BA in beeldende kunststudies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

BA in beeldende kunststudies

Het programma BA in Visual Art Studies biedt drie verschillende concentratiegebieden: kunstgeschiedenis en kunsttheorie, kunstbeheer

Dit programma is uniek omdat studenten kennis verwerven uit verschillende aspecten van de kunstwereld, hen voorbereiden op een betere variëteit aan opties in de toekomst, inclusief het nastreven van een MFA (Master in Fine Arts). De studiokunstlessen worden gegeven door internationaal erkende en actieve kunstenaars. Visual Art Studies vereist ook een interdisciplinaire basis voor vrije kunsten, en beperkte keuzevakken in Geesteswetenschappen en mediastudies worden aangemoedigd. Door sociologie, psychologie, mediastudies, politiek en economie te studeren, ontwikkelen studenten kritisch en geïnformeerd over humanitaire en sociale kwesties, wat zo'n onderdeel is van de hedendaagse kunstscene. Studenten in dit programma krijgen zo een dieper of meer geavanceerd inzicht in kunstgeschiedenis en kunsttheorie buiten de gebruikelijke kunststudio-gerichte programma's, waardoor ze een duidelijk concurrentievoordeel krijgen voor lokale en internationale bezigheden.

Leerresultaten

Afgestudeerden van het BA in Visual Art Studies-programma kunnen verwachten:

 • Leer en neem deel aan alle verschillende aspecten van de hedendaagse kunstwereld.
 • Ontwikkel vaardigheden in keuzevakken voor kunstateliers op basis van het eigen niveau van expertise en interesse van elke student.
 • Begrijp de complexe wereld van de kunst vanuit historische, theoretische en economische perspectieven.
 • Wees gekwalificeerd voor gevorderde studies in de kunstgeschiedenis of de kunststudio en onderzoeks- en curatoriële of kunstbeurzen.
 • Communiceer professioneel, beslissend en strategisch in verbaal en geschreven Engels; onze afgestudeerden zijn in staat complexe vraagstukken en debatten met een internationaal publiek te identificeren, beschrijven en bespreken.

Het BA-programma in Visual Art Studies bereidt studenten voor op het werken in nieuwe media, grafisch ontwerp en reclame, maar ook in musea, galeries, tentoonstellingslocaties, bescherming van het erfgoed en conservering, overheidsinstellingen en ngo's gericht op kunst. Dit programma is ook een ideale basis voor het nastreven van een MFA.

Praktisch leren

De BA in Visual Art Studies is een voltijds studieprogramma.

Studie en vooruitgang zijn gebaseerd op hoorcolleges in de klas en keuzevakken in de schilderkunst, tekenen, fotografie, beeldhouwkunst, crossmediale en post-studiomogelijkheden. Speciale zomercursussen en kunstreizen door Europa worden ook via dit programma aangeboden.

 • 7 lesuren = 1 ECTS-tegoed
 • 42 uur = 6 ECTS / 3 Amerikaanse credits

Degree Toegekend

Nadat aan alle programmavereisten is voldaan, krijgen de studenten een bachelordiploma. De behaalde graad wordt gelijktijdig erkend als een Bachelor of Arts (BA) in de Verenigde Staten, per AAU-accreditatie door het WASC Senior College en University Commission, en als een Bakalář (Bc.) Geaccrediteerd door het Ministerie van Onderwijs van de Tsjechische Republiek. Afgestudeerden kunnen kiezen of de Amerikaanse post-nominale of de Tsjechische titel te gebruiken.

Carriere vooruitzichten

Onze afgestudeerden zijn voorbereid op succes in kunst- en cultuurmanagement, culturele non-profit organisaties, kunsteducatie, culturele publicaties, academisch onderzoek en publicaties, en verschillende vormen van print- en webmedia. Onze afgestudeerden zijn in staat om hun vaardigheden en kennis uit de kunstgeschiedenis, de kunsttheorie, actuele onderwerpen en debatten in de hedendaagse kunst, en onderwerpen in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen op beslissende wijze te oefenen.

Onze afgestudeerden kunnen professioneel, slagvaardig en strategisch communiceren in verbaal en geschreven Engels. Onze afgestudeerden zijn in staat complexe onderwerpen te identificeren, beschrijven en bespreken voor een internationaal publiek.

Toegang tot masterstudies

AAU-afgestudeerden zijn gewild in masterprogramma's aan particuliere en openbare universiteiten in Tsjechië, andere EU-landen, de Verenigde Staten, Canada en vele andere landen over de hele wereld.

Algemene collegecursussen

 • Samenstelling 1
 • Samenstelling 2
 • Europese geschiedenis 1
 • Europese geschiedenis 2
 • Inleiding tot het economisch denken / Inleiding tot de politiek I / Inleiding tot de sociologie
 • Inleiding tot massacommunicatie
 • Computerinformatiesystemen / of digitale hulpmiddelen voor nieuwe media

School Foundation Cursussen

Kunstgeschiedenis

 • Kunstgeschiedenis 1 - Foundations of Western Art: Prehistory to Medieval
 • Kunstgeschiedenis 2 - Kunst in het tijdperk van de verlichting: van renaissance tot romantiek
 • Kunstgeschiedenis 3 - Modernisme: van realisme tot modernisme
 • Kunstgeschiedenis 4 - Geschiedenis van de hedendaagse kunst: van het einde van het modernisme tot het postmodernisme

Kunst Theorie

 • Sociologie van Cultuur
 • Psychologie van Art
 • Inleiding tot de kritieke theorie van de kunst / of kritische benaderingen van cont. Kunst
 • Visuele communicatie / methoden
 • Seminarie in esthetiek
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive ... Lees meer

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive university education in the English language. Utilizing the best from American and British academic traditions, AAU educates future leaders and global citizens in a multicultural setting of students and faculty from over 60 different countries. Lees Minder