"In het stadium van het organiseren van de ruimte, wordt de ontwerper nog belangrijker dan de architect, omdat hij de persoon in de omgeving ziet, deze omgeving nieuw leven inblaast" - Alexander Dzhikia, curator van het BA-profiel Environmental Design

Over

Milieudesign vormt de realiteit rond mensen van vandaag. Dit is het uiterlijk van ruimtes en objecten die ons omringen. Milieu-ontwerpers creëren meubels en interieurs, stedelijke omgeving en landschappen. Deze bol combineert als geen ander de attitudes van conceptualiteit en bruikbaarheid. Bij de HSE ART AND DESIGN SCHOOL worden milieu-ontwerpers beiden onderwezen: studenten creëren tegelijkertijd een comfortabele omgeving en brengen complexe gedachten tot uitdrukking door middel van grafische communicatie. Leren omgevingsontwerp betekent een kans krijgen om een professional te worden wiens rol bij het vormen van habitat niet minder belangrijk is dan die van een ingenieur of een architect.

Ingangsexamens

Vereiste score

 • 55 in de Russische taal
 • 60 in creatieve competitie

Creatieve competitie omvat:

 • interview
 • creatief project

Details over examens

Russische taal

Als uw kennis van de Russische taal niet voldoende is om te slagen voor het examen, is er een speciale HSE cursus voor internationale ingeschrevenen. HSE voorbereidende jaar van de HSE leidt internationale studenten op met weinig of geen kennis van het Russisch voordat zij voor het examen slagen. Meer dan 10 maanden van intensieve studie, verbeteren studenten hun basis taalvaardigheid (lezen, luisteren, spreken en schrijven), studeren op een gekozen academisch gebied (menswetenschappen, economie of techniek), en passen zich aan aan de nieuwe onderwijsomgeving. Na afronding van het voorbereidend jaar wordt van de studenten verwacht dat zij beschikken over talenkennis van middelhoog niveau (CEFR-niveau B1, TRKI-niveau 1) en klaar zijn om Russisch examen af te leggen aan HSE en andere Russische universiteiten.

Creatieve competitie

Interview

Het interview wordt individueel afgenomen en omvat een interactieve dialoog tussen leden van de selectiecommissie en de inschrijver. Om een interview met succes af te ronden, moet je klaar zijn om ten minste twee auteurs / artefacten / stijltendensen / artistieke trendkenmerken van de volgende perioden in de geschiedenis van kunst en cultuur te noemen, en in staat zijn om ze een korte beschrijving te geven: Oudheid, Vroeg Middeleeuwen, Middeleeuwen, XIV eeuw, XV eeuw, XVI eeuw, XVII eeuw, XVIII eeuw, XIX eeuw, XX eeuw.

Creatief project

Creatief project is een reeks werken (van 6 tot 12) verenigd door één thema, verbonden door een enkel concept en een enkele stilistische beslissing.

De thema's van de projecten worden gekozen door de inschrijver en moeten zijn / haar creatieve potentieel en niveau van artistiek denken onthullen. HSE ART AND DESIGN SCHOOL biedt mogelijke maar niet verplichte onderwerpen. Als aanvragers een ander thema kiezen voor hun project, dan zal de commissie, op voorwaarde van het principe van serialiteit, een dergelijk project op gelijke basis met iedereen beschouwen.

Ingeschrevenen worden uitgenodigd om het praktische doel van het project te kiezen. Bijvoorbeeld residentiële interieurs (slaapkamers, kinderkamers, woonkamers, badkamers, biljartkamers, ruimtevoeringcabines, enz.), Openbare ruimten (kantoren, bars, restaurants, hotels, veranda's en terrassen, concertzalen, tentoonstellingsruimten en museumruimten en andere), landschappen (tuinruimten, parkruimten, stedelijke ruimten, enz.).

