BA in Theater

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Ons gordijn staat op om u te verwelkomen in het Departement Theater- en Communicatiekunsten aan het Whittier College .

Het Theatre Department ligt op 37 km van het hart van het kunstdistrict van Los Angeles en streeft naar een gebalanceerde voorbereidende stichting, die studenten laat kennismaken met verschillende benaderingen en toepassingen van theater, die allemaal stevig verankerd zijn in de liberale kunsttraditie.

Studenten met een major binnen de afdeling volgen een studieprogramma dat is ontworpen om het bewustzijn van onze culturele tradities te stimuleren en om de creatieve vermogens van elk individu te onderzoeken. We bieden cursussen op het gebied van performance, regie, theatergeschiedenis en dramatische literatuur, en podiumontwerp en -technologie. We bieden ook lessen in spraakcommunicatie, filmgeschiedenis en kritiek, en videoproductie.

Bij Whittier

Als onderdeel van een liberale kunstinstelling richt het Departement Theater- en Communicatiekunsten zich op het bieden van zowel breedte als diepte in het vakgebied, het aanmoedigen van studenten om interdisciplinaire verbindingen te ontwikkelen, het samenwerkingskarakter van deze discipline te demonstreren en hun eigen kritische presentatie van theater als zowel een artistieke kunstvorm als een cultureel artefact.

Afdelingsdoelen zijn onder meer:

 • Studenten ontwikkelen via een reeks vooruitstrevende stappen in zowel wetenschap als creatieve betrokkenheid.
 • De collaboratieve ervaring vereisen om met anderen samen te werken als theaterbeoefenaars.
 • Het contextualiseren van theater als een interdisciplinaire en multidisciplinaire kunstvorm, verbindend met de beeldende kunst, geschiedenis, politiek, psychologie, sociologie, filosofie, religieuze ideologieën en technologie.
 • Analyse van de context van historische theatrale invloeden en de verwevenheid van bewegingen doorheen de geschiedenis.
 • Het samenstellen van de verbinding tussen vorm, interpretatie en publiek.
 • Articulatie van theatrale praktijken via culturele, sociologische en psychologische lenzen.
 • Een finaal openbaar creatief of wetenschappelijk project presenteren met een bijbehorend historisch, theoretisch en / of zelfreflecterend artikel.

Elk jaar produceert de afdeling tot vier facultaire producties in het Ruth B. Shannon Centre for the Performing Arts. Producties bieden studenten meerdere mogelijkheden om deel te nemen aan theater als een samenwerkingsproces - als uitvoerder, stage manager, assistent stage manager, enz., Of als lid van verschillende constructie en lopende teams.

Afstudeer majors van het theaterprogramma hebben de instrumenten om een professionele carrière na te streven, afstuderen, of hun pad voort te zetten als levenslange appreciators van theatrale kunsten. Pas afgestudeerden hebben ontdekt dat hun opleiding op de afdeling hen heeft voorbereid op een loopbaan in personeel, onderwijs, verkoop en reclame, zaken, recht en publicatie, evenals acteren, regisseren, ontwerpen en technische leiding, schrijven, film, televisie en de thema-entertainmentindustrie.

majors

Vereisten voor de majoor in theater

De major in Theater voltooien

Afdeling Kernvereisten voor alle majors (25-28 credits):

Theatre Practicum, THEA 50, 1 credit per jaar van verblijf.
Introductie tot acteren, THEA 110, 3 credits
Inleiding tot ontwerp en technologie, THEA 240, 3 credits
Speel analyse

Aanvullende vereisten:

Theatre Arts-Performance Nadruk, 6 credits:
Fundamentals of Stage Directing, THEA 315, 3 credits
Stem en beweging I, THEA 220, of
Stem en beweging II, THEA 225, of
Tafereel

of

Theatre Arts-Design / Technology Nadruk, 6 credits:
Twee aanvullende cursussen van:
Tekenen en opstellen voor het theater, THEA 245;
Painting for the Theatre, THEA 246;
Scenic Design, THEA 340;
Toneelverlichting, THEA 345;
Kostuumontwerp, THEA 347

Vereisten voor de minor in theater

Een minor vereist 20 credits, inclusief THEA 50, 2 credits; THEA 110, 3 credits; THEA 240, 3 credits; THEA 272, 3 credits; en negen credits in vakken genummerd 300 en hoger.

Vereisten voor de minor filmstudies

Filmstudies aan Whittier College is een interdisciplinaire minor, waarbij de nadruk ligt op de analyse van film als een kunstvorm en een belangrijke mediacomponent in de veelvoudige uitdrukkingen van het hedendaagse leven.

Ontdekking in Theater- en Communicatiekunsten

Het theater kan een bron van zelfontdekking zijn. Op het Whittier College hebben studenten de mogelijkheid om hun talenten en potentieel te verkennen, zowel achter de schermen als in de kijker.

Stageontwerp

Ian Clarke is dichter bij zijn droom om een Disney-imaginator te worden - de mensen die The Happiest Place on Earth bouwen - dankzij zijn ervaringen die het leven van Whittier tot leven brengen.

