BA in film- en televisiestudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van deze kwalificatie is het ontwikkelen van de toegepaste competentie van studenten in film- en televisiestudies. Toegepaste competentie impliceert de verwerving, analyse, interpretatie en toepassing van communicatieprincipes met betrekking tot film- en televisiestudies binnen relevante sectoren van de elektronische media en de omroepindustrie. Bovendien zullen studenten de mogelijkheid ontwikkelen om strategische beslissingen en toepassingen te internaliseren, erover na te denken en deze effectief te communiceren door het juiste en geschikte gebruik van wetenschappelijke taal en technische terminologie die verband houdt met film- en televisiestudies. De kwalificatie zal effectief leren vergemakkelijken door de blootstelling aan en de toepassing van geschikte leerstijlen, waardoor de student door de dynamische context van film- en televisiestudies kan navigeren en deze holistisch kan beheren.

Het curriculum voor het BA-programma (Film- en televisiestudies) bestaat uit modules van 24 semesters die als volgt zijn samengesteld:

Eerste jaar

Majors: A language (Afrikaans, English, French, isiZulu and Sepedi), Communication, Psychology and Sociology.

Alternatieve majors: een taal (Grieks, Latijn en Modern Grieks), antropologie en klassieke culturen en mythologieën. (Deze onderwerpen zijn beschikbaar voor studenten om uit te kiezen, op voorwaarde dat er geen roosterconflicten zijn).

Keuzevakken: een taal (Afrikaans, Engels, Frans, isiZulu en Sepedi), Communicatie als verplichte tweejarige minor. *, Psychologie en Sociologie.

Alternatieve keuzevakken: een taal (Grieks, Latijn en Modern Grieks), antropologie, klassieke culturen en mythologieën. Ontwikkelingsstudies, historische studies en filosofie. (Deze onderwerpen zijn beschikbaar voor studenten om uit te kiezen, op voorwaarde dat er geen roosterconflicten zijn).

* Communicatie (CMS) is verplicht tot het tweede jaar niveau voor alle studenten. Als CMS als major wordt gekozen, moeten vier extra modules uit de lijst met keuzevakken worden opgenomen als een minor tot het tweede jaar. Als een andere major dan CMS wordt gekozen uit de keuzevakken, is CMS een verplichte minor tot het tweede jaar.
** Studenten die een A of B hebben behaald voor Engels in het Engels, kunnen Engels 1C vervangen

Uitrusting: studenten van Film- en televisiestudies moeten digitale videobanden kopen waarop ze hun projecten zullen opnemen. Van studenten kan worden verlangd dat zij toegang hebben tot hun eigen apparatuur om hun praktische opdrachten te voltooien. Studenten mogen zich voor het eerst in het tweede semester niet voor deze graad inschrijven.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder