BA in Fashion Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De cursus leidt Fashion Designers op met stilistische en creatieve vaardigheden, gecombineerd met het vermogen om innovatieve producten te definiëren, verhalen te ontwikkelen en een eindproduct op de markt te brengen. De verschillende collecties en de productie van prototypen zijn de belangrijkste expertisedomeinen voor studenten gedurende de drie studiejaren.

De cursus biedt twee specialisaties: Fashion Design, gericht op professionals die in staat zijn om hun persoonlijke verhaal te vertalen in een collectie kledingstukken en accessoires, en Shoes and Accessories Design - exclusief in de Italiaanse taal, die een specifieke training biedt over ontwerp- en productietechnieken. die rekening houdt met de eigenaardigheid van het product.

Carrièremogelijkheden - Modeontwerper, Schoenen en accessoires Ontwerper, Textielontwerper, Productmanager, Gebreide kledingontwerper, Borduurontwerper.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Context - De modewereld staat voor continue en snelle veranderingen. In de afgelopen decennia heeft de professional die ooit als Couturier werd gedefinieerd, plaatsgemaakt voor een complexe en flexibele rol op verschillende gebieden binnen een veelzijdig proces: de Fashion Designer.

Methodologie en structuur - Het studietraject is zodanig gestructureerd dat studenten alle tools krijgen die nodig zijn om een ​​collectie mode of accessoires op de juiste en efficiënte manier te creëren en deze in de hedendaagse markt te plaatsen. Het hele proces concentreert zich op de toepassing van één ontwerpmethode - de typische Made in Italy - die de basis vormt van het hele proces, die aan studenten wordt gegeven vanaf het eerste jaar tot het eindproject. Met betrekking tot alle verschillende bestudeerde collecties, wordt bijzondere aandacht besteed aan het verwerven van patronen en naai-vaardigheden, textiel, leertechnologie en -verwerking, ontwerptechnieken, illustratie van de mode, het productieproces van kledingstukken en accessoires. Complementair aan de technische en methodologische disciplines is de bijzondere nadruk op culturele studies die de taal van de mode identificeren als een historisch, artistiek en sociaal fenomeen, als een stroom van trends en codes, als een creatief en visueel verhaal en als een economisch systeem gekenmerkt door een productieketen en door specifieke marketing- en communicatiestrategieën. Studenten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende workshops (die elk jaar veranderen), zoals handborduurwerk, geschreven analyse van trends, handbreiwerk, bont. Binnen de specialisatie in Shoes and Accessories Design, naast het ontwerpen van de collecties gewijd aan de verschillende soorten accessoires (dames en heren), zorgen intensieve workshops voor een goed gebruik van de gereedschappen en machines, voor het verwerven van technieken voor het maken van patronen en tas en schoen productie. Bovendien biedt de cursus een focus op specifieke technische tekeningen, de productieprocessen en het gebruik van verschillende ledersoorten en skins, evenals het ontwerp van metalen hardware voor accessoires.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder