BA in Product Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Het doel van de cursus is om productontwerpers te trainen die kunnen omgaan met de evolutie van de traditionele relatie tussen ontwerper en onderneming naar een nieuw scenario. Tegenwoordig worden professionals in Design geroepen om hun competenties te verbreden door niet alleen op het product in te stappen - het zichtbare deel van een project - maar ook op de gerelateerde service, het intuïtieve deel dat verband houdt met de relatie tussen product, gebruiker en het omliggende systeem.

De productontwerper toont die methodologische competenties die het mogelijk maken om objecten, strategieën en diensten te ontwerpen in het licht van onderzoeken en marktanalyses, nuttig voor industriële, eigen of ambachtelijke producties. Dankzij een gebruikersgerichte benadering wordt zijn werk gekenmerkt door sympathie tussen mensen en duurzaamheid van projecten.

Carrièremogelijkheden - Productontwerper, Service Designer, Conceptontwerper.

Context - Het beroep van productontwerper maakt een grote verandering door, naast het ontwerpen als freelance of in een professionele studio, wordt hij geëist om direct de arbeidsmarkt op te gaan en een selfmade man, ondernemer en producent van zijn eigen ideeën te worden.

Methodologie en structuur - In drie jaar verwerven studenten de wereldwijd beroemde Italiaanse ontwerpcultuur, met als oorsprong Leonardo's genie, die in staat is om werken met een grote esthetische, functionele en emotionele waarde uit te drukken.

Om een ​​professionele carrière te beginnen, krijgen studenten een breed scala aan competenties: cultureel, technisch en gebaseerd op projectontwikkeling. Culturele elementen verbonden met design, architectuur en kunst worden geanalyseerd, maar ook sociologie en antropologie, noodzakelijk om de evolutionaire fenomenen van gedrag, het hoofdonderwerp van design, te begrijpen en te interpreteren.

Studenten maken kennis met marketing, een fundamenteel instrument voor het analyseren van merkwaarden en de positionering van de bedrijfsmarkt van de bedrijven waarmee ze werken, en voor het lezen en anticiperen op behoeften en trends van consumenten.

Studenten ontwikkelen hun eigen solide projectontwikkelingsmethode die, uitgaande van ethische, sociale en duurzaamheidswaarden, hen in staat stelt een mindset te ontwikkelen voor strategisch ontwerp. Deze ontwerpmethode wordt voltooid door de studie van hulpmiddelen voor het ontwikkelen, beoordelen en uitleggen van een project: het potlood, 3D-modelleringssoftware, rendering, laboratoriumwerk voor de constructie van modellen en prototypen met behulp van 3D-printers. Dankzij het platform voor elektronische prototyping Arduino kunnen studenten experimenteren met de interactie tussen functies van het object en het gedrag van mensen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder