Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De productontwerper is een professional die in staat is het innovatieproces in al zijn facetten te initiëren: creatief, esthetisch, sociaal en technologisch. Zijn rol is in feite die van het begrijpen en voorzien van de behoeften van de markt, ze in de context van de organisatie plaatsen en ze vertalen naar een concreet project voor uiteindelijke productie op industriële schaal. Zijn ontwerpcultuur moet groot zijn en zowel theoretische aspecten als specifieke technische aspecten van het project omvatten.

Carrièremogelijkheden - Productontwerper, Conceptontwerper, zelfontworpen ontwerper.

Context - Onze huidige maatschappij is voortdurend aan het veranderen en het ontwerp verandert ermee. Het is de rol van de ontwerper om producten te genereren met nieuwe betekenissen voor nieuwe behoeften en sociale evoluties.

Methodologie en structuur - De cursus behandelt alle verschillende fasen van de projectmethode, van de briefing tot de uitvoering. Het leidt studenten op tot professionele ontwerpers die in staat zijn om de behoeften in verband met veranderingen aan te pakken en onderzoek naar expressie te vertalen.

Tijdens de lessen houden de onderwerpen verband met de objecten die we elke dag gebruiken en die de context vormen, maar ook de middelen voor uitwisseling van ons dagelijks sociaal, economisch en cultureel leven. De tijdens de cursus ontwikkelde projecten laten zien hoe de veranderingen nuttig kunnen zijn als een duw naar innovatieve oplossingen, waarbij technologie wordt geïntegreerd in menselijke activiteiten en verlangens. Ze behandelen onderwerpen als ergonomie, materiaalwetenschap, merk en marketing om het vermogen te ontwikkelen om te lezen en te anticiperen op de evoluerende behoeften en trends van de markt.

De cursus leidt ook studenten op om verschillende hulpmiddelen en methoden te gebruiken volgens verschillende contexten en producttypologieën.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 9 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Torino »

Laatst bijgewerkt op September 12, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
16,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum