BA in Media Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

De cursus in Media Design leidt kunstenaars en professionals op die in staat zijn om vaardigheden en kennis en talen van de multimedia-technologietoepassingen te combineren voor verschillende situaties op het gebied van hedendaagse visuele communicatie.

Afgestudeerden verwerven een solide basis in het gebruik van digitale technologie, om hun eigen creativiteit te beheren bij het ontwikkelen van de inhoud en innovatieve baanbrekende talen, die van toepassing zijn op alle sectoren van multimedia-communicatie.

Professionele profielen: ideatie en productie van audiovisuele productie, multimedia publishing, communicatie op het gebied van telecomnetwerken (internet / intranet, mobiel / smartphones / iPhone / iPad), interfaces en interactiviteit, videogames, grafische voorstellingen voor video, videokunst, interactieve installaties, digitale kunst (2D e 3D).

De Media Designer beheert geluiden, afbeeldingen, interfaces en interactieve inhoud.

Het eerste jaar leert de basisbeginselen, basistechnieken en de methodologie die nodig zijn om projecten uit te voeren. Gedurende het jaar verwerven studenten kennis van de basisgereedschappen, zowel operationeel als conceptueel: van het basis grafisch ontwerpproject voor de ontwikkeling van alle interface-applicaties tot de perceptie van vormen en kleuren, van de software voor tekenen tot aan het werken aan afbeeldingen, van de basis die betrokken is bij het programmeren tot de ontwikkeling van applicaties. Ze verwerven ook de culturele basis die het mogelijk maakt om de verschillende talen van visuele communicatie, hedendaagse kunst en cinema te interpreteren en te decoderen.

Het tweede jaar is gebaseerd op ontwerpprojecten en de realisatie van een multimediaproduct, waarbij alle mogelijke toepassingen worden geëxperimenteerd: bruikbaarheid, interfaces, grafische programma's, programmering. De projecten zijn gericht op nieuwe media-interactie, webcommunicatie, interactieve systemen en game-design. Er wordt meer ervaring met toepassingssoftware gegeven, die van toepassing is op de ontwikkeling van een geassisteerd project, met als doel om alle verschillende aspecten van het beroep aan te pakken.

Het maken van applicaties voor mobiele apparaten (iPhone, iPad ...), het ontwerpen van interactieve tentoonstellingen en omgevingen, en game-design, zijn de drie macrodomeinen waar alle theoretische, technische en culturele leringen in dit tweede jaar rond draaien.

Het derde jaar is gewijd aan de specialisatie en verdieping van kennis met betrekking tot alle aspecten die nodig zijn om een ​​multimediaproduct zo goed mogelijk af te werken. Studenten moeten in staat zijn om een ​​project autonoom te beheren: het project is opgezet volgens een crossmediale visie. Studenten moeten ook de communicatie van het project beheren en de meest effectieve keuzes maken met betrekking tot de vastgestelde doelen.

Het Final Project vertegenwoordigt een fundamentele leerervaring, waarbij de studenten de expertise, het ontwerp en de technische vaardigheden die ze hebben opgedaan kunnen toepassen. Studenten hebben te maken met een complexe ontwerpproblematiek en simuleren echte professionele ervaring.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF).

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contempor ... Lees meer

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contemporary cities, and new technologies applied to the media and to training. Lees Minder