BA in communicatieontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GELEVERD IN DE ITALIAANSE TAAL.

De Communication Designer is een ontwerper die in staat is om een ​​constante balans te bewaren tussen creativiteit en strategisch denken, met behulp van hedendaagse codes en talen. De cursus bereidt professionals voor op het ontwerp en beheer van alle verschillende aspecten van communicatie: van de analyse van de nieuwste trends tot het creëren van online en offline inhoud en formats, van de ontwikkeling van een creatieve strategie tot de organisatie van evenementen.

De cursus biedt vier specialisaties: Communication Management, om het vermogen te ontwikkelen om nieuwe consumptietrends te identificeren en om het merk te beheren vanaf de ontwikkeling van het product of de dienst tot het beheer van een mediaplan; Evenement en PR, voor de conceptie, productie en coördinatie van alle activiteiten met betrekking tot vergaderingen en evenementen; Copywriting en Content Design, voor de training van veelzijdige en transversale professionele figuren in de productie van tekst en visuele verhalen; Art Direction, voor de ontwikkeling van creatieve strategieën voor een bedrijf, product of dienst, op een visueel niveau.

Professionele kansen - Copywriter, Editor, Content Specialist, PR / Digital PR, Community Manager, Event Coordinator, Creative Specialist, Art Director, Project Manager, Account Manager.

Context - Het scenario van hedendaagse communicatie vereist dat haar professionals een solide specialistische voorbereiding hebben en tegelijkertijd een duidelijke multidisciplinariteit hebben en weten hoe ze met de handel moeten omgaan met een transversale benadering, beheersing van technologie en het onderhouden van een constant evenwicht tussen creativiteit en strategisch denken .

Methodologie en structuur - De cursus is zodanig gestructureerd dat hij zeer flexibele professionals vormt, met strategische en creatieve vaardigheden, die in staat zijn om geavanceerde communicatieprojecten te beheren en te implementeren. Diepgaand management, historische-kritische en sociologische kennis en vaardigheden met betrekking tot communicatie-instrumenten en -technieken worden aangeboden.

Via de training leren studenten de markt- en bedrijfssystemen te analyseren in de context van de creatieve industrie; bewustwording van bedrijfsmanagement en de distributie en marketing van diensten en producten.

Afhankelijk van de gekozen specialisatie worden ook de specifieke vaardigheden verworven die verband houden met de verschillende uitgaande professionele cijfers.

Titel uitgegeven - De cursus wordt erkend door de MIUR en is gelijk aan de eerste graadsgraden toegekend door universiteiten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder