BA in Fotografie

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De fotografiecursus wordt aangeboden in het kader van de Visual Arts School en biedt, naast een specifiek studieplan en vrije kunsten, verschillende cross-over cursussen om studenten in staat te stellen multidisciplinaire vaardigheden en strategieën te verwerven.

Door middel van lessen en workshops verzorgd door grote fotografen en curatoren op de nationale en internationale scène, ervaren studenten de verschillende gebieden van fotografie: commercieel, redactioneel, documentair en artistiek, om te leren abstracte concepten en fotografische ideeën te vertalen in waarneembare representaties.

Afgestudeerden van de BA fotografie kunnen werken aan zowel toegepaste als zelf toegewezen fotografieprojecten, maar ook in art direction of als curator, foto-editors, foto-retouchers of kunstinkopers.

Titel - Het academisch diploma van het eerste niveau wordt erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek) en gelijkgesteld met het bachelordiploma uitgegeven door universiteiten.

Context - Fotografen worden tegenwoordig niet alleen technisch uitgedaagd, maar vooral ook in de interpretatie en heroverweging van hun eigen aannames om hun kennis en ideeën uit te breiden en een opmerkelijke bijdrage te leveren aan de beeldende kunstcultuur.

Methodologie en structuur - Bachelor's Degree in Photography is een intensief bachelorprogramma gericht op zowel technische als creatieve aspecten van de huidige digitale en analoge beeldpraktijken.

Studenten verkennen alle belangrijke gebieden van fotografie via een uitgebreid curriculum dat theoretische, creatieve en technische vaardigheden, contextuele onderwerpen (fotografische geschiedenis, kunstsemiotiek, fenomenologie van hedendaagse kunst ...) en professionele ontwikkeling omvat.

Geleidelijk aan leren ze de apparatuur te gebruiken, de verlichting in te richten en foto's te maken, zowel buiten als in zeer gespecialiseerde omgevingen - zoals de fotostudio - en om zwart-witfilms te ontwikkelen en af te drukken in de donkere kamer.

Binnen elk semester produceren studenten technisch uitstekende en altijd meer conceptueel aantrekkelijkere afbeeldingen, leren ze hoe ze hun activiteiten kunnen organiseren, omgaan met klanten en individuele marketingstrategieën ontwerpen.

Liberal Arts-lezingen dagen studenten uit om culturele en sociale contexten te begrijpen, om mogelijke verschuivingen in de interpretatie van beelden te lezen vanuit historische en hedendaagse perspectieven, waardoor hun bewustzijn van een breed scala aan kwesties wordt vergroot.

Studenten worden ook uitgenodigd om interdisciplinaire benaderingen in te voeren, samen te werken en te reageren op externe evenementen en activiteiten.

De cursus wordt gegeven door een team van professionele fotografen, kunstenaars, curatoren en journalisten, en uitgebreid met gastdocenten en sprekers.

Carrières - fotograaf, fotografisch uitgeverspecialist, foto-editor, kunstinkoper, fotografiecurator, art director, studiomanager.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder