BA in creatieve technologieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De BA in Creative Technologies (New Technologies for Applied Arts), naast de BA in Media Design en Multimedia Arts en de nieuwe MA in New Technologies for Arts, vervolledigt het educatieve aanbod van de Academie in de sector multimedia-kunst vanaf 2017.

Het programma is bedoeld om studenten kennis te laten maken met de wereld van nieuwe technologieën door het ontwerpen van lineaire en niet-lineaire audiovisuals. 3D-modellering en -animatie, de ontwikkeling van videogames en projecten in VR en MR, evenals het creëren van speciale effecten voor korte films, commercials en installaties, worden zowel vanuit theoretisch oogpunt als als praktische workshops onderzocht.

De BA heeft tot doel studenten te begeleiden in de drie voorgestelde majors: Motion Graphics en VFX, 3D Design en Game Development. Tijdens het onderwijstraject krijgen studenten inzicht in de gemeenschappelijke kenmerken van deze vakken en specialiseren zich vervolgens in een ervan. Volgens de "leren door te doen" -aanpak, begeleidt het programma studenten langs een kennisverwervend pad dat steeds specifieker wordt voor het onderwerp, en hen leert de belangrijkste scenario's van hedendaagse multimedia en digitale productie te analyseren.

Studenten zullen ook een persoonlijk project creëren met behulp van de juiste methodologie om hun effectieve introductie in de professionele wereld te vergemakkelijken.

Na het voltooien van de cursus kunnen studenten:

 • Ontwerp en maak complexe grafische objecten.
 • Produceer hoogwaardige en gearticuleerde bewegende beelden en 3D-projecten.
 • Ontwerp videogames, inclusief personages, dynamiek en interacties met behulp van de belangrijkste ontwikkelingsplatforms.

specialisaties

 • Motion Graphics en VFX
 • 3D-ontwerp
 • Game ontwikkeling

Eerste jaar

Onder de onderwerpen:

Geschiedenis van de moderne kunst, multimedia-dramaturgie, lineaire audiovisuals, audio en mixen, geïntegreerde nieuwe mediatechnieken I, digitale culturen, digitale toepassingen voor kunst I

Tweede jaar

Onder de onderwerpen:

Digitale video, multimediaprocessen en -technieken, computerspellen I, creatief schrijven, geïntegreerde nieuwe mediatechnieken II, multimediacommunicatie, digitale toepassingen voor kunst II, multimedia-ontwerp I, ontwerpcultuur, illustratie, digitale modelleringstechnieken, multimedia-installaties, netmarketing

Derde jaar

Onder de onderwerpen:

Digitale toepassingen voor kunst III, esthetiek van nieuwe media, geïntegreerde nieuwe mediatechnieken III, multimedia-ontwerp II, computerspellen II, analyse van communicatieprocessen, multimedia-installaties, fenomenologie van het beeld, sociologie van culturele processen, semiotiek van kunst

Studeren in het buitenland kansen

Via uitwisselingsprogramma's stimuleert en ondersteunt het International Office van NABA studenten die in het buitenland willen studeren.

Het kantoor bevordert educatieve ervaringen aan tal van prestigieuze internationale partneruniversiteiten wereldwijd. Dankzij dit uitgebreide internationale netwerk kunnen studenten van NABA in het buitenland studeren, hun onderwijsprogramma verrijken en de basis leggen voor een steeds internationalere toekomstige carrière.

Internationale studiemogelijkheden worden voornamelijk geboden als onderdeel van het Erasmus + -project gepromoot door de Europese Commissie, het internationale uitwisselingsprogramma voor bestemmingen buiten Europa, het Semester Abroad-programma bij de Galileo Global Education en korte zomercursussen.

NABA meer dan 50 samenwerkingsovereenkomsten met Europese academies en universiteiten via het Erasmus + -programma; de Academie heeft ook meer dan 20 internationale samenwerkingsovereenkomsten met verschillende universiteiten buiten Europa.

129770_54e5d044495ba514f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722673d19345cd5c_1280.jpgStockSnap / Pixabay

Professionele en educatieve perspectieven

Afgestudeerden van de BA in digitale productie hebben de theoretische, technische en praktische ontwerpvaardigheden om een carrière te starten als:

 • Creatieve technoloog
 • Technisch kunstenaar
 • VFX-artiest
 • letterzetter
 • Inkleurder
 • 3D-artiest
 • Tekenontwerper
 • CGI-animator
 • optakelaar
 • Shader-artiest
 • Game-ontwikkelaar
 • VR-specialist
 • Interactie ontwerper

Stage

De Carrièredienst van NABA helpt studenten en afgestudeerden bij het identificeren en solliciteren naar stages en personeelsposities bij potentiële werkgevers. 89% van de NABA afgestudeerden vindt werk in het eerste jaar na het afstuderen (gegevens gecertificeerd door Ipsos Observer over NABA afgestudeerden 2015). Studenten krijgen ook advies en hulp bij het opstellen van hun cv, het schrijven van sollicitatiebrieven en het organiseren van hun professionele portfolio's.

stages

NABA heeft sterke relaties NABA met toonaangevende bedrijven die stageplaatsen bieden voor NABA studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, is an internationally renowned art and design academy. Founded in 1980, NABA is the largest private art academy in Italy. It offers bachelor’s and master’s degree ... Lees meer

NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, is an internationally renowned art and design academy. Founded in 1980, NABA is the largest private art academy in Italy. It offers bachelor’s and master’s degree programs in Italian and in English that are accredited by the Italian Ministry of Education, University and Research (MIUR). Lees Minder
Milaan , Rome + 1 Meer Minder