Read the Official Description

DEZE CURSUS WORDT GELEVERD IN DE ITALIAANSE TAAL.

De digitalisering van informatie is een proces dat de samenleving transformeert in al haar vormen en relaties. In de handen van de digitale professionals van de toekomst is er de verantwoordelijkheid om steeds veranderende horizonten te begrijpen om steeds nieuwe communicatieparadigma's te structureren. Het web vertegenwoordigt de eerste stap van een professionalisme dat de breedste sector van digitale interactie omvat, waarbij de ontwerper bewust de talen van de multimedia-technologieën gebruikt en deze kan toepassen op het gebied van hedendaagse visuele communicatie en de productie van interactieve apparaten.

De webontwerper is de fundamentele figuur die toegang geeft tot de digitale wereld waar de interfaces worden vermenigvuldigd en de professionals die in staat zijn om de interactie tussen mens en machine te beheren en te ontwerpen, worden steeds vaker gevraagd.

professionele Mogelijkheden

Webdesigner, Webgrafisch ontwerper, Webwinkelmanager, Mediaplanner, Digital Communication Specialist, Social Media Manager, Interaction Designer, UI en UX Architect, Creative Coder, Multimedia Artist.

Aan wie het is gericht

De cursus is bedoeld voor diegenen die een carrière willen nastreven bij het ontwerpen van websites, in het bijzonder met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer ervan. Studenten die het hoger onderwijs hebben gevolgd, pas afgestudeerden en professionals die hun vaardigheden moeten bijwerken of bijscholen, hebben toegang tot deze cursus.

Methodologie en structuur

Het educatieve pad is verdeeld in twee jaar. Tijdens de training wordt de student getraind zowel vanuit een ontwerp- als technisch-applicatief oogpunt en verwerft hij een gedegen kennis over digitale media en de ontwikkeling en het beheer van communicatieprojecten, waarbij hij een attitude over voortdurende actualisering internaliseert. In confrontatie met webprofessionals en interactieontwerpers heeft het de mogelijkheid om de werkwereld te verkennen en apparaten, interfaces, e-commercesites of interactieve ervaringen te ontwerpen die in overeenstemming zijn met de eisen van de huidige markt.

Leren ontwerpen van elektronische communicatieplatforms, zorgen voor zowel de gebruikersinterface in termen van ontwerp en grafische kwaliteit, als de gebruikerservaring die voortvloeit uit hun gebruik; wetende hoe het zich verhoudt tot andere professionele figuren in de wereld van communicatie, wordt het het centrale punt voor de ontwikkeling van multimediaproducten voor web, mobiele of interactieve apparaten.

Program taught in:
Italiaans

See 6 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Last updated February 25, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Jan. 2020
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
6,000 EUR
By locations
By date
Begindatum
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Einddatum