BA in Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De driejaarlijkse cursus Fashion Design biedt de student een solide culturele en technische basis, waarbij zowel de methoden als de operationele kanten worden verkend en een zeer flexibele specialist wordt opgeleid die in verschillende soorten omgevingen en disciplines kan werken: van de kleine ambachtelijke producent tot de klein-middelgroot bedrijf, helemaal tot aan de grootste multinationals.

Professionele profielen: Fashion Designer, Accessories Designer, Fashion Graphic Designer, Product Developer, Product Manager, Fashion Forecaster, Label Owner.

Deze cursus duurt drie jaar en is gebaseerd op het succesvolle en geavanceerde onderwijssysteem van IED, dat voortdurend hoog opgeleide creatieve mode-afgestudeerden genereert die succesvol kunnen worden en zich kunnen vestigen op alle niveaus en op alle gebieden van de mode-industrie.

Om vertrouwen te krijgen in de basis van het ontwerp, omvat het programma voor het eerste jaar zowel theoretische studies als praktijkgerichte modules gericht op ontwerpen. In het tweede jaar gaan de studies verder naar de kennis die studenten in de voorgaande 2 semesters hebben opgedaan. Het derde en laatste jaar is gewijd aan het verbeteren van werkvaardigheden tot professionele industriestandaarden. Daarom zijn het vijfde en zesde semester gewijd aan het Final Project en aan het voorbereiden van de studenten op hun professionele leven na IED.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder