BA in Product Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Het doel van de cursus is om productontwerpers op te leiden die kunnen omgaan met de evolutie van de traditionele relatie tussen ontwerper en onderneming naar een nieuw scenario. Tegenwoordig worden professionals in Design geroepen om hun competenties te verbreden door niet alleen in te stappen op het product - het zichtbare deel van een project - maar ook op de gerelateerde service, het ongrijpbare deel dat verband houdt met de relatie tussen product, gebruiker en het omringende systeem.

De productontwerper toont die methodologische competenties die het mogelijk maken objecten, strategieën en diensten te ontwerpen in het licht van onderzoek en marktanalyse, nuttig voor industriële, zelf- of ambachtelijke producties. Dankzij een gebruikersgerichte aanpak kenmerkt zijn werk zich door sympathie tussen mensen en projecten op het gebied van duurzaamheid.

Titel - Het academisch diploma van het eerste niveau wordt erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek) en gelijkgesteld met het bachelordiploma dat wordt uitgereikt door universiteiten.

Carrièremogelijkheden - Productontwerper, Service Designer, Conceptontwerper.

Context - Het beroep van productontwerper maakt een grote verandering door, naast het ontwerpen als freelance of in een professionele studio, wordt hij geëist om direct de arbeidsmarkt op te gaan en een selfmade man, ondernemer en producent van zijn eigen ideeën te worden.

Methodologie en structuur - In drie jaar tijd verwerven de studenten de wereldberoemde Italiaanse ontwerpcultuur, die zijn oorsprong vindt in het genie van Leonardo, en die in staat is werken van grote esthetische, functionele en emotionele waarde uit te drukken.

Om een professionele carrière te beginnen, krijgen studenten een breed scala aan competenties: cultureel, technisch en gebaseerd op projectontwikkeling. Culturele elementen die verband houden met design, architectuur en kunst worden geanalyseerd, maar ook sociologie en antropologie, nodig om de evolutionaire verschijnselen van gedrag, het belangrijkste onderwerp van design, te begrijpen en te interpreteren.

Studenten maken kennis met marketing, een fundamenteel hulpmiddel voor het analyseren van merkwaarden en zakelijke marktpositionering van de bedrijven waarmee ze werken, en voor het lezen van en anticiperen op de behoeften en trends van de consument.

Studenten ontwikkelen hun eigen solide projectontwikkelingsmethode die, uitgaande van ethische, sociale en duurzaamheidswaarden, hen in staat stelt een mentaliteit te verwerven voor strategisch ontwerp. Deze ontwerpmethode wordt gecompleteerd door de studie van tools om een project te ontwikkelen, beoordelen en verklaren: het potlood, 3D-modelleringssoftware, rendering, laboratoriumwerk voor de constructie van modellen en prototypes met behulp van 3D-printers. Dankzij het elektronische prototypingplatform Arduino kunnen studenten experimenteren met de interactie tussen functies van het object en het gedrag van mensen.

Carrièremogelijkheden - Productontwerper, Service Designer, Conceptontwerper.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder