BA in Media Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Een mediaontwerper is een producent en een digitale kunstenaar die op communicatiegebied verschillende platforms bestrijkt, waarbij communicatietalen op een steeds meer geïntegreerde manier worden gecombineerd in creatieve en redactionele keuzes, technologische oplossingen en productieformules. De activiteit van de interactieontwerper integreert het ontwerp en de ontwikkeling van interactieve inhoud met een transmediastory voor entertainment, communicatie, gaming, reclame en informatie.

Professioneel profiel: De interactieontwerper kan freelance werken of in samenwerking met bureaus voor communicatie en ontwikkeling van interactie tussen mens en computer, webagentschappen en crossmediaal-fabrieken, productiebedrijven, nieuwe media-omroepen, geïntegreerde studio's voor grafische vormgeving, uitgevers voor digitale producten, e-commerce games, apps en interactieve interfaces, bedrijven die werken in communicatie en distributie voor entertainment, informatie en communicatie, artistieke verbetering, internetmarketing, community-management en cross-media editing voor grote redactiegroepen of onafhankelijke producties.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

De interactie-ontwerper is een ervaring in het omgaan met en beheren van geluiden en afbeeldingen, interfaces en interactieve inhoud.

Het eerste jaar is een benadering gebaseerd op de fundamenten, waarin men leert over de basistechnieken en -methodologie die nodig zijn om projecten uit te voeren. In de loop van het jaar krijgt men kennis over de basisgereedschappen, zowel operationeel als conceptueel: van het grafische basisontwerpproject voor de ontwikkeling van alle interface-applicaties tot de perceptie van vormen en kleuren, van de software voor tekenen tot aan het werken aan afbeeldingen, van de basis die betrokken is bij het programmeren tot de ontwikkeling van applicaties. Men leert ook over de culturele basis die het mogelijk maakt om de verschillende talen van visuele communicatie, hedendaagse kunst en cinema te interpreteren en te decoderen.

Het tweede jaar is gebaseerd op ontwerpprojecten en de realisatie van een multimediaproduct, waarbij wordt geëxperimenteerd met alle mogelijke toepassingen: bruikbaarheid, interfaces, grafische programma's, programmering. De projecten concentreren zich op de volgende thema's: nieuwe media-interactie, webcommunicatie, interactieve systemen en game-design. Gedurende het jaar wordt verdere ervaring met toepassingssoftware gegeven, die deze toepast op de ontwikkeling van een geassisteerd project, met als doel om alle verschillende aspecten van het beroep aan te pakken.

Het maken van applicaties voor mobiele apparaten (iPhone, iPad ...), het ontwerpen van interactieve tentoonstellingen en omgevingen, en game-design, zijn de drie macrodomeinen waar alle theoretische, technische en culturele leringen in dit tweede jaar rond draaien.

Het derde jaar is gewijd aan de specialisatie en verdieping van kennis met betrekking tot alle aspecten die nodig zijn om een ​​multimediaproduct zo goed mogelijk af te werken. Studenten moeten kunnen aantonen hoe ze een autonoom project moeten beheren: het project is opgezet volgens een crossmediale visie en de studenten moeten weten hoe ze de communicatie van het project moeten beheren, coherente keuzes moeten maken op basis van hun beloofde doelen en in staat zijn om hun projectkeuzes te ondersteunen.

Het afstudeerproject vertegenwoordigt een fundamentele leerervaring van de driejarige cursus, waarin de student al zijn / haar culturele ervaring, ontwerp en technische vaardigheden, gerijpt gedurende de drie jaar, gebruikt in omstandigheden met een complex ontwerpprobleem, onder omstandigheden die simuleren een professionele situatie. De projectthema's kunnen van praktische aard zijn of gebaseerd zijn op theoretisch onderzoek.

De cursus is geaccrediteerd door MIUR als een academisch diploma van het eerste niveau

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder