BA in Justice Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In Justice Studies proberen we de sociale en historische wortels van rechtvaardigheid en onrecht te ontdekken en onderzoeken hoe populaire opvattingen hiervan overheidsbeleid vormen, inclusief die van het strafrechtelijk systeem. We bestuderen systematische verklaringen voor het falen (of triomf) van gerechtigheid in de samenleving en onderzoeken het potentieel voor transformerende rechtvaardigheid. Door middel van kritisch onderzoek, sociaalwetenschappelijk onderzoek en ervaringsleren, ontwikkelen studenten rechtenstudies een begrip van sociale en economische rechtvaardigheidskwesties en kritische criminologie, die de structurele oorzaken van criminaliteit onderzoekt en de juridische en sociale problemen van diverse, stedelijke, inkomens- en rechteloze gemeenschappen waarvan de leden vaak cliënten zijn van het strafrechtelijk systeem.

De major is uniek omdat het uitgangspunt is vanuit het perspectief van de armen, sociaal uitgeslotenen, mensen van kleur, vrouwen, vluchtelingen en gemeenschappen die het slachtoffer zijn van een misdrijf. De afdeling doet een speciale inspanning om maatschappelijke groepen, minderheden en vrouwen te betrekken en te dienen. Veldervaring is een aanvulling op het academische programma.


Careers

De focus van de Justice Studies Major in Northeastern is niet beperkt tot zorgen over het strafrecht. Het onderzoekt de historische, wettelijke en sociale obstakels voor het creëren van een meer rechtvaardige samenleving. Daarom kunnen studenten die een bachelordiploma in Justice Studies hebben behaald gebruikmaken van een breed scala aan terreinen, waaronder overheidsinstanties, juridische instellingen en maatschappelijke organisaties en non-profitorganisaties die sociale en wettelijke rechtspraktijken onderzoeken. Het curriculum biedt academische en ervaringsgerichte training voor studenten om een ​​loopbaan in verschillende gebieden na te streven.


Leerbehoeften

Alle majors van Justice Studies volgen zes verplichte vakken plus achttien credituren keuzelessen. Raadpleeg uw adviseur over de volgorde van de cursussen. Alle studenten moeten een cursus "WIP" in de discipline opnemen. JUST-202 voldoet aan deze vereiste.

Benodigde cursussen

OPMERKING: Maximaal negen (9) overdrachtspaaruren in cursussen Rechtvaardigheidsstudies, Criminal Justice of Criminologie kunnen worden overgedragen van andere hogescholen en / of universiteiten naar de major, onder voorbehoud van de goedkeuring van een facultaire adviseur. Deze cursussen worden meestal geteld als keuzevakken. Alle keuzevakken in Justice Studies moeten worden geselecteerd in overleg met een facultaire adviseur en worden gekozen in een concentratiegebied dat verband houdt met de academische en loopbaanbelangen van de student.

JUST-339 Tenants Rights Clinic voldoet aan de University Core Curriculum-vereisten voor Experiential Learning Experience (ELE) -klassen en kan worden gevolgd door alle NEIU studenten, inclusief de majors van Justice Studies. JUST-350 Field Work Seminar is nog een ELE-klas die alleen wordt aangeboden aan majors van Justice Studies.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and d ... Lees meer

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and diverse community of scholars who are as serious about their education as you are. Lees Minder