BA in Europese studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Carrièremogelijkheden

Het bestuderen van het fenomeen van de Europese integratie met de sterke focus op juridische aspecten van het proces van "het creëren van een steeds hechter verbond tussen de volkeren van Europa" onze afgestudeerden verkrijgen kwalificaties van Specialist voor Europese Zaken. De afgestudeerden zijn vloeiend in gebieden die een belangrijk onderdeel zijn van Europese wettelijke voorschriften. Ze worden specialisten in de Europese problemen en verwerven professionele vaardigheden die vereist zijn op de Europese arbeidsmarkt en kunnen:

 • werken als specialisten in instellingen en organisaties van de Europese Unie in een aantal sectoren, bijvoorbeeld het Europees Parlement;
 • werk vinden op alle niveaus van de ambtenarij en zelfbestuur;
 • carrière maken op het gebied van onderwijs, media, rechten, uitgeverijen, bedrijven en financiën.

Afgestudeerden European Studies:

 • kan doorgroeien naar MA-programma's (bijv. MA in EU-recht);
 • toepassen op postdoctorale cursussen (bijv. 'Europese migraties', 'Recht en migratiebeleid', 'Centraal- en Oost-Europese ontwikkeling').

Stages

Studenten ondernemen verplichte 180 uur werkervaring. De sterke samenwerking met zowel nationale als internationale instellingen leidt tot veel kansen voor studenten van de European Studies om stage of stage te lopen bij organisaties in de publieke en private sector, bijvoorbeeld het Europees Parlement, het vertegenwoordigingskantoor van de Europese Commissie in Polen, vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Warschau , het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken, eenheden van de centrale en lokale overheid, de EU-fondsenafdelingen, de Rule of Law Institute Foundation en andere niet-gouvernementele organisaties. Studenten kunnen ook deelnemen aan het Erasmus Exchange-programma en profiteren van verschillende mogelijkheden in het buitenland.

De inzetbaarheid van afgestudeerden en de markttransitie wordt ondersteund door projecten voor sociale activiteiten: deelname aan de Student Research Group Euro-KUL, het schrijven van een blog Europeanen, deelname aan door de EU gefinancierde projecten gerealiseerd aan de universiteit. Het Careerscentrum van de KUL biedt een scala aan hulp en advies om je te helpen je carrière te plannen en goed geïnformeerde beslissingen te nemen, zelfs nadat je bent afgestudeerd.

Vaardigheden verworven door afgestudeerden van de European Studies

Professionele vaardigheden

 • EU-fondsen aanvragen en beheerde EU-projecten beheren;
 • Studenten Europese Studies kunnen optionele cursussen voltooien en getuigschriften van beroepskwalificaties ontvangen van de Diplomatieke Academie van de Europese Unie, de Academie voor mededingingsrecht van de Europese Unie, de Academie van EU-fondsen.

Communicatie vaardigheden

 • onze afgestudeerden beschikken over goede bemiddelings- en onderhandelingsvaardigheden, ze kennen de kunst van het spreken in het openbaar, ze verwerven effectieve presentatievaardigheden.

Taalvaardigheid

 • afgestudeerden kunnen effectief communiceren in twee vreemde talen op het gebied van recht en bedrijf. Het programma legt een grote nadruk op het leren van talen en stimuleert zowel de spreekvaardigheid als de spreekvaardigheid. Naast verplicht Engels, zullen studenten ook een tweede Europese taal leren. Bovendien worden veel van de aangeboden lessen aan de faculteit en de universiteit in andere talen dan het Pools aangeboden.

Digitale vaardigheden

 • afgestudeerden kunnen effectief gebruik maken van EU-databanken (EUR-Lex) en de gegevens van Eurostat.

Analytische vaardigheden

 • goed begrip van politieke ideeën, functionerende EU-instellingen en politieke systemen die deel uitmaken van het moderne Europa;

 • grondige kennis van de Europese geschiedenis en cultuur en het vermogen om de sociale, politieke en economische processen in de Europese Unie te begrijpen en te analyseren.

Vaardigheden om als zelfstandige te werken

 • onze afgestudeerden weten hoe ze EU-fondsen kunnen aanvragen en hoe ze EU-gefinancierde projecten kunnen beheren. Ze begrijpen de algemene, wettelijke en formele vereisten voor het zelfstandig ondernemerschap.

Collegegeld

 • Jaarlijkse collegegeld voor niet-EU-aanvragers: 8800 PLN = c. 2200 Euro
 • Het programma is gratis voor EU-aanvragers

Het programma begint op 1 oktober 2020

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The John Paul II Catholic University of Lublin is one of the oldest Polish universities. Throughout its nearly 100-year history, it has been one of the most important centers of Catholic thought, maki ... Lees meer

The John Paul II Catholic University of Lublin is one of the oldest Polish universities. Throughout its nearly 100-year history, it has been one of the most important centers of Catholic thought, making an enduring contribution to the intellectual and cultural life of both Poland and the wider world. Lees Minder