Theatre Major heeft gewerkt aan sets voor verschillende toneelstukken bij Whittier, van Hairspray tot The Complete Works van William Shakespeare . Onderweg heeft hij gezien hoe hij alle grenzen die hij tegenkomt kan aandrijven, terwijl hij creatieve ideeën tot leven brengt.

"Al het harde werk dat aan elk ontwerp wordt besteed, is zowel afmattend als afschrikwekkend, maar het is de moeite waard om elke set tot leven te zien komen door onze acteurs, de verlichting en de rest van de praktische elementen die helpen het verhaal te vertellen," Ian zei.

Te midden van het gezoem van elektrisch gereedschap en de zachte rilling van penselen, ontdekken studenten als Ian de artistieke geneugten en technische expertise om een scène tot leven te brengen. Door middel van twee van de cursussen die worden gegeven door professor Brian Reed, leren studenten niet alleen over de ontwerpvaardigheden en technologie die fundamenteel zijn voor de entertainmentwereld - ze passen ze ook toe op echte producties.

In zijn klasse Introduction to Design and Technology leerde Ian de basisinformatie over landschap, belichting en kostuums voor theater, films en televisie. Hij bracht ook twee uur per week door in de schilderachtige studio met professor Reed.

In zijn toneelverlichtingscursus leerde Ian de theorie en praktijk van het verlichten van een uitvoering. Na het voltooien van verschillende lichtontwerpprojecten op papier en met gespecialiseerde computersoftware tijdens de cursus, kunnen studenten dienen als lichttechnici voor productiegerichte producties en als ontwerpers voor studentenproducties. Deze combinatie van klassikaal leren en praktische ervaring kan studenten beter voorbereiden op hun professionele carrière.

Senior Project

Gerangschikt als een gerichte studie, is deze cursus de sluitsteenervaring voor alle majors van theater en communicatiekunsten. Elke student voltooit een groot project in regisseren, acteren, ontwerpen, technische productie, stadiumbeheer of kritisch onderzoek.

Het project omvat zowel analytische als creatieve inspanningen en resulteert in een vorm van openbare presentatie of uitvoering. Studenten documenteren ook hun werk aan de projecten die de keuzes en / of conclusies rechtvaardigen die ze maken.

Hands-on leren in theater- en communicatiekunsten

Op Whittier College hebben theater- en communicatiekunsten majors de mogelijkheid om publiek te imponeren en met hun studies hands-on te werken in verschillende, door een professor geregisseerde producties.

Recente producties

 • Frankenstein
 • Gehucht
 • De Penelopiad
 • Naast Normaal

Frankenstein tot leven brengen

Garrett Spejcher schilderde het complexe karakter van Dr. Victor Frankenstein in een Whittier College productie af van de bewerking van Dorothy Louise uit de klassieke roman van Mary Shelley.

Naast het vertellen van het verhaal van een wetenschapper die een monster maakt, onderzoekt Frankenstein hoe een goede en hoopvolle man de reden kan zijn voor zijn eigen ondergang.

"Het is een uitdaging omdat ik moet laten zien hoe een goede man kan worden veranderd in een monster door zijn eigen demonen - zowel metaforisch als letterlijk," zei Garrett, terwijl hij de uitdaging bespreekt om Dr. Frankenstein uit te beelden. "Maar als acteur kun je alleen maar vragen om die kans te krijgen om jezelf echt als artiest te pushen."

Garretts jarenlange ervaring in acteren heeft hem goed voorbereid. Hij begon te acteren toen hij lid werd van de dramaclub in de zesde klas en bleef gedurende de middelbare school. Bij Whittier vond hij de gelegenheid om zijn achtervolging van acteren voort te zetten en raakte betrokken bij meerdere producties.

"Podiumgeven was het eerste waar ik echt van hield. Ik had het gevoel dat ik mijn roeping vond, "zei hij. "Ik besefte dat dit is wat ik wil doen."

In het buitenland studeren

Reis door meerdere landen, culturele uitwisseling, onderdompeling in vreemde talen, unieke academische avonturen - dit zijn allemaal kenmerken van de internationale studie-ervaring.

De laatste 50 jaar heeft Whittier College , in overeenstemming met zijn missie om studenten voor te bereiden op een mondiale samenleving en een veranderende werkplek, buitenlandse kansen gesponsord door gekwalificeerde studenten op locaties in vijf continenten (of op zee) te plaatsen voor een semester, jaar, zomer , of januari of mei Looptijd van internationale, academische ervaring.

In het buitenland hebben Whittier-studenten ook de kans gekregen om internationale stages te voltooien, professioneel onderzoek uit te voeren en te publiceren en buitenlandse academische en werkkansen te krijgen.

Studenten van alle disciplines kunnen ook deelnemen aan Whittier's faculteitsgestuurde buitenlandse studiecursussen, die plaatsvinden tijdens de kortere JanTerm en MayTerm en die kunnen voldoen aan major, minor en liberale onderwijseisen. Meer informatie over Whittier's Featured Faculty-Led-programma's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our long academic tradition aims to foster in students an appreciation for the complexities of the modern world and workplace while never losing sight of the importance of social responsibility.

Our long academic tradition aims to foster in students an appreciation for the complexities of the modern world and workplace while never losing sight of the importance of social responsibility. Lees Minder