt beoordeeld en geëvalueerd tijdens het interview.

 • TOEFL PBT (papieren test): 453-497 of
 • TOEFL IBT (internettest): 46-59 of
 • IELTS (International English Language Testing System): 5.5 of
 • CEFR (Gemeenschappelijk Europees referentiekader): B2
Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Verslag van de laatste twee jaar op de middelbare school
 • Middelbare school certificaat (notarieel exemplaar alleen op aanvraag)
 • Een CV (in MS Word-formaat met één lage resolutie foto)
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Kopie van de entree examen overdracht
 • Taalcertificaat (officiële testresultaten of certificaat moeten worden verstrekt; zie programmaspecifieke vaardigheidseisen.)
 • Overig: een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de records als de taal als het origineel niet Engels is
Optionele documenten voor opnames
 • Referentie brief
  Wordt ook "aanbevelingsbrief" genoemd. Van een voormalige instructeur en / of werkgever.
 • Autorisatiebrief
  Als de aanvrager tijdens het aanvraagproces gebruik maakt van de diensten van een niet-gecontracteerde derde, moet een machtigingsbrief worden ondertekend. Aanvragen worden niet zonder verwerkt.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces. Aanvragen worden alleen in behandeling genomen als de aanvraagkosten (150 EUR; niet-restitueerbaar) zijn overgemaakt naar de bankrekening van de faculteit. Ga voor meer informatie over het overboeken van kosten naar de website van de faculteit. De resultaten en de officiële beslissing worden bekendgemaakt in het aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder