BA in educatieve taalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geïnteresseerd in het onderzoeken van de sleutelrol van taal in het onderwijs en hoe dit ons leren beïnvloedt?

Tijdens ons programma Educatieve taalkunde krijgt u de kans om na te denken over de sleutelrol van taal en taalkunde in het onderwijs, en over hoe vertogen rond taal de praktijk en het beleid in de klas vormgeven.

96% van de afgestudeerden van onze school voor talen en taalkunde had binnen zes maanden een baan of studeerde verder. DLHE 2017.

Belangrijkste feiten

 • UCAS-code - QX30
 • Locatie - York campus
 • Duur - 3 jaar voltijds, 6 jaar deeltijds
 • Startdatum - september 2020
 • School - talen en taalkunde

Cursus overzicht

Ons programma is onderscheidend in zijn focus op taalkunde in educatieve omgevingen. Linguïstiek betreft de studie van taal vanuit een breed scala van perspectieven, waaronder de manier waarop spraak wordt gearticuleerd, hoe taal is gestructureerd en gerelateerd aan betekenis en hoe deze zich verhoudt tot de intenties en doelen van sprekers in sociale interactie. U krijgt een stevige basis in de taalkunde en gebruikt uw kennis om uitdagende kwesties voor beoefenaars en beleidsmakers te overwegen, zoals de taalkundige impact van speciale onderwijsbehoeften en groei in meertaligheid in klaslokalen in het VK.

Je ontwikkelt kernvaardigheden in de taalkunde die je tijdens je studie toepast op educatieve contexten. Deze cursus behandelt de toepassingen van taalkunde op het meertalige klaslokaal, op de verwerving van eerste en tweede taal, op de verwerving van geschreven taal en de rol van taal in het onderwijskundig discours. Je zult ook modules bestuderen die rekening houden met taalstoornissen en hun diagnose en management.

Gevestigd binnen de School of Languages & Linguistics, heb je toegang tot gespecialiseerde faciliteiten, waaronder een speciaal Linguistics Lab, evenals mogelijkheden om met medewerkers en medestudenten aan onderzoeksprojecten te werken.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière binnen het onderwijs, zoals leraar worden, SEN-specialist of logopedist, dan is dit de cursus voor jou. Het programma is ook een geweldige opstap naar verdere postdoctorale studieroutes, waaronder PGCE, Education en Special Educational Needs & Inclusion.

Cursusstructuur

Niveau 1

modules

 • Engelse taal en taalkunde - Deze module is bedoeld om uw kritische taalbewustzijn te ontwikkelen, de historische ontwikkeling van taal en Engels, taalkunde en een verscheidenheid aan systematische benaderingen van taalstudie te introduceren.
 • Sleutelbegrippen bij het leren en onderwijzen van talen - Deze module laat u kennismaken met de discipline van toegepaste taalkunde en met controverses in de definitie, reikwijdte en relatie tot taalkunde en taalonderwijs. De module bereidt je voor op elke bijles die je in je tweede jaar en daarna kunt doen.
 • Taal en samenleving - Deze module onderzoekt de belangrijkste aspecten van taalvariatie en de relatie tussen taal en samenleving. Tijdens de module maak je kennis met termen, ideeën en benaderingen van de studie van taal en samenleving en onderzoek je taal als een sociaal fenomeen.
 • Beschrijvende grammatica van het Engels - Deze module onderzoekt het grammaticale kader van taalstructuren. Discussies zullen ook nagaan hoe configuraties van de elementen van dit raamwerk zich verhouden tot betekenis. Waar mogelijk onderzoekt de module deze zaken in relatie tot echte teksten.
 • Fonetiek - Deze module introduceert de principes van articulatorische fonetiek en instrueert studenten bij de beschrijving, herkenning en productie van een subset van de geluiden en symbolen van de International Phonetic Association.
 • Meertaligheid - Deze module behandelt de taalkundige diversiteit en variatie van de wereld en plaatst de Engelse taal in de context van onze meertalige wereld. Taalvariatie en meertaligheid worden beschouwd als linguïstische, psychologische, sociaal-culturele en educatieve perspectieven.

Alle modules zijn 20 studiepunten waard, tenzij anders vermeld.

Level 2

modules

 • Taalverscheidenheid in de klas - Deze module stelt u in staat na te denken over de complexiteit van het taalgebruik op scholen en de uitdagingen die zich voordoen bij het werken met bepaalde groepen studenten. U zult het concept van 'inclusie' en de impact van een toename van meertaligheid in Britse klaslokalen beschouwen.
 • Toegepaste fonetiek en fonologie - Deze module introduceert de kernprincipes van fonologie, voortbouwend op en toepassing van fonetische vaardigheden die worden aangeleerd op niveau 1. Je maakt kennis met aspecten van fonetiek en fonologie die de analyse van taalvariëteiten ondersteunen, waaronder kinderfonologie en andere talen dan Engels .
 • Taal, geslacht en seksualiteit - Taal, geslacht en seksualiteit is een divers en vaak controversieel veld dat aanleiding geeft tot verschillende en soms tegenstrijdige theorieën. Deze module geeft je een grondige basis in de belangrijkste gebieden van feministisch en vreemd taalkundig onderzoek. Het belangrijkste doel van de module is om u in staat te stellen te pleiten voor uw eigen positie en u de basis te geven van waaruit u uw eigen werk en ideeën kunt ontwikkelen.
 • Taal op het werk - Deze module omvat 10 dagen werkervaring. Daarnaast zal de module relevante kwesties en praktijken binnen werkplekken behandelen, evenals de communicatie-eisen aan de toekomstige werkzoekende in de hedendaagse samenleving.
 • Taal en geletterdheid - Deze module laat je kennismaken met de belangrijkste kwesties in verband met de ontwikkeling van geletterdheid, met de nadruk op de ontwikkeling van schrijfvaardigheid.
 • Psycholinguïstiek - Deze module helpt je een bewustzijn te ontwikkelen van de psychologische dimensies van taalkennis en -gebruik en biedt je een brede kaart van de concepten, problemen, verschijnselen en onderzoeksmethoden die verband houden met het gebied van de psycholinguïstiek.

Alle modules zijn 20 studiepunten waard, tenzij anders vermeld.

Niveau 3

modules

 • Attitudes to Language - Deze module onderzoekt openbare standpunten van taal. Het behandelt onderwerpen zoals standaard Engels en correctheid. Met bijzondere aandacht voor onderwijs, onderzoekt het ook de sociale, politieke en ideologische kwesties die met deze opvattingen samenhangen.
 • Spraak- en taalpathologie - Deze module biedt u een uitgebreide introductie tot spraak- en taalpathologie en geeft u een waardering voor hoe clinici evalueren en beslissingen nemen over interventie om spraak- en taalproblemen bij zowel volwassenen als kinderen te verhelpen.
 • Taalverwerving voor kinderen - In deze module worden de studenten vertrouwd gemaakt met de belangrijkste theorieën over de verwerving van onderliggende talen, met de nadruk op het verwerven van spraakklanken. De module volgt een workshopaanpak om meer te weten te komen over de typische fonologische processen die bij kinderen worden waargenomen en hoe deze articulaties in de loop van de tijd naar het volwassen systeem evolueren.
 • Reflections in Linguistics - Deze module is bedoeld om je aan te moedigen om je bezig te houden met en na te denken over je leren gedurende de hele cursus van je opleiding. Het nodigt u uit om thema's van binnen en buiten de cursus kritisch te evalueren en te integreren.
 • Dissertation: Educational Linguistics (40 studiepunten) - Het Educational Linguistics Dissertation biedt een omgeving waarin u de verantwoordelijkheid kunt nemen voor het beheren van uw eigen leren en resultaten. Deze leeromgeving faciliteert onafhankelijk taalkundig onderzoek naar een onderwerp naar keuze binnen het domein van de educatieve taalkunde.

Alle modules zijn 20 studiepunten waard, tenzij anders vermeld.

Onderwijzen en beoordelen

Levering

Modules voor educatieve taalkunde worden geleverd met een mix van lezingen, workshops en seminars. Seminargroepen hebben doorgaans maximaal 30 studenten.

Academische en onderzoeksvaardigheden zijn ingebed in modules, bijvoorbeeld academisch schrijven en refereren, peer review, gebruik van op het web gebaseerde bronnen voor het delen van documenten en het gebruik van wiki's en blogs.

Contacturen

Je neemt drie modules per semester (behalve je laatste semester wanneer je een proefschriftmodule van 40 studiepunten en een andere module volgt). Modules hebben minimaal drie uur contacttijd per week. De lessen konden worden gespreid over alle vijf de dagen van de week of konden in minder dagen worden geconcentreerd. De lessen worden gegeven tussen maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 tot 13.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Naast de onderwezen sessies, heb je ook academische tutorials gedurende het semester, kun je tutorials opzetten met je modulebegeleiders, en kun je evenementen bijwonen zoals de colloquiumlezingen en taalbesprekingen.

Zelfstudietijd

Als je van school, universiteit of de werkplek komt, zul je waarschijnlijk het gevoel hebben dat je een relatief lege dienstregeling hebt. Dit komt omdat een module van 20 studiepunten, wat overeenkomt met 200 uur studie, drie uur per week contacttijd heeft - de rest is de studie die u zelf moet doen.

We ondersteunen studenten om dit te bereiken door veel te zeggen over wat te studeren, inclusief wekelijkse metingen en voorbereiding op beoordelingen, en het aanbieden van regelmatige zelfstudies en inloopsessies met modulebegeleiders, zodat je feedback op je werk kunt krijgen. Alle modules worden ondersteund door materialen die worden gehost op Moodle, de virtuele leeromgeving van de universiteit.

Staffing

Je krijgt les van het wetenschappelijk personeel van de School of Languages & Linguistics. Het hoofd van de school is dr. Rachel Wicaksono. Het Educational Linguistics-programma wordt beheerd door de Subject Director for Linguistics, Nikki Swift. Universitair ondersteunend personeel is goed geïntegreerd in ons programma, bijvoorbeeld een vertegenwoordiger van de bibliotheek draagt in de loop van het programma bij aan onderzoeks- en verwijzingssessies.

Evaluatiemethoden

Beoordelingsmethoden verschillen van module tot module. Er is een examen over beschrijvende grammatica van het Engels in semester twee van het eerste jaar. Andere beoordelingsmethoden zijn onder meer essays, presentaties, data-analyse, online tests, peer reviews, klassetests, blogposts en onderzoeksvoorstellen en rapporten.

Toelatingseisen

kwalificaties

De minimale toelatingseisen voor deze cursus zijn:

 • 96 UCAS-tariefpunten
 • 3 GCSE's in de rang C / 4 of hoger (of gelijkwaardig), inclusief de Engelse taal

Vergoedingen en financiering

Om bij ons te studeren voor een bachelordiploma, moet je collegegeld betalen voor je cursus. Hoeveel u betaalt, hangt af van of u een Britse en EU-student bent of een internationale (niet-EU) student. Collegegeld wordt in rekening gebracht voor elk jaar van je cursus.

Binnenkomst in VK en EU 2020

Het collegegeld voor toegang tot 2020 voor onze Foundation-, BA- en BSc-, PGCE Primary and Secondary en undergraduate Health-graden is £ 9.250 per jaar voor fulltime Britse, EU-, Jersey-, Guernsey- en Isle of Man-studenten.

Voor studenten in het VK, de EU, Jersey, Guernsey en Isle of Man die deeltijds studeren, bedraagt het collegegeld voor toegang tot de bovenstaande cursussen in 2020 £ 4,265 per jaar.

Het collegegeld kan in de komende jaren onderhevig zijn aan inflatie.

Lees meer over de financiering van het Foundation of Placement Year door de Funding Advice-pagina's op onze website te bezoeken.

Internationale (niet-EU) 2020-binnenkomst

Het collegegeld voor toegang tot 2020 voor onze Foundation, BA en BSc, PGCE Primary en Secondary en undergraduate Health-graden is £ 12,750 per jaar voor internationale (niet-EU) studenten.

Vanwege immigratiewetten moeten internationale studenten met een Tier 4-visum voltijds studeren. Ga voor meer informatie over visumvereisten en kortlopende studievisa's naar de pagina's International Visa and Immigration.

Meer informatie over het financieren van je studies is beschikbaar op onze International Fees and Funding pagina.

Het collegegeld kan in de komende jaren onderhevig zijn aan inflatie.

Extra kosten en financiële ondersteuning

Er kunnen ook wat extra kosten zijn om rekening mee te houden tijdens je studie, inclusief de kosten van accommodatie.

Cursusgerelateerde kosten

Tijdens uw studie voor uw diploma kunnen er extra kosten verbonden zijn aan uw cursus. Dit kan de aanschaf van persoonlijke uitrusting en briefpapier, boeken en optionele excursies omvatten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Lees Minder
York , Londen + 1 Meer Minder