Read the Official Description

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Een modeontwerper is in staat om kleding of accessoires te maken waarmee een persoonlijk verhaal wordt opgebouwd dat is geïnspireerd op het omliggende gebied en de samenleving, dat de kenmerken van die tijd heeft gelezen en trends voorspelt.

Deze professional vangt input, niet alleen van de mode, maar ook van visuele kunst, digitale media, marketing, nieuwe technologieën, productmanagement, semiotiek, art direction, zakelijke communicatie. Tegenwoordig is een modeontwerper niet alleen een creatief persoon, een gespecialiseerde technicus, die aandacht besteedt aan innovatie en weet elke ontwerpstap, productief en communicatie-aspect, en die weet hoe hij met verschillende onderwerpen moet omgaan, met behoud van een coherent totaalbeeld.

Carrièremogelijkheden - Fashion Designer, Accessories Designer, Textile Designer, Product Manager, Trend Forecaster, Fashion Buyer.

Mode is een dynamische en gearticuleerde productieve keten, die begint met draad en eindigt met de afgewerkte doek, een complexe wereld gemaakt van passie en technische vaardigheden, valorisatie van traditionele kennis en innovatieve impulsen, organisatorisch vermogen en moed om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Methodologie en structuur - De educatieve Pathway is Pathway gestructureerd dat studenten de theoretische en praktische kennis krijgen om een ​​vrouw, man, accessoires of textielcollectie te ontwerpen. Project en methodologie spelen een essentiële rol en worden geconfronteerd met studenten met toenemende complexiteit. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het leren van modelleer- en kleermakerijtechnieken, textieltechnologie, modeltekening- en illustratietechnieken en de productie van kleding of accessoires.

Naast technische en methodologische voorbereiding verwerven studenten culturele kennis om de taal van de mode te beschouwen als een historisch, artistiek en sociaal fenomeen, een stroom gemaakt van trends en tekens, een visueel en creatief verhaal. Concluderend behandelt het programma het economische systeem, vanuit verschillende invalshoeken: de productieketen, marketing en online / offline communicatie op verschillende kanalen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om zakelijke vaardigheden te ontwikkelen die hen in staat stellen om met verschillende dynamieken in het modesysteem om te gaan.

Het starten van een educatieve Pathway in de mode in Cagliari betekent dat studenten de mogelijkheid geboden worden om in contact te komen met lokale eigenaardigheden, om ze te verwerven en om ze in een tweede keer naar andere contexten te exporteren als een element van toegevoegde waarde. Het betekent het verleden met het heden vermengen, de toekomst van de mode bepalen, de typische vormen en materialen bestuderen die typerend zijn voor Sardinië en zijn fijne ambacht. Het programma richt zich op de huidige, lokale, nationale en internationale context, mede dankzij de aanwezigheid van externe professionals die traditionele elementen kunnen omzetten in textiel en collecties die passen in de hedendaagse mode.

Titel - De cursus wordt erkend door het Italiaanse ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een eerste graads graad en kent 60 studiepunten toe waarmee de studies in Italië en in het buitenland kunnen worden voortgezet.

Program taught in:
Italiaans

See 3 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Cagliari »

Last updated September 30, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
16,000 EUR
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019

Location
Application deadline
Einddatum