BA in International Business Administration

Algemeen

Beschrijving van opleiding

139838_20180504_Imageshoot35.JPG

Het programma International Business Administration omvat alle essentiële zaken en management met een internationale blik. Studenten ontwikkelen strategische en praktische perspectieven op waardecreatie in een geglobaliseerde, cultureel diverse en technologiegedreven wereld. Onderwerpen die worden benadrukt zijn onder meer het management van internationale bedrijven, de integratie van informatietechnologie in alle bedrijfsdomeinen en de invloed van de economische en culturele context op zakelijke activiteiten. Het programma omvat alle essentiële gebieden van internationale zaken en management, waarbij theoretische kennis, praktische toepassing en wetenschappelijke methoden worden gecombineerd.

Carrièreperspectieven

Met zijn duidelijke focus op het management van bedrijven in internationale zakelijke activiteiten, verwerven studenten solide arbeidsmarktkwalificaties voor een loopbaan in een breed scala van bedrijven, met name internationale en internationaliserende bedrijven. In de afgelopen jaren hebben onze afgestudeerden stages en posities verworven bij verschillende toonaangevende bedrijven, waaronder Bosch, Deloitte of KPMG.

Het IBA-programma heeft onze afgestudeerden meegenomen naar een rijke diversiteit aan loopbaantrajecten. De academische strengheid van het programma bereidt studenten voor op hoog aangeschreven graduate-programma's, zoals IE Madrid of de Universiteit van Amsterdam.

Door hun ervaring met werken en leven met studenten uit meer dan 120 landen op de internationale campus van Jacobs University, zijn IBA-afgestudeerden goed voorbereid om verantwoordelijkheid te nemen in interculturele werkomgevingen. Bovendien biedt het Jacobs Career Services Center studenten onder meer een exclusief stageprogramma, individuele loopbaanbegeleiding, seminars over professionele vaardigheden, een online jobportaal en werkgeversnetwerken tijdens wervingsevenementen op de campus.

Belangrijkste feiten

  • Startdatum programma 2021: laatste week van augustus (oriëntatieweek), de eerste week van september (lessen)
  • Collegegeld: € 20.000 per studiejaar + € 8.000 levensonderhoud
  • Beurzen: Alle aanvragers komen in aanmerking voor op verdiensten gebaseerde beurzen tot € 15.000 per jaar.
  • Deadlines voor aanmelding 2021: 1 juni (wereldwijd) en 25 juli (voor aanvragers die geen visum nodig hebben)
  • Duur: 3 jaar voltijds
  • Financieringsmogelijkheden: Elke toegelaten kandidaat ontvangt een individueel financieel pakket.

139839_Graduation-JU-2019-06-07001.jpg

CHE-ranglijst

De BA-opleidingen van het Departement Economie en Management; International Business Administration (IBA) en Global Economics and Management (GEM) behoren tot de sterkste majors aan de Jacobs University. IBA en GEM gaan rechtstreeks in op de economische, zakelijke en sociale uitdagingen van morgen.

CHE Ranking 2020 De opleiding behaalde topresultaten in de CHE ranking 2020, vooral in de categorie “ondersteuning bij het begin van studie”. De meest gedetailleerde universitaire ranglijst in het Duitstalige gebied houdt niet alleen rekening met feiten over het cursusaanbod, maar stelt ook de studenten zelf in vraag.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with ... Lees meer

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with innovative solutions and advanced training programs. Lees Minder