BA in Mosaic Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen en resultaten leren

Onze driejarige opleiding heeft als doel studenten uit te rusten met artistieke, technische en theoretische vaardigheden om te werken als professionele mozaïekkunstenaars in de context waarin mozaïek wordt toegepast (openbaar en privé werk voor opdrachten, sociaal geëngageerde kunst, kunsttherapie, restauratie en gesprek). Studenten leren de belangrijkste technieken van het maken van mozaïeken, evenals de toepassing ervan in het interieur exterieur. Ze zullen een gefundeerde kennis hebben in de geschiedenis van mozaïek, terwijl ze de mogelijkheid krijgen om kritisch te communiceren met concept en ontwerp voor mozaïek. Onze professionele praktijktraining stelt studenten in staat om de vaardigheden te verwerven om een ​​eigen bedrijf op te zetten en te runnen.

* Onder voorbehoud van een validatieproces met een Britse universiteit, zullen we deze cursus aanbieden als BA Mosaic Studies .

Cursusbeschrijving

Jaar 1 (Diplomacursus)

 • Introductie tot fabricatie: kennismaking met gereedschappen, technieken en materialen; oppervlakken en substraten bestuderen; Term 1 Romeinse mozaïeken werken met hamer en hard met behulp van marmer; Term 2 Byzantijns Mozaïek werkt met hamer en hardie smalti; werken met andere standaard mozaïekmaterialen en kniptangen; Term 3 Individueel project, maken van kaders, documenteren en marketingwerk (60 studiepunten)
 • Geschiedenis van Mozaïek 1: Klassieke en Romeinse mozaïeken, Byzantijnse en Westerse mozaïeken uit de 4e eeuw (Voor de studenten Diploma alleen zijn er een paar extra sessies om ze een overzicht te geven van moderne en hedendaagse mozaïeken) (30 studiepunten)
 • Inleiding tot ontwerp: Term 1 Ontwerpelementen en geometrische vorm (andamenti, cartoon maken, schaalvergroting); Term 2 kleurentheorie, levensduurtekening en contextuele studies (30 studiepunten)

Jaar 2

 • Intermediate Fabrication: tekenen, ontwerpen en maken met inachtneming van schaal en lokale context; Professionele praktijk gericht op het opzetten van projecten, het schrijven van voorstellen, het krijgen van opdrachten (60 studiepunten)
 • Site-specifiek ontwerp: architecturale tekening; digitale afbeeldingen gebruiken voor ontwerpen (30 studiepunten)
 • Geschiedenis van Mozaïek 2: Van Victoriaans tot hedendaags mozaïek, niet-westerse mozaïeken (30 studiepunten)
 • Sociale impact (optie): Theorie en praktijk werken met gemeenschappen, scholen en risicopersonen (n / a)
 • Restauratie

Jaar 3

 • Advanced Fabrication: werk aan een commissie en project met vakkundige inzet van tools en technieken op een zelfgestuurde manier (60 studiepunten)
 • Dissertatie: ontwikkeling van een schriftelijk essay van 6000 woorden over een praktijk- of theoriegedeelte van de keuze van de student (30 studiepunten)
 • professioneel

Open dagen

Er zijn reguliere Open Days waar studenten over de cursus kunnen leren.

Deeltijd

We verwachten dat studenten elk jaar 60 studiepunten behalen, in plaats van het voltijdse equivalent van 120 studiepunten. De student moet de cursus binnen 6 jaar afronden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

London School of Mosaic is an independent art school that teaches a Diploma and BA in Mosaic Studies, the first of its kind in the UK.

London School of Mosaic is an independent art school that teaches a Diploma and BA in Mosaic Studies, the first of its kind in the UK. Lees Minder