BA in International Business Administration

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wist je dat als iemand simpelweg een visitekaartje van een Japanse uitvoerende macht zou inpakken of het op hun ontmoetingsplaats zou vergeten, hun onderlinge activiteiten waarschijnlijk voorgoed voorbij zouden zijn? Of dat het Verenigd Koninkrijk de langste belastingcode ter wereld heeft en vol zit met geschreven en ongeschreven wetten om de ondernemer te dwarsbomen?

Als je een paar machtige zakelijke ideeën hebt die waarschijnlijk worden tegengehouden door de grenzen van je thuisland, kom dan naar de fijne nuances van International Business Administration!

leerplan

Het curriculum van International Business Administration biedt studenten kennis van essentiële functionaliteiten van internationale bedrijven: management, marketing, logistiek, boekhouding en financieel management.

Omdat je toekomstige cursusgenoten uit verschillende landen komen, leer je verschillende culturen kennen en verbeter je je Engelse taalvaardigheid. Alle lessen worden in het Engels gegeven en bestaan uit lezingen en praktische seminars. Verschillende lessen worden gelezen door gastprofessoren die in hun vakgebied werken. Studenten zullen ook verschillende bedrijven bezoeken.

Na het verwerven van fundamentele bedrijfskennis kunnen studenten zich specialiseren in marketing , financiën , boekhouding en bedrijfsinformatie , en ondernemerschap en management.

Specialisatie in marketing:

In marketing leer je de basis van het vakgebied en leer je verschillende theoretische standpunten kennen. U zult zien hoe u de concurrentievoordelen van een internationaal bedrijf kunt vergroten met behulp van marketing. Je leert manieren om marketing, e-marketing, consumentengedrag, marktonderzoek en planning en marketingcommunicatie te beheren. De wereld van marketing is in complexiteit sterk geëvolueerd met de vooruitgang van nieuwe technologie. Hoe weet je of een product, dienst of boodschap opvalt bij een bepaald publiek? Je doet marktonderzoek.

Wat is contentmarketing? Wie gebruikt Search Engine Optimization (SEO) en koopt advertentieruimten voor populaire zoekwoorden? Wat is direct marketing, database marketing, social media marketing en guerrillamarketing? De lijst gaat maar door. Een marketingspecialisatie helpt u om de fundamentele kennis en training uit te rusten die nodig is om doelgroepen te bereiken.

Specialisatie in financiën:

Als u dit vakgebied selecteert, leert u hoe u zaken in financiële termen kunt begrijpen. U leert de informatie in het financiële verslag van een bedrijf te interpreteren en op basis daarvan zinvolle en productieve managementbeslissingen te nemen. Je maakt kennis met de basistermen en theorieën van financieel beheer en financiën in het algemeen. Je krijgt kennis van financiering, investeringen, cashflow en risicomanagement en hoe je deze ideeën in de praktijk kunt implementeren.

Specialisatie in boekhouding en business intelligence:

In boekhouding en business intelligence leer je de grondslagen kennen van het analyseren van effecten en factoren die de waarde van een bedrijf bepalen. U leert verschillende methoden om financiële gegevens te analyseren en uw bevindingen samen te vatten en te rapporteren. Je leert ook het juridische kader achter boekhouding en belastingen, principes van management en kostenboekhouding, financiële analyse en business intelligence.

Specialisatie in ondernemerschap en management:

Deze specialisatie combineert kennis en vaardigheden voor het starten van een eigen onderneming of het managen van een reeds bestaande onderneming. Je leert over start-up ondernemerschap en innovatie en maakt kennis met management en leiderschap, personeelsmanagement, projectmanagement en functionerende principes van verschillende bedrijven. Je ontwikkelt een diepgaand begrip van ondernemend gedrag en je eigen ondernemersintenties, van het oplossen van conflicten, onderhandelen en motiveren van anderen.

Carriere vooruitzichten

In de wereldeconomie worden bedrijven onderling sterk afhankelijk van hun commerciële activiteiten. Getalenteerde mensen, die de details van het internationale bedrijfsleven kunnen begrijpen en die supply chain-elementen uit verschillende hoeken van de wereld kunnen integreren, hebben veel vraag.

Wie word je na je afstuderen?

TalTech's School of Business and Governance bereidt managers en specialisten met uitgebreide kennis van economie en zaken voor internationale bedrijven en de publieke sector voor. Daarom heb je de voorwaarden om te werken op het gebied van marketing, financiën, boekhouding en human resources van internationale bedrijven over de hele wereld. Een sterke internationale marketingachtergrond geeft je ook de mogelijkheid om een baan te vinden in exportmanagement. U kunt natuurlijk uw eigen bedrijf starten en zelf de ontwikkeling bepalen. Er is ook altijd de mogelijkheid om bedrijfsopleidingen op masterniveau voort te zetten en je nog meer te specialiseren in het door jou gekozen vakgebied.

Potentiële werkgevers

Internationale accountantskantoren

 • PWC
 • KPMG
 • Ernst

Internationale organisaties

 • WIE
 • IMF

Grote ondernemingen

 • ABB
 • Ericsson
 • Skype
 • Banks
 • Swedbank
 • SEB
 • LHV
 • Nordea

Studenten zeggen

"De reden dat ik voor het eerst kwam studeren aan de TalTech University, was het feit dat deze universiteit een echt innovatieve, vriendelijke en internationale omgeving biedt." Als persoon die uit de drietalige familieachtergrond komt en het grootste deel van haar leven in het buitenland woonde, ben ik altijd erg onder de indruk geweest met hoeveel zorg en moeite de universiteit besteedt aan het onderwijs en het welzijn van haar internationale studenten. Na het behalen van mijn bachelordiploma ben ik een jaar naar Duitsland gegaan om te beginnen met mijn masteropleiding, maar ik moest al snel merken dat ik miste de motiverende leeromgeving die TalTech biedt, dus heb ik besloten om terug te gaan naar Tallinn om te beginnen met mijn MBA-opleiding en verder te werken als hoofd van Internationale Zaken van de United Nations Association Estonia. " Juliane Jokinen, Finland, Alumna van de International Business Administration

Toelating

Studenten voor TalTech internationale opleidingen worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Eerst worden alle kandidaten uitgenodigd om een online wiskundetoets te doen. Vervolgens wordt alleen een online interview gehouden met de kandidaten die de online test hebben doorstaan. Het online interview is gebaseerd op de informatie die u heeft verstrekt in de motivatiebrief. De maximale score voor de motivatiebrief en het online interview is 10 punten. Een aanvrager die minimaal 5 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Houd er rekening mee dat, hoewel er geen formele verplichte vakken zijn, we ervan uitgaan dat je het vak Wiskunde hebt behaald op het middelbare schoolniveau.

Programmaspecifieke vereisten

Middelbaar onderwijs of gelijkwaardig diploma

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Beschrijf uw professionele doelen. Hoe ondersteunt het International Business Administration-programma uw professionele leven? Welke van de specialisaties is bijzonder nuttig bij het nastreven van uw professionele doelen? Waarom wil je studeren in Estland en aan de TalTech School of Business and Governance?
 • Werk je of studeer je? Hoelang heb je gewerkt en wat waren je taken? Wat voor soort opleiding heb je op dit moment afgerond of ben je aan het verwerven? Hoeveel jaar zijn er verstreken sinds je laatste opleiding op school, universiteit, enz.? Heb je andere academische prestaties, dwz deelnemen aan wedstrijden of Olympiades? Beschrijf uw taalvaardigheid.
 • Beschrijf uw ervaringen, kennis en vaardigheden met betrekking tot zaken. Heb je deelgenomen aan schoolprojecten, wedstrijden, online cursussen, lezingen of gelezen in je eigen boeken, artikelen, kranten gevolgd over het onderwerp? Heeft u in een familiebedrijf gewerkt of heeft u uw eigen start-up gecreëerd?
 • Beschrijf uw internationale ervaringen. Heb je gestudeerd, gewerkt of gewoond in het buitenland of ben je naar het buitenland gereisd? Wat heb je van deze ervaringen geleerd?
 • Wat zijn uw interesses en sociale activiteiten?

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die in uw motivatiebrief worden gebruikt (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) goed te citeren en te verwijzen. Het negeren van de regels voor verwijzing en citeren wordt als plagiaat beschouwd en leidt tot diskwalificatie van uw aanvraag.

Positieve schaal: 5-10 punten om in aanmerking te komen voor de test en het interview

Online test

Moodle online-test is het evalueren van de wiskunde van de secundaire school van de kandidaat.
Je hebt 2 uur om de test te voltooien, bestaande uit 10 vragen.

De test omvat de volgende thema's en onderwerpen: getallen en regels voor berekening, algebraïsche vaardigheden, standaardfuncties, vergelijkingen en ongelijkheden, vergelijkingssystemen, calculus, kans en statistieken.

Online interview

Een interview zal gebaseerd zijn op de informatie in de motivatiebrief en de resultaten van de wiskundetest.

Tijdens het interview worden de volgende aspecten geëvalueerd:

 • Motivatie en redenen om voor de opleiding en universiteit te kiezen, toekomstige loopbaanplannen.
 • Overzicht van het programma en leerbereidheid.
 • Kennis, vaardigheden en ervaringen (zaken, wiskunde, Engels).
 • Werken en / of studeren, prestaties en interesses.
 • Internationale ervaringen.

Duur van het interview is ongeveer 20 minuten.

Studenten voor TalTech internationale opleidingen worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Er wordt alleen een online test en een online interview afgenomen met de kandidaten die de drempel van de motivatiebrief hebben overschreden. Een kandidaat die een minimumscore van 5 punten voor de online test en het online interview krijgt, wordt toegelaten.

Houd er rekening mee dat, hoewel er geen formele verplichte vakken zijn, we ervan uitgaan dat je het vak Wiskunde hebt behaald op het middelbare schoolniveau.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder