BA in International Business and Trade

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Özyeğin University heeft haar International Business and Trade-programma gelanceerd, met een ambitieus doel om de mondiale experts van morgen op te leiden die zouden voldoen aan de eisen en de uitdagingen van de internationale zakenwereld. Het programma is er vooral op gericht om zijn studenten de nodige vaardigheden en hulpmiddelen te bieden om concurrerend te worden in een sterk geglobaliseerde wereld. Het programma vereist dat de studenten een expertisegebied kiezen, waar de studenten vertrouwd raken met de sociale structuur van de regio, de taal en, belangrijker, de bedrijfspraktijken. Om praktische ervaring op te doen moedigt de afdeling studenten aan om stage te lopen of hun opleiding voort te zetten in prestigieuze bedrijven, universiteiten of instellingen in hun geselecteerde expertisegebieden.

Academisch programma

Naast een onderwijs voor grensbeheer onder de merknaam OzU, hebben studenten die zijn ingeschreven voor het IBUS-programma de gelegenheid om:

  • Word experts in een gespecialiseerde regio, waar ze de taal van de regio zullen spreken (als onderdeel van de vereiste van de tweede vreemde taal) en vertrouwd zullen raken met haar zakelijke en culturele praktijken;
  • Doe een stage in een multinational of volg een uitwisselingsprogramma voor studenten in het buitenland;
  • Word bekend met cases uit de praktijk en communiceer met de belangrijkste actoren van de internationale zakenwereld.

Het eerste jaar
Studenten worden voorzien van de fundamentele principes van economie en management, evenals getraind in enkele van de softskills van de bedrijfswereld, zoals bedrijfsethiek, ondernemerschap, besluitvorming en onderhandeling.

Het tweede jaar
De focus ligt op de kerncompetenties op het gebied van marketing, financiën en operations management. Daarnaast begint de cursusreeks van interculturele communicatie dit jaar om studenten een perspectief van globaal denken en bewustzijn van culturele verschillen te geven.

Het derde jaar
Het derdejaars curriculum is gestructureerd rond internationaal zakendoen. Beheers- en economische kwesties worden opnieuw bekeken met een rigoureuze focus op de internationale zakelijke omgeving. Bovendien zullen de studenten via cursussen "sectorale oplossingen" hun inzicht in de mondiale en lokale sectorale dynamiek verbeteren.

Het vierde jaar
Studenten krijgen een breed scala aan keuzevakken aangeboden waar ze de internationale bedrijfsdynamiek in hun interessegebieden kunnen analyseren, leren hoe ze globale strategieën kunnen ontwerpen en vertrouwd raken met sectorale beleidsimplementatie.

Zelfs dit rigoureuze programma kan niet volledig voldoen aan de uitdagende eisen van de internationale zakelijke omgeving zonder een internationale hands-on ervaring. Voor dat doel moedigt de afdeling internationale stage- en studentenuitwisselingsprogramma's met prestigieuze instellingen in het buitenland aan. De studenten kunnen aan hun stage-eisen voldoen door inruilprogramma's te volgen aan een universiteit in het buitenland of door stage te lopen in haar (specifieke) interessegebied.

PREP

Graduatievereisten

Internationale handels- en handelsstudenten moeten ten minste 44 cursussen en 120 studiepunten (240 ECTS) voor afstuderen afleggen en met succes afronden.

Graduatievereisten zijn hieronder samengevat:

cursussen

Carrièremogelijkheden

Na het afstuderen krijgen onze studenten kansen om te werken in multinationale ondernemingen (zowel in Turkije als in het buitenland), internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank, International Finance Corporation of de OESO of zelfs in de meest prestigieuze overheidsinstanties zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Europese Unie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates ... Lees meer

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates stand out and be one step ahead of others, Özye?in offers an innovative education model that adds value to its students. Özye?in University’s primary mission is to prepare its students to be resourceful graduates in the world of business, making sure that they know more than one foreign language, acquire new skills through social activities, continuously develop themselves, expand their global vision before graduation through international internship or exchange programs, and always be at the service of society. Lees Minder