BA in de journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van de kwalificatie is om de toegepaste competentie van studenten in de journalistiek te ontwikkelen. Toegepaste competentie impliceert de verwerving, analyse, interpretatie en toepassing van communicatieprincipes met betrekking tot de context van Journalistiek binnen relevante sectoren van de elektronische en gedrukte media en de omroepindustrie. Bovendien zullen studenten de mogelijkheid ontwikkelen om strategische beslissingen en applicaties te internaliseren, erover na te denken en deze effectief te communiceren door het juiste en geschikte gebruik van wetenschappelijke taal en technische terminologie in verband met journalistiek. De kwalificatie zal effectief leren vergemakkelijken door de blootstelling aan en toepassing van geschikte leerstijlen, waardoor ze in staat zijn om te navigeren en de dynamische context van journalistiek holistisch te beheren.

Studenten mogen zich voor het eerst in het tweede semester niet voor deze graad inschrijven.

Het curriculum voor het BA (Journalistiek) programma bestaat uit 24 semester-modules die als volgt zijn samengesteld:

Eerste jaar

Majors: A language (Afrikaans and English), * Communication, Economics, Politics and Sociology.

Alternative Majors: A language (French, Greek, isiZulu, Latin, Modern Greek, and Sepedi), Linguistics, Theory of Film and Television Studies and Historical Studies. (Deze onderwerpen zijn beschikbaar voor studenten om uit te kiezen, op voorwaarde dat er geen roosterconflicten zijn.)

Keuzevakken: een taal (Afrikaans en Engels), * Communicatie (twee jaar verplicht keuzevak), Economie, Historische Studies, Politiek en Sociologie.

Alternatieve keuzevakken: een taal (Frans, isiZulu en Sepedi), taalkunde, film- en televisie-theorie en filosofie. (Deze onderwerpen zijn beschikbaar voor studenten om uit te kiezen, op voorwaarde dat er geen roosterconflicten zijn.)
* Communicatie (CMS) is verplicht tot een tweede jaar niveau voor alle studenten. Als CMS als major wordt gekozen, moeten vier extra modules uit de lijst met keuzevakken worden opgenomen als een minor tot het tweede jaar. Als een andere major dan CMS wordt gekozen uit de keuzevakken, is CMS een verplichte minor tot het tweede jaar.


** Studenten die een A of B hebben behaald voor Engels in het Engels, kunnen Engels 1C vervangen

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder