BA in digitale media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze BA Digital Media dompelen je onder in een van de snelstgroeiende sectoren van de creatieve industrie en voorzien je van de tools voor een succesvolle carrière in digitale en nieuwe media.

Deze innovatieve cursus zal je vormen tot een professional voor digitale media die platformoverschrijdende digitale communicatieproducten kan ontwerpen, zoals digitale campagnes, websites, mobiele apps en meeslepende en interactieve ervaringen in verschillende contexten.

De afdeling is uitgerust met industriële standaard digitale faciliteiten, gehuisvest in een gloednieuwe, speciale ruimte-opening in september 2019, waar het gebruik van de tools van de handel voor u een tweede natuur wordt. Je hebt toegang tot ultramoderne digitale en creatieve ruimtes en bronnen, waaronder een newsroom, verschillende studio's en een bioscoop.

BA Digital Media wordt gevormd door de eisen en vereisten van de digitale media-industrie en biedt u een innovatieve leerervaring die direct relevant is voor de sector.

Je loopt voorop bij technisch gestuurde creatie, leert grafische en interactieve interfaces te creëren en meeslepende digitale ervaringen te plannen en te ontwerpen.

Deze cursus is ontworpen met uw toekomstige inzetbaarheid centraal. Je wordt aangemoedigd om je vaardigheden toe te passen via een stage in jaar drie, waar je uit de eerste hand praktische ervaring opdoet die je CV zal verbeteren. Je werkt ook aan praktische projecten, variërend van het ontwikkelen van een online reclamecampagne tot het maken van een mobiele app, afhankelijk van het Pathway je kiest.

Je studeert af als een zeer bekwame ontwerper van digitale media, met een arsenaal aan gewilde vaardigheden zoals contentcreatie, A / V-productie voor digitale media, interactieve storytelling, ontwerp voor multimedia, web- en app-ontwerp en digitale en sociale media beheer.

Hoe je leert

De cursus is erg praktijkgericht, met een sterke basis in theorie, beginnend met een brede basis in digitale mediaproductie, en waardoor je je kunt specialiseren in je interessegebieden naarmate je verder komt gedurende de drie jaar.

Je wordt onderwezen in lezingen van verschillende grootte en in praktische workshops die worden georganiseerd door academici met een industriële achtergrond, ervaren beoefenaars, technische trainers en uitgenodigde gastsprekers in de industrie, die alle aspecten van digitale media behandelen.

De afdeling is goed verbonden binnen de creatieve industrie, en je krijgt kansen om te netwerken en je eigen contacten te leggen.

Je wordt geleerd om digitale methoden en technieken te gebruiken om digitaal publiek te onderzoeken; om online advertenties en campagnes te ontwerpen en beheren; en om digitale producten te ontwikkelen met behulp van een verscheidenheid aan platforms en professionele hulpmiddelen, zoals beweging en webafbeeldingen, niet-lineaire verhalen vertellen en ontwerp voor multimedia.

Je leert standaardsoftware te gebruiken zoals de Adobe Creative Cloud-suite, Final Cut Pro X, Kyno, Motion en Toon Boon Harmony. Als je geïnteresseerd bent, kun je ook leren programmeren in Java en HTML5, CSS en Python in technische workshops.

Inhoud

Jaar een

  • Leer zowel de praktische als de theoretische basis van de productie van digitale media. We moedigen u aan om na te denken over digitale culturen en de sociale en politieke implicaties van digitale media.
  • Begin met het bouwen van uw digitale media-ontwerpvaardigheden, inclusief interactieve verhalen, A / V-productie, visueel ontwerp en de basisprincipes van programmeren. U hoeft geen programmeur te zijn om deze cursus te volgen; we leren je de vaardigheden op hoog niveau die je nodig hebt.

Jaar twee

  • Verdiep uw begrip van digitale culturen en digitale methoden en werk aan verschillende individuele en groepsprojecten.
  • Met optionele modules kunt u digitale doelgroepanalyse, online advertenties en branding, geavanceerd ontwerp en productie van digitale media en motion- en webafbeeldingen bestuderen.
  • Gespecialiseerd meer op bepaalde gebieden met uw modulekeuzen, maar de kernmodules zorgen ervoor dat u een all-round digitale professional wordt die kan communiceren, onderzoeken en ontwerpen op verschillende platforms in de context van mediaconvergentie.
  • Evaluaties zullen industrie-instructies bevatten en u zult een module voor loopbaanvoorbereiding volgen om u klaar te maken voor uw plaatsing in jaar drie.

Jaar drie

  • Doe je stage en leer digitale projectmanagementvaardigheden.
  • Werk aan een groot project in een sector van digitale mediapraktijk naar keuze.

Carrièremogelijkheden

Je bent goed uitgerust om te werken in een breed spectrum van rollen, waaronder digitale editor en schrijver, digitale communicatiemanager, webdesigner, digitale campagnemanager, sociale media contentmanager, online PR-manager, klantervaringmanager, online adverteerder, curator van digitale activa , UX [user experience] ontwerper, interactieve media-ontwerper en digitale projectmanager.

Ons carrière-team is beschikbaar om je te ondersteunen vanaf het begin van je studie tot na je afstuderen. Ze helpen je bij het opstellen van je CV, het voorbereiden van een interview en het ontmoeten en leren van succesvolle afgestudeerden die aan de top van hun carrière werken. Je hebt veel mogelijkheden om met onze partners in Londen en daarbuiten te werken, en ook om een banenbeurs in Roehampton bij te wonen waar je informatie kunt vinden over afgestudeerden en werkgevers kunt ontmoeten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Lees meer

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Lees Minder