Aanvragers moeten het project over het gekozen onderwerp voltooien, bijvoorbeeld:

 • object-ruimtelijke composities (6-12 composities gemaakt in elk materiaal);
 • een reeks afbeeldingen die de ruimte visualiseren (6-12 afbeeldingen);
 • schetsen of lay-outs van een reeks interieurelementen (6-12 schetsen of lay-outs);
 • een reeks afbeeldingen voor gevels (6-12 afbeeldingen);
 • een reeks items (6-12 items).

Tijdschema voor het indienen van aanvragen

Internationale studenten kunnen zich aanmelden voor undergraduate-programma's voor het volgende academische jaar vanaf 29 oktober. Onze toelatingscommissies evalueren aanvragen voor door de overheid gefinancierde plaatsen (overheidsbeurzen), evenals betaalde plaatsen.

29 oktober - 28 februari 2019 - aanvragen voor door de staat gefinancierde en betaalde plaatsen worden geaccepteerd (meer informatie over Russische overheidsbeurzen).

1 maart - 10 augustus 2019 - aanvragen voor betalende plaatsen worden alleen geaccepteerd.

Hoe deel te nemen

Stel uw gebruikers-ID en wachtwoord in

Internationale aanvragers krijgen mogelijk toegang tot hun accounts nadat ze een gebruikers-ID en een wachtwoord hebben aangevraagd via de link. Nadat u een formulier hebt verzonden, wordt een e-mail verzonden naar het adres dat u tijdens de registratie hebt opgegeven met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg ervoor dat u het juiste e-mailadres hebt opgegeven. Uw gebruikersnaam / wachtwoord-aanvraag wordt binnen 72 uur (inclusief weekenden en feestdagen) behandeld.

Vul het formulier in

U kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken om uw account te openen. Vergeet niet om de formuliervelden die moeten worden ingevuld te lezen (verplichte velden zijn gemarkeerd met een asterisk).

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, kunt u deze niet opnieuw openen. Alleen ondersteunende materialen van een toepassing kunnen worden bijgewerkt. Verstuur je sollicitatie alstublieft niet opnieuw.

Al uw ondersteunende bestanden moeten de indeling .pdf of .jpeg hebben. Hun grootte mag niet groter zijn dan 15MB.

Nadat uw aanvraagmateriaal is bijgevoegd, klikt u op 'VERSTUREN'. U ontvangt binnen 24 uur een e-mail waarin de ontvangst van uw aanvraag wordt bevestigd.

Application Evaluation

Nadat u een programma hebt geselecteerd, kunt u zich aanmelden voor examens. Als geen van de examendata in de lijst geschikt voor u is, kunt u een van de beschikbare datums kiezen. U hebt een optie om deze te wijzigen, omdat het schema regelmatig wordt bijgewerkt.

Als u van plan bent een toelatingsexamens ter plaatse in uw eigen land af te leggen (volgens de planning voor examens die buiten de Russische Federatie worden gehouden), worden uw resultaten binnen 2 weken na het einde van het onderzoek opgenomen in de persoonlijke account van uw buitenlandse aanvrager. periode in uw eigen land.

U kunt ook toegang krijgen tot uw account om te achterhalen of u wordt aanbevolen voor toegang tot een betaalde plaats, en of u al dan niet in aanmerking komt voor een korting op basis van uw toelatingsexamenresultaten.

Online toelatingsexamens worden afgenomen met behulp van de eigen informatiebronnen van HSE en de Examus-service. Een e-mail met uw ID en een wachtwoord voor toegang tot het online systeem wordt verzonden naar het e-mailadres dat is vermeld in uw registratie.

We raden u aan ervoor te zorgen dat uw computer voldoet aan de vereisten van het Examus-systeem:

 • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of Mac OS (versie 10.9 of hoger);
 • Google Chrome-webbrowser (de nieuwste versie op de datum van het examen);
 • een ingebouwde of externe webcam;
 • Internetverbinding van 1 Mbps of sneller.
 • Uw examenresultaten zullen na een examenweek binnen een week verschijnen in de persoonlijke account van de buitenlandse aanvrager.

Zodra uw aanvraag door de examencommissie is beoordeeld, wordt de status in uw account als volgt bijgewerkt:

 • aanbevolen voor toelating tot een door de staat gefinancierde plaats;
 • aanbevolen voor toelating tot een betalende plaats;
 • verworpen.

Een definitieve beslissing over toelating tot door de overheid gefinancierde plaatsen zal worden gepubliceerd op de pagina 'Voor internationale aanvragers' in uw persoonlijke account, nadat alle respectieve aanvragen zijn goedgekeurd door de Selectiecommissie Selectie Studenten van de HSE .

Bereid uw documenten voor

Als u met succes bent toegelaten tot HSE , moet u beginnen met het voorbereiden van uw documenten voor uw bezoek aan Rusland.

Aankomst en inschrijving

Voor aankomst instructies

Voordat u op de HSE campus in Moskou aankomt, moet u ervoor zorgen dat:

 1. Bereid alle weergegeven documenten voor en upload deze naar het deel 'Inschrijving' in uw persoonlijke account
 2. Legaliseer uw academische referenties (diploma's / middelbare school certificaten / diploma's)

De specifieke legalisatieprocedure is afhankelijk van het land waar uw diploma is uitgereikt. Raadpleeg deze pagina voor een volledige lijst met landen en relevante legalisatievereisten. Elk land heeft mogelijk zijn eigen legalisatiebepalingen en -voorwaarden.

3. Maak uw academische referenties (graden / middelbare school certificaten / diploma's) erkend in Rusland

Nadat je het origineel van je diploma van de graad / middelbare school hebt ontvangen en de notariële vertaling in het Russisch hebt verkregen (indien van toepassing), dien je een aanvraag in voor erkenning van je academische referenties via je persoonlijke account op de HSE website. Als u vragen heeft over herkenning, neem dan contact met ons op via recognition @ HSE .ru.

Informatie over erkenning van buitenlandse academische referenties door HSE

BELANGRIJK! De erkenningsprocedure is verplicht voor alle buitenlandse burgers die zich HSE voor HSE en wordt gratis aangeboden. Als je een Russisch middelbare school / diploma hebt dat is uitgegeven door een Russische academische instelling, moet je nog steeds een aanvraag indienen voor erkenning van academische referenties.

4. Vraag een Russisch visum aan

Als u bent toegelaten als door de overheid gefinancierde student (collegegeld), wordt uw visumverwijzing afgegeven door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Russische Federatie (MES), zodra HSE personeel alle documenten uploadt die zijn opgenomen in het MES-informatiesysteem. De lijst met visumreferentienummers wordt gepubliceerd in uw persoonlijke account in de sectie Visa. Normaal gesproken moeten visa-referenties begin augustus beschikbaar zijn.

Als u bent toegelaten tot HSE als een betalende student, dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een visumaanvraag via uw persoonlijke account (gedeelte Visa). Meer details zijn beschikbaar in uw persoonlijke account.

Houd er rekening mee dat burgers van de volgende provincies geen studentenvisum nodig hebben om te studeren aan Russische onderwijsinstellingen: Azerbeidzjan, Abchazië, Zuid-Ossetië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Oekraïne, Armenië en Oezbekistan.

Als u een staatsburger bent van Wit-Rusland, Armenië, Kirgizië of Oekraïne, mag u uw nationale (interne) paspoort gebruiken bij het overschrijden van de Russische grens. Als u een staatsburger bent van een ander land, moet u een reispaspoort verkrijgen om Rusland binnen te komen.

Russische staatsburgers die in Rusland aankomen moeten ook een identiteitsbewijs tonen (Russisch reispaspoort voor Russische burgers die in het buitenland wonen). Om je in te schrijven voor HSE , moet je ook je nationale (interne) paspoort direct beschikbaar hebben, ook als je in het buitenland woont. Zorg ervoor dat u uw plannen van tevoren maakt, want het kan tot 2 maanden duren om een nationaal paspoort in Rusland af te geven (als u geen permanente registratie hebt en slechts een tijdelijk paspoort hebt).

5. Inschrijvingsprocedures voor buitenlandse aanvragers

Om u officieel in te schrijven voor de HSE en een plaats te HSE in een HSE slaapzaal, bezoekt u ons op het volgende adres vanaf 20 augustus 2019: Room 330, 3e verdieping, 11 Myasnitskaya Ulitsa.

Zorg dat je de volgende documenten bij je hebt:

 • uw paspoort is een kopie van een notariële vertaling van uw paspoort naar het Russisch (indien van toepassing);
 • originele middelbare school / diploma / diploma zijn kopie een notariële vertaling van uw middelbare school / diploma / diploma in het Russisch (indien van toepassing);
 • migratiekaart afgegeven bij binnenkomst in Rusland (op de luchthaven of bij een ander grenscontrolepunt) of een kopie van uw Russische visum;

BELANGRIJK! Zorg er in de migratiekaart voor dat u Onderwijs («учеба») onderstreept als uw doel van uw bezoek.

 • 4 foto's (op mat of glanzend papier), afmeting: 3 × 4 cm;
 • origineel van uw medische verklaring (moet niet later zijn dan maart 2019), en negatieve HIV-testresultaten. Houd er rekening mee dat een medisch certificaat 6 maanden geldig is en dat een hiv-certificaat 3 maanden geldig is.
 • uw vrijwillige ziektekostenverzekering (indien beschikbaar). U kunt een verzekeringspolis kopen bij elke verzekeringsmaatschappij van uw keuze of er een kopen op ons kantoor. Voor uw gemak van 20 augustus tot 31 augustus zullen vertegenwoordigers van 3 Russische verzekeringsmaatschappijen werken aan 11 Myasnitskaya Ulitsa.

De inschrijvingsprocedure omvat de volgende stappen

 1. Documenten indienen voor inschrijving bij HSE .
 2. Documenten voorbereiden om een migratieregistratie te krijgen.

Houd er rekening mee dat buitenlandse studenten zich moeten registreren op hun werkelijke adres:

 • als je in een HSE slaapzaal verblijft, neem dan contact op met de slaapzaalmedewerkers om je te laten registreren bij een lokaal migratiebureau;
 • als je in een gehuurd appartement verblijft, neem dan contact op met je huisbaas / hospita om je te laten registreren bij een lokaal migratiebureau.

Bezoek ons kantoor voor meer informatie over de registratie van studenten die in een gehuurde woning verblijven.

BELANGRIJK! Burgers van de volgende landen mogen alleen zonder registratie voor een vaste periode in de Russische Federatie verblijven:

 • burgers van Oekraïne - 90 dagen;
 • burgers van Wit-Rusland, Kazachstan en Armenië - 30 dagen;
 • burgers van Tadzjikistan - 15 dagen.

3. Het inchecken van de slaapzaal.

Slaapplaatsen worden toegewezen via de persoonlijke accounts van de aanvragers. U krijgt toegang tot de slaapzaalsectie in uw persoonlijke account, zodra u de Enentment Consent en Recognition of Foreign Education en (of) Qualifications-afdelingen hebt voltooid, maar niet eerder dan 10 augustus. Daarom, tegen de tijd dat u ons bezoekt om uw documenten die beginnen vanaf 20 augustus, een plaats op de slaapzaal is al aan u toegewezen.

Middelen

Ontwerp lab

HSE Design Lab - bureau waar getalenteerde oudere studenten samenwerken met ervaren art directors. Het Laboratorium integreert commerciële projecten op het gebied van branding, boekenuitgeverij, animatie, museumontwerp, digitaal ontwerp. Vanwege de harmonieuze combinatie van een analytische aanpak, diepgaande kennis, praktische competentie en constante studie van de modernste benaderingen en ontwerptools, werkt het Laboratorium met succes samen met zowel grote klanten als jonge startups.

HSE ART-galerij

Het weergavegebied en experimentele gebied is geopend in 2018. De galerij moet een platform worden voor een teamwork van studenten en moderne kunstprofessionals. We streven ernaar het woord te geven aan een nieuwe generatie kunstenaars en succesvolle culturele instellingen, beroemde kunstenaars en curatoren samen te brengen, de studenten die net hun eigen weg gaan zoeken en een geavanceerd publiek op zoek naar iets nieuws.

Mode-workshop

Vier kledingontwerpwinkels werken in de HSE ART AND DESIGN SCHOOL om creatieve ideeën te implementeren. Ze zijn uitgerust met geavanceerde versnellingen. Huishoud- en productie naaimachines, overlockmachines, dekens en strijk- en stoomapparatuur staan ter beschikking van de studenten. Om complexe vormen en constructies te ontwikkelen, worden flexibele dummies gebruikt en worden snijtafels en spiegels, opslagrekken, beugels en andere apparaten die nodig zijn voor het efficiënte werk van studenten geïnstalleerd.

Prepress en digitale print

Het HSE PrepressLab voert een hele cyclus van prepressbewerkingen uit. Het laboratoriumpersoneel bestaat uit professionals met jarenlange ervaring in de boekproductie en het drukken van tijdschriften. Het laboratorium voert open consultaties uit voor bachelors en magisters en voor studenten in het voortgezet onderwijs. De laboratoriumapparatuur maakt het mogelijk om afdruk- en projectieapparatuur te kalibreren. Optioneel kalibreren van notebook-computerschermen is beschikbaar voor studenten. Het laboratorium maakt het mogelijk om afbeeldingen van de hoogste kwaliteit af te drukken, inclusief gecertificeerde proefdrukken voor drukkerijen met mogelijke controle van kleurnuances door speciaal te bekijken.

Porselein workshop

In de porseleinworkshop kunnen studenten het gietproces bekijken en zichzelf uitproberen als makers van porseleinwaren onder begeleiding van een ervaren meester of zelfstandig werken met kant-en-klare vormen. De workshop biedt de mogelijkheid om de volledige productcyclus van een porseleinproduct te oefenen - van plasticine modelleren van sculpturen tot gieten van porselein, bakken en schilderen. De werkplaats is uitgerust met een oven, drogers, gipspatroonmachine, verven, glazuren en pigmenten. Daarnaast zijn trainingsvormen en -modellen ook aanwezig.

Zeefdruk workshop

In de zeefscreeningsworkshop bestuderen de studenten onder begeleiding van professionele typografen de hele fase van de druktechnologie, beginnend bij de voorbereiding van beeld en drukvoorbereiding op verschillende soorten dragers tot het drogen van de geproduceerde objecten en kennis opdoen over methoden voor afdrukken, opslaan, lay-out en presentatie van grafische werken. Door zeefdrukken te gebruiken, kunnen ontwerpers het bereik van hun professionele methoden en vaardigheden aanzienlijk uitbreiden en een nieuwe expressieve sfeer vinden.

Fotostudio's

Er zijn twee fotostudio's in de HSE ART AND DESIGN SCHOOL. Ze zijn niet alleen beschikbaar voor degenen die fotografie studeren: elke student die foto's moet maken, kan zich registreren en zowel deskundige fotoapparatuur als studio-medewerkers deskundig assistentie verlenen. De studio's zijn geschikt voor alle soorten fotografie: portretfotografie, productfoto's, modefotografie en fotografie van kunstprojecten.

Kunst- en ontwerpgeschiedenis

Academische discipline «Kunst en ontwerpgeschiedenis en -theorie» omvat lezingen over geschiedenis van kunst, architectuur, design, fotografie, film, theater, enz. De exacte reeks cursussen hangt af van de specialisaties van de studenten. Daarnaast organiseren we regelmatig openbare lezingen waarbij topgekozen ontwerpers, kunstenaars, fotografen en mode-professionals voor het publiek spreken. Deze evenementen worden niet alleen bijgewoond door studenten van HSE ART AND DESIGN SCHOOL - we zijn altijd blij om daar onze medewerkers, professionele ontwerpers en moderne kunstliefhebbers te zien.

Kunstpraktijk

Artistieke vaardigheden zijn niet verplicht voor de aanvragers van de HSE ART AND DESIGN SCHOOL, maar het is noodzakelijk voor elke ontwerper om ze te oefenen. Kunstpraktijk is een reeks van educatieve disciplines die impliceren dat de creatieve vaardigheden van studenten worden verbeterd. Afhankelijk van het gekozen profiel houden de studenten zich bezig met kunstbeoefening in verschillende formaten: bestudeer basisprincipes van tekenen, illustreren en schilderen, schetsen en fotoschetsen. Ze tekenen strips, schilderen afbeeldingen in olieverf en acryl en creëren kunstwerken en installaties.

Sieraden ontwerp workshop

Het bachelorsprofiel «Sieradenkunst en objectontwerp in de mode» werd pas in 2018 gelanceerd, maar elke student van de HSE KUNST EN ONTWERP-SCHOOL kan zich wagen aan sieraden die de respectieve keuzevakken kiezen. In de sieradenworkshop beheersen de studenten zowel de oudste als de meest geavanceerde technieken. Dit zijn eenvoudige vormgieten, vormen, 3D-ontwerp, vacuümgieten, elektrochemische verwerking van metalen, titanium vacuümafzetting, enz.

Ontwerptechnologieën

De HSE ART AND DESIGN SCHOOL hanteert een projectmatige aanpak van het onderwijs. Vanaf de eerste les beginnen de studenten met het opstellen van hun oorspronkelijke project onder begeleiding van de groepscurator (een academische groepscijfers tot 24 personen). Een van de belangrijkste cursussen is «ontwerptechnologie». De «ontwerptechnologieën» bieden studenten alle basisgereedschappen die nodig zijn voor een complex werk aan elk project. Afhankelijk van de gekozen profielen bevatten deze hulpmiddelen verschillende elementen: software voor grafisch ontwerp, animatie, 3D-modellen, bewegingsontwerp en webproducten. In de HSE ART AND DESIGN SCHOOL zijn er 25 IT-kamers en 20 trainingclusters die zijn uitgerust met meer dan 500 Mac-computers en gelicentieerde software-pc's. Computerruimten worden niet alleen gebruikt voor colleges en lessen, maar ook voor zelfstandig werk van de studenten.

Bibliotheek

De bibliotheek HSE ART AND DESIGN SCHOOL biedt open toegang tot de meest recente publicaties over design, kunst, mode en media-industrie voor alle studenten.

Toekomstige carriëre

 • Interieurontwerper
 • Stedelijke ruimteontwerper
 • Decoratieontwerper
 • Museum- en tentoonstellingsruimteontwerper
 • Textiel ontwerper
 • Meubelontwerper
 • 3D Vizualizer
 • Tekenaar-ontwerper

Over HSE

 • 35 100 studenten
 • 7 000 professoren en onderzoekers
 • 234 educatieve programma's

HSE KUNST EN ONTWERPSCHOOL is een onderdeel van de National Research University van de Higher School of Economics , een van de toonaangevende universiteiten in Rusland, een deelnemer aan de meerderheid van gezaghebbende internationale onderwijsclassificaties (QS, ARWU, Times Higher Education, US News Best Global Universities Onderwerpen). Het is niet alleen een enorm wetenschappelijk laboratorium, maar ook een representatief expertplatform: het personeel van de HSE is actief betrokken bij de belangrijkste expertdiscussies, ze zijn lid van vele collegiale en overlegorganen en zijn opinieleiders van de belangrijkste kwesties op het gebied van onderwijs, sociaal beleid, gezondheidszorg, demografie, arbeidsmarkt, vervoer, openbaar bestuur en technologische ontwikkeling.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Russisch

Zie 12 andere vakken van Higher School of Economics »

Laatst bijgewerkt op December 18, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum