BA In Media Design

IED – Istituto Europeo di Design Cagliari

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA In Media Design

IED – Istituto Europeo di Design Cagliari

De cursus Media Design heeft als doel een kunstenaar en een professional te vormen die in staat zijn om met vaardigheid en kennis alle beschikbare middelen en talen in de multimedia-technologietoepassingen te gebruiken voor verschillende situaties op het gebied van hedendaagse visuele communicatie.

Afgestudeerden zullen verwerven gedurende de periode van drie jaar, een solide basis in het gebruik van digitale technologie, om met vaardigheid hun eigen creativiteit te beheren bij het ontwikkelen van de inhoud en innovatieve baanbrekende talen, toepasbaar op alle sectoren van multimedia communicatie.

Professionele profielen: ideatie en productie van audiovisuele productie, multimedia publishing, communicatie op het gebied van telecomnetwerken (internet / intranet, mobiel / smartphones / iPhone / iPad), interfaces en interactiviteit, videogames, grafische voorstellingen voor video, videokunst, interactieve installaties, digitale kunst (2D e 3D).

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

De Interaction Designer is een expert in het omgaan met en het beheren van geluiden en afbeeldingen, interfaces en interactieve inhoud.

Het eerste jaar is een benadering gebaseerd op de fundamenten, waarin men leert over de basistechnieken en -methodologie die nodig zijn om projecten uit te voeren. In de loop van het jaar krijgt men kennis over de basisgereedschappen, zowel operationeel als conceptueel: van het grafische basisontwerpproject voor de ontwikkeling van alle interface-applicaties tot de perceptie van vormen en kleuren, van de software voor tekenen tot aan het werken aan afbeeldingen, van de basis die betrokken is bij het programmeren tot de ontwikkeling van applicaties. Men leert ook over de culturele basis die het mogelijk maakt om de verschillende talen van visuele communicatie, hedendaagse kunst en cinema te interpreteren en te decoderen.

Het tweede jaar is gebaseerd op ontwerpprojecten en de realisatie van een multimediaproduct, waarbij wordt geëxperimenteerd met alle mogelijke toepassingen: bruikbaarheid, interfaces, grafische programma's, programmering. De projecten concentreren zich op de volgende thema's: nieuwe media-interactie, webcommunicatie, interactieve systemen en game-design. Gedurende het jaar wordt verdere ervaring met toepassingssoftware gegeven, die deze toepast op de ontwikkeling van een geassisteerd project, met als doel om alle verschillende aspecten van het beroep aan te pakken. Het maken van applicaties voor mobiele apparaten (iPhone, iPad, etc.), het ontwerpen van interactieve tentoonstellingen en omgevingen, en game-design, zijn de drie macrodomeinen waar alle theoretische, technische en culturele leringen rond dit tweede jaar rondlopen.

Het derde jaar is gewijd aan de specialisatie en verdieping van kennis met betrekking tot alle aspecten die nodig zijn om een ​​multimediaproduct zo goed mogelijk af te werken. Studenten moeten kunnen aantonen hoe ze een autonoom project moeten beheren: het project is opgezet volgens een crossmediale visie en de studenten moeten weten hoe ze de communicatie van het project moeten beheren, coherente keuzes moeten maken op basis van hun beloofde doelen en in staat zijn om hun projectkeuzes te ondersteunen.

Het afstudeerproject vertegenwoordigt een fundamentele leerervaring van de driejarige cursus, waarin de student al zijn / haar culturele ervaring, ontwerp en technische vaardigheden, gerijpt gedurende de drie jaar, gebruikt in omstandigheden met een complex ontwerpprobleem, onder omstandigheden die simuleren van een professionele situatie. De projectthema's kunnen van praktische aard zijn of gebaseerd zijn op theoretisch onderzoek.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op March 27, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Cagliari
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Cagliari
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan