BA in Russische studies en cross-culturele communicatie

Algemeen

11 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Algemene informatie

De afdeling biedt een voltijds driejarige bacheloropleiding aan in overeenstemming met de Russische federale standaard en MGIMO-norm voor hoger onderwijs in «taalwetenschap». De programma-intake is 25 studenten, de lessen beginnen in herfst 2018.

Waar gaat het programma over?

Het programma is bedoeld om toekomstige professionals in Russische cultuur, geschiedenis en regiostudies voor te bereiden die in staat zijn om effectief te communiceren in een interculturele omgeving in de veranderende wereld.

Beginnend met hun studie in het Engels, verwerven studenten geleidelijk een grondige kennis van de Russische taal, die een sleutel wordt tot het uit de eerste hand begrijpen van de cultuur en waarden van het land.

Taalkundige terminologie en specifieke taalvaardigheden die onze studenten hebben verworven, stellen hen in staat om professionele en mediateksten gemakkelijk te analyseren en te creëren, "achter de schermen" te lezen en cultureel gemarkeerde achtergrondinformatie af te leiden.

Wie kan zich aanmelden voor het programma?

Engelssprekende studenten worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het programma, waar ze vaardigheden verwerven om cross-culturele barrières te overwinnen en hun kennis op het gebied van Russische studies te vergroten door middel van leren en praktisch gebruik van de Russische taal.

Wat zijn Carrièremogelijkheden voor de afgestudeerden van het programma?

MGIMO-afgestudeerden worden door werkgevers internationaal gezocht en de carrièremogelijkheden voor een succesvolle BA-student bij MGIMO zijn uitstekend. Onder hen:

 • Expert op gebiedsstudies in Rusland
 • Cultureel adviseur / communicator / onderhandelaar
 • Linguistic Analyst in Professional and Media Discourse
 • Cross-Cultural Communication Manager
 • Vertaler tolk
 • Russische taal- en cultuurinstructeur

De afgestudeerden van het programma kunnen werken in het bedrijfsleven, de overheid of industrieën als experts in Russische gebiedsstudies, cultuur en geschiedenis. Ze kunnen zich ook specialiseren in vertaling en interpretatie of Russisch als vreemde taal. Onderzoek op het gebied van Linguïstiek of Guiding Business zijn ook de opties. Er wordt een stage georganiseerd met MGIMO-partners die werkzaam zijn in de sectoren bankwezen, olie en gas, overheid en cultuur.

Na het afstuderen wordt van de student verwacht dat hij / zij bekwaam is in ten minste één vreemde taal, behalve het Russisch en de moedertaal.

BA-afgestudeerden kunnen zich aanmelden voor MGIMO-graduate-opleidingen in het Engels, duale MA-programma's of een breed scala aan MA-programma's aan de MGIMO University of andere Russische universiteiten die in het Russisch worden onderwezen.

Waar is Mgimo-Odintsovo Campus gelegen?

De Campus ligt ten westen van Moskou, in de buurt van het gebied Rublevka, op 35 minuten rijden van het centrum van Moskou in een ecologisch vriendelijke omgeving met een ontwikkelde infrastructuur. De opvallend meest moderne faciliteiten van de Campus zijn een innovatief sportcomplex en het hotel.

Majors van het programma

 • Russische gebiedsstudies en interculturele communicatie
 • Russische geschiedenis en cultuur / kunst
 • Russisch onderwijzen aan de sprekers van andere talen
 • Tolken en vertalen

Programma-bonus

Onze studenten profiteren van de unieke mogelijkheden van de oorspronkelijke Tele-Communicative Projects-taken die ze ontvangen, omdat een aantal cursussen samen worden verzorgd door MGIMO University en University of Georgia (VS) professoren in overeenstemming met de samenwerkingsovereenkomst tussen MGIMO en University of Georgia (UGA) (http://english.mgimo.ru/news/university-of-georgia).

De cursusduur is 3 jaar en de toegekende graad is een BA.

De cursus is multidisciplinair, praktisch en wereldwijd, waardoor zijn studenten worden blootgesteld aan de nieuwste interpretaties van de huidige internationale trends in Russische gebiedsstudies, taalwetenschappen en cross-culturele communicatie.

Wie onderwijst de programma-cursussen?

Onze docenten en docenten hebben ervaring met het deelnemen aan en het uitvoeren van academische en culturele uitwisselingsprogramma's, die lezingen geven aan Russische, Amerikaanse en Britse universiteiten.

De Universiteit van Georgia en andere gasthoogleraren zijn ook betrokken bij het ontwerp en het onderwijs van het programma Russian Cultural Studies.

Voormalige politici, diplomaten, zakenmensen en deskundigen op andere vakgebieden delen hun kennis met studenten.

Het programma brengt een aantal van de belangrijkste benaderingen samen om moderne tendensen in gebiedsstudies en linguïstiek te begrijpen. Het geeft een breed spectrum van meningen over Russische culturele studies, tolken en vertalen, Russisch buitenlands beleid, enz., Met een curriculum van alle faculteiten van de universiteit.

Collegegeld, deadlines, leeftijdsvereisten

Collegegeld: 650000 RUR voor Russische onderdanen; 8200 EUR voor niet-Russische staatsburgers per academisch jaar. Russische btw niet van toepassing. Mogelijke bankprovisies of andere toeslagen van derden zijn niet inbegrepen. Campus 4 * Hotel accommodatie is beschikbaar.

Deadline voor aanmelding: 31 augustus 2018.

 • In aanmerking komende aanvragers zullen indien nodig worden uitgenodigd voor video-interviews per e-mail.
 • Toelating resultaten publicatie: september 2018.


Leeftijdseisen: toelating tot de MGIMO-universiteit is gebaseerd op academische verdiensten en mogelijkheden. MGIMO draagt ​​de verantwoordelijkheid voor het beschermen van kinderen onder Russische wetgeving, dus een ouder / bewaarder zal op de hoogte worden gesteld van een aanbod tot toelating dat wordt gedaan aan iemand die jonger is dan 18 jaar op het moment van registratie als MGIMO-student./>


Hoe een aanvraag indienen?

Let op en volg deze 10 regels:

 • Neem ALLEEN contact met ons op via deze e-mailadressen: vaikonnikova@gmail.com en v.ikonnikova@odin.mgimo.ru
 • Vermeld in het veld "Berichtonderwerp" "Toepassing" en vermeld de naam van de kandidaat.
 • Geef aan hoe we u kunnen aanspreken in uw bericht (naam, achternaam). Als u de belangen van een aanvrager (uw kind, familielid, vriend, enz.) Vertegenwoordigt, zorg er dan voor dat we dat begrijpen.
 • Bijgevoegde bestanden moeten de indelingen MS Word (DOC) of Adobe Acrobat (PDF) hebben.
 • Bijgevoegde scans en / of afbeeldingen moeten in PDF- of JPG-indeling zijn.
 • Kies een geschikte naam voor elk bijgevoegd bestand (bijvoorbeeld diploma, CV, transcript, enz.).
 • Stuur ons uw documenten niet per gewone post en zend ons nooit originelen omdat we ze niet aan u kunnen retourneren. Verstrek alleen scans van hoge kwaliteit via e-mail.
 • Houd er rekening mee dat de verwerking van uw vragen meestal 5 tot 15 werkdagen duurt. We nemen zo snel mogelijk contact met u op over updates over de status van uw aanvraag.
 • Wacht niet tot de allerlaatste dag om uw aanvraag in te dienen. Zodra uw aanvraag gereed is, stuurt u deze naar ons.
 • Om in aanmerking te komen voor beoordeling, moet uw aanvraag vóór de deadline worden ingediend. Zodra u ons uw aanvraag heeft gestuurd, mag u deze niet wijzigen. Niettemin mag u uw applicatiemateriaal in batches verzenden, maar zorg ervoor dat we de laatste batch vóór de deadline ontvangen. Als uw aanvraag niet volledig is voor de deadline en / of ingediend na de deadline, kunnen we deze niet verwerken.

Uw aanvraag moet worden ondersteund door de volgende documenten:

 • Diploma van de middelbare school en / of afleggen van een of meer examencertificaten, als je die al hebt ontvangen. Als dat niet het geval is, moet u dit naar ons verzenden zodra u het van uw school ontvangt. Zodra u bent toegelaten, moet u de originelen van deze documenten presenteren tijdens de registratie als een MGIMO-student en (1) een notariële certificering van de vertaling van uw aanvraagdocumenten in de Russische taal en (2) nostrificatie of goedkeuring van uw documenten door de Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Russische Federatie. De universiteit zal alle nodige assistentie verlenen om deze procedures soepel te laten verlopen. Houd er rekening mee dat de procedure voor nostrificatie niet nodig is voor burgers van de landen die overeenkomsten hebben gesloten over de erkenning en gelijkwaardigheid van diploma's met de Russische Federatie, hoewel op basis van een bepaald verdrag aanvullende voorwaarden van toepassing kunnen zijn.
 • Foto van een aanvrager (minimaal 300 dpi, per e-mail). LET OP: acht afgedrukte foto's 3x4 cm (alleen mat met witte achtergrond; zwart
 • CV / Résumé (geen specifiek sjabloon om te volgen).
 • Motivatiebrief (persoonlijke verklaring), maximaal 1000 woorden.
 • Academische en / of professionele referenties (minstens twee). Gelieve geen referenties zelf te verzamelen. Geef ons namen, e-mailadressen en andere contactinformatie van uw scheidsrechters, en we zullen ze apart benaderen. Vraag uw referenten om referentiebrieven op te stellen zodat we ze op korte termijn kunnen verzamelen.
 • Engels testcertificaat (International English Language Testing Service (IELTS) academische test met een totale score van 6.0 en 5.5 in elk van de componenten; en / of Test van Engels als vreemde taal (TOEFL) met een minimum score van 80 en 20 in elk van de vier vaardigheden). We erkennen ook de waarde van praktische ervaring. Neem daarom contact met ons op als u niet voldoet aan de bovenstaande academische criteria, omdat elke aanvraag op zijn merites wordt beoordeeld. Taalgroepen van verschillende niveaus worden gevormd om aan de eisen van de studenten te voldoen.
 • Fotokopie van uw identiteitskaart: paspoort of identiteitskaart.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

MGIMO is the best Russian university for international students who are interested in studying foreign affairs. Its courses are modern, exciting and intellectually challenging. The University offers a ... Lees meer

MGIMO is the best Russian university for international students who are interested in studying foreign affairs. Its courses are modern, exciting and intellectually challenging. The University offers a broad range of undergraduate and graduate programs — from international law, political science, and economics, to journalism, business management, and energy policy. Lees Minder
Odintsovo , Macerata , Saint Andrews , Nancy , Marbella , Milaan , Monterey , Parijs , Rome , Lezing , Genève + 10 Meer Minder