BA in Product Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De productontwerper is een professional die in staat is het innovatieproces in al zijn facetten te initiëren: creatief, esthetisch, sociaal en technologisch. Zijn rol is in feite die van het begrijpen en voorzien van de behoeften van de markt, ze in de context van de organisatie plaatsen en ze vertalen naar een concreet project voor uiteindelijke productie op industriële schaal. Zijn ontwerpcultuur moet groot zijn en zowel theoretische aspecten als specifieke technische aspecten van het project omvatten.

Carrièremogelijkheden - Productontwerper, Conceptontwerper, zelfontworpen ontwerper.

Context - Onze huidige maatschappij is voortdurend aan het veranderen en het ontwerp verandert ermee. Het is de rol van de ontwerper om producten te genereren met nieuwe betekenissen voor nieuwe behoeften en sociale evoluties.

Methodologie en structuur - De cursus behandelt alle verschillende fasen van de projectmethode, van de briefing tot de uitvoering. Het leidt studenten op tot professionele ontwerpers die in staat zijn om de behoeften in verband met veranderingen aan te pakken en onderzoek naar expressie te vertalen.

Tijdens de lessen houden de onderwerpen verband met de objecten die we elke dag gebruiken en die de context vormen, maar ook de middelen voor uitwisseling van ons dagelijks sociaal, economisch en cultureel leven. De tijdens de cursus ontwikkelde projecten laten zien hoe de veranderingen nuttig kunnen zijn als een duw naar innovatieve oplossingen, waarbij technologie wordt geïntegreerd in menselijke activiteiten en verlangens. Ze behandelen onderwerpen als ergonomie, materiaalwetenschap, merk en marketing om het vermogen te ontwikkelen om te lezen en te anticiperen op de evoluerende behoeften en trends van de markt.

De cursus leidt ook studenten op om verschillende hulpmiddelen en methoden te gebruiken volgens verschillende contexten en producttypologieën.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder