BA in Fashion Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

De cursus leidt modeontwerpers op met stilistische en creatieve competenties gecombineerd met het vermogen om innovatieve producten te definiëren, verhalen te ontwikkelen en een eindproduct op de markt te brengen.

De verschillende collecties en de productie van prototypes zijn de belangrijkste expertisegebieden die tijdens de drie studiejaren aan studenten worden geboden.

De cursus biedt twee specialisaties: Fashion Design, gericht op het trainen van professionals die hun persoonlijke verhaal kunnen vertalen in een collectie kledingstukken en accessoires, en Shoes and Accessories Design - exclusief onderwezen in de Italiaanse taal, dat specifieke training biedt over ontwerp- en productietechnieken die houdt rekening met de eigenaardigheid van het product.

BA in Fashion Design Milano

Titel - Het academisch diploma van het eerste niveau wordt erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek) en gelijkgesteld met het bachelordiploma uitgegeven door universiteiten.

Context - De modewereld staat voor continue en snelle veranderingen. In de afgelopen decennia heeft de professional die ooit als Couturier werd gedefinieerd, plaatsgemaakt voor een complexe en flexibele rol op verschillende gebieden binnen een veelzijdig proces: de Fashion Designer.

Methodologie en structuur - Het studietraject is zo gestructureerd dat de studenten alle tools krijgen die nodig zijn om op een correcte en efficiënte manier een mode- of accessoirecollectie te creëren en deze in de hedendaagse markt te plaatsen. Het hele proces is gericht op de toepassing van één ontwerpmethode - de typische Made in Italy-methode - die de basis vormt van het hele proces, dat aan studenten wordt onderwezen vanaf het eerste jaar tot het eindproject.

Bij alle verschillende bestudeerde collecties wordt bijzondere aandacht besteed aan het verwerven van patronen en naaivaardigheden, textiel, leertechnologie en -verwerking, ontwerptechnieken, mode-illustraties, het productieproces van kledingstukken en accessoires.

Complementair aan de technische en methodologische disciplines is de bijzondere focus op culturele studies die de modetaal identificeren als een historisch, artistiek en sociaal fenomeen, als een stroom van trends en codes, als een creatief en visueel verhaal en als een economisch systeem. gekenmerkt door een productieketen en door specifieke marketing- en communicatiestrategieën. Studenten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende workshops (die elk jaar veranderen), zoals handborduren, schriftelijke analyse van trends, handbreigoed, bont.

Binnen de specialisatie in Shoes and Accessories Design, naast het ontwerpen van de collecties gewijd aan de verschillende soorten accessoires (dames en heren), zorgen intensieve workshops voor het juiste gebruik van de gereedschappen en machines, voor het verwerven van patroontechnieken en tas en schoen. fabricage. Bovendien biedt de cursus een focus op specifieke technische tekeningen, de productieprocessen en het gebruik van verschillende leersoorten en huiden, evenals het ontwerp van metalen hardware voor accessoires.

Carrièremogelijkheden - Modeontwerper, Schoenen en accessoires Ontwerper, Textielontwerper, Productmanager, Gebreide kledingontwerper, Borduurontwerper.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder