BA in Product Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

De productontwerper houdt zich bezig met het maken en ontwerpen van producten voor de industrie. Deze professional is in staat om het proces van innovatie in al zijn facetten te initiëren: creatief, esthetisch, sociaal en technologisch. Zijn rol is in feite die van het begrijpen en voorzien van de behoeften van de markt, ze in de context van de organisatie plaatsen en ze vertalen naar een concreet project voor uiteindelijke productie op industriële schaal. Zijn ontwerpcultuur moet groot zijn en zowel theoretische aspecten als specifieke technische aspecten van het project omvatten.

Professioneel profiel: Productontwerper, Conceptontwerper, Art Director, Systeemontwerper, onderzoeksassistent voor materialen, componenten, technische apparaten.

Het cursusprogramma heeft betrekking op een belangrijke realiteit in het panorama van de Italiaanse en internationale industrie: verpakkingsontwerp, dat wordt gebruikt om alle objecten en voedselproducten die we kopen te presenteren, te beschermen en te communiceren en die een fundamentele rol speelt in het commerciële succes van een product. Het gebied van design neemt de complexiteit van de verpakking op zich en werkt de technische aspecten, functie en vorm uit, met de wetenschap dat de keuzes van de ontwerper oplossingen moeten bieden voor de milieuproblemen, waarbij de commerciële strategie wordt gecombineerd met duurzaamheid.

Het eerste jaar is gewijd aan het onderwijzen van de fundamenten, de basistraining over de cultuur, de hulpmiddelen en de regels die een projectmatige aanpak onderscheiden en karakteriseren.

Het tweede jaar concentreert zich op de methoden en het ondersteunde projectontwerp. De student verwerft kennis en competentie op specifieke professionele gebieden, door middel van praktische ervaringen, de studie van technische disciplines en kenmerken van de cultuur, met bijzondere aandacht voor de evolutie van de context, de markten en de gebruikte taal.

Het derde jaar is gewijd aan een geavanceerd ontwerpproject in een professionele omgeving, waarbij ervaring wordt opgedaan met wat van een professionele ontwerper op verschillende gebieden wordt verlangd.

Het afstudeerproject is zowel complex als gedetailleerd, uitgevoerd in samenwerking met organisaties en bedrijven die samenwerken met het European Design Institute en die op zoek zijn naar originele en innovatieve oplossingen.

De studenten worden aangemoedigd om volledig autonoom te worden, in staat om coherente beslissingen te nemen op basis van redenering, om relationele vaardigheden te demonstreren en om precieze verantwoordelijkheden op te nemen. De semi-professionele ervaring vertegenwoordigt voor de afgestudeerden een 'speciaal voordeel' bij het betreden van het personeel. De training wordt uitgevoerd door professionals uit verschillende bedrijfssectoren; op deze manier kunnen de zeer vloeiende overgangen die we op de echte werkmarkten zien, zowel nationaal als internationaal, een directe verbinding vinden met de studenten die deelnemen aan deze actuele en relevante cursussen.

Het schema zoals hierboven beschreven vormt het verplichte programma dat alle studenten moeten invullen en waarop de examens of andere vormen van verificatie zullen worden gebaseerd. Tijdens het driejarige programma is er de mogelijkheid om deel te nemen aan designworkshops, culturele seminars, wedstrijden, conferenties, speciale projecten en bedrijfs- en fabrieksbezoeken. Deelname aan deze activiteiten is een aanvulling op het studieplan waarvan zij een integraal onderdeel vormen. Net zoals op dezelfde manier, vormen de andere georganiseerde activiteiten, zowel persoonlijk als in het laboratorium, een integraal onderdeel van de cursus.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contempor ... Lees meer

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contemporary cities, and new technologies applied to the media and to training. Lees Minder