BA in Fotografie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De cursus in Fotografia is een fotografiecursus met als doel de vorming van een professional die in staat is om te werken op het gebied van visuele communicatie: de fotograaf in feite, dankzij zijn ontwerpmogelijkheden, creatieve talenten, technische vaardigheden en zijn bepaalde esthetische gevoeligheden, moeten het fotografische beeld in al zijn verschillende aspecten kunnen gebruiken om te communiceren in een visuele vormconcepten en complexe berichten. Het is daarom vereist dat de professionele fotograaf niet alleen technisch bekwaam is, maar ook in semantiek en esthetiek.

Professioneel profiel: Artograaf, specialist in fotografische bewerking, manager van fotografische archieven, kunstkoper, studiomanager.

De driejarige IED-cursus fotografie leert hoe je kunt zien en communiceren via een afbeelding, een verhaal, een gedachte of een emotie. De noodzakelijke vaardigheden zijn gevoeligheid: menselijk en esthetisch, goede kennis van humanistische cultuur en kunst, en een grondige kennis van de materialen, de technologie en de processen van fotografie.

Het studiepad in Fotografie is verdeeld in zes semesters, voor een totale periode van drie jaar, elk met specifieke doelstellingen.

Het eerste jaar is gewijd aan de introductie van fotografie, of beter, aan het begrijpen van de basis, met verwijzing naar de culturele elementen voornamelijk in visuele communicatie, naar de instrumenten en regels die een bepaald project onderscheiden en karakteriseren, waardoor de student volledig wordt begrijp de belangrijkste stappen die betrokken zijn bij de operatieve processen. Vanwege de hoge waarde die wordt gehecht aan creatieve en ontwerpvaardigheden ten opzichte van de gebruikte technieken, zijn de culturele achtergrond en inzichten in de dialoog die wordt gebruikt om de kunst te begrijpen geconcentreerd in dit eerste studiejaar.

Het tweede jaar van de cursus Fotografie concentreert zich op het helpen met feitelijke methoden en projectontwerp: de technische vaardigheden en feitelijke ervaring worden gecombineerd met de even belangrijke rol in termen van toegewijde tijd, aan de vereiste culturele en projectvaardigheden. De student verwerft kennis en competentie in de specifieke professionele vaardigheden die nodig zijn door een praktische benadering, de studie van de technische aspecten, verschillende culturele kenmerken, met bijzondere nadruk op de evolutie van de omgeving, de markt en de gebruikte taal.

Het derde jaar van de cursus is gewijd aan een geavanceerd ontwerpproject in een professionele omgeving, waarbij ervaring wordt opgedaan in actuele projectontwerpthema's waaraan de visuele communicatieprofessional moet voldoen. Het afstudeerproject voor de cursus Fotografie is zowel complex als gedetailleerd, gebaseerd op de realisatie van een project, zelfs met betrekking tot slechts een specifiek gebied, maar dat de specifieke interesses van de individuele student volgt. Er wordt daarom gevraagd dat de student werkt aan een project dat door de kandidaat wordt gedefinieerd op basis van zijn persoonlijke interesses op een bepaald gebied van fotografie.

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder