BA in Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

Een modeontwerper is in staat om kleding of accessoires te maken waarmee een persoonlijk verhaal wordt opgebouwd dat is geïnspireerd op het omliggende gebied en de samenleving, dat de kenmerken van die tijd heeft gelezen en trends voorspelt.

Deze professional vangt input, niet alleen van de mode, maar ook van visuele kunst, digitale media, marketing, nieuwe technologieën, productmanagement, semiotiek, art direction, zakelijke communicatie. Tegenwoordig is een modeontwerper niet alleen een creatief persoon, een gespecialiseerde technicus, die aandacht besteedt aan innovatie en weet elke ontwerpstap, productief en communicatie-aspect, en die weet hoe hij met verschillende onderwerpen moet omgaan, met behoud van een coherent totaalbeeld.

Carrièremogelijkheden

Modeontwerper, accessoiresontwerper, textielontwerper, productmanager, trendvoorspeller, mode-inkoper.

Mode is een dynamische en gearticuleerde productieve keten, die begint met draad en eindigt met de afgewerkte doek, een complexe wereld gemaakt van passie en technische vaardigheden, valorisatie van traditionele kennis en innovatieve impulsen, organisatorisch vermogen en moed om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Methodologie en structuur

De educatieve Pathway is gestructureerd om studenten de theoretische en praktische kennis te geven om een vrouw, man, accessoires of textielcollectie te ontwerpen. Project en methodologie spelen een essentiële rol en worden geconfronteerd met steeds complexere studenten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het leren van modellering en afstemmingstechnieken, textieltechnologie, modetekenen en illustratietechnieken en de productie van kleding of accessoires.

Naast technische en methodologische voorbereiding, verwerven studenten culturele kennis om de taal van de mode te beschouwen als een historisch, artistiek en sociaal fenomeen, een stroom van trends en tekens, een visueel en creatief verhaal.

Concluderend behandelt het programma het economische systeem vanuit verschillende invalshoeken: de productieketen, marketing en online / offline communicatie op verschillende kanalen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om zakelijke vaardigheden te ontwikkelen die hen in staat stellen om verschillende dynamieken in het modesysteem onder ogen te zien.

Het starten van een educatieve Pathway in mode in Cagliari betekent studenten de mogelijkheid bieden om in contact te komen met lokale eigenaardigheden, om ze te verwerven en in een tweede keer naar andere contexten te exporteren als een element van toegevoegde waarde. Het betekent het vermengen van verleden met heden, het definiëren van de toekomst van mode, het bestuderen van de typische vormen en materialen die typerend zijn voor Sardinië en zijn fijne ambacht.

Het programma richt zich op de huidige, lokale, nationale en internationale context, mede dankzij de aanwezigheid van externe professionals die traditionele elementen kunnen omzetten in textiel en collecties die passen bij de hedendaagse mode.

Titel

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een 1e niveau Master's Degree en kent 60 studiepunten toe om de studies in Italië en in het buitenland voort te zetten.

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contempor ... Lees meer

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contemporary cities, and new technologies applied to the media and to training. Lees Minder