BA in grafisch (communicatie) ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Communicatieontwerpers zijn creatieve denkers en probleemoplossers die een reeks ontwerpmethoden, processen en technieken gebruiken om professionele communicatieontwerpen te maken, zoals posters, boeken, tijdschriften, huisstijlprogramma's, verpakkingen en websites, zowel individueel als als lid van teams.

De afdeling grafisch ontwerp biedt een Bachelor of Arts in Design, gespecialiseerd in communicatieontwerp. Tot de faciliteiten van de afdeling behoren een aantal studio's en een centraal gelegen Apple Macintosh-computerstudio.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden kunnen deelnemen aan een communicatieontwerpcarrière door te werken in ontwerpstudio's, marketingadviesbureaus, branding en reclamebureaus, en voor kranten, tijdschriften en boekuitgevers als:

 • Grafische en communicatieontwerpers
 • Art directors
 • Typografische ontwerpers
 • Layout artiesten
 • illustratoren

Daarnaast kan werk worden gevonden als een interne ontwerper voor bedrijven of door de overheid ondersteunde instellingen, of afgestudeerden kunnen kiezen om te freelancen of hun eigen grafisch ontwerpbedrijf te starten.

Toelatingseisen

BA (Ontwerp) (Communicatieontwerp) (B8BA1Q)

 • Senior certificaat of gelijkwaardige kwalificatie met een minimale APS- of M-score
 • Indiening van een voorgeschreven portefeuille
 • Voltooiing van de Nationale Benchmarking Test (NBT) voor academische en kwantitatieve geletterdheid (AQL).

Gemiddelde puntenscore (APS)

 • Min. APS
  • 23 Met wiskunde
  • 24 Met wiskunde verlicht
 • talen
 • Taal van onderwijzen en leren *
  4 (50 - 59%)
 • Andere erkende taal **
  4 (50 - 59%)
 • Wiskunde
  Wiskunde: 4 (50 - 59%) OF
  Wiskunde Lit: 5 (60-69%)
 • Andere vereisten
  indienen van een gespecificeerde portefeuille

Een minimale APS van 25 met wiskunde of 26 met wiskundige geletterdheid is vereist om het programma aan te vragen.

* Engels, thuistaal of Engels Eerste extra taal
** Thuistaal of Engels Eerste extra taal

M-score

Dit scoresysteem wordt gebruikt als de aanvrager de school vóór 2008 of A / O-niveaus, oud curriculum IEB, enz. Voltooide. Een minimale M-score van 12 is vereist om het programma aan te vragen met ten minste een D-symbool voor de Engelse eerste taal, Hogere rang; of een C-symbool voor Engelse tweede taal, hogere rang; of een B-symbool voor Engels, standaardkwaliteit.

Symbolen - EEN B C D E
Punten Hogere rang 5 4 3 2 1
Punten Standaard cijfer 4 3 2 1 0

Selectiecriteria

 • Aanvragers worden geselecteerd door de beoordeling van een voorgeschreven portefeuille zoals beschreven in dit pamflet.
 • Portfolio's kunnen worden ingediend op de laatste vrijdag van elke maand van juni tot september 2016.
 • Aanvragers worden in een officiële brief op de hoogte gebracht van de uitkomst en de portefeuilles moeten uiterlijk op de laatste vrijdag van januari 2017 worden verzameld. De portfolio moet worden afgeleverd op het adres in dit pamflet of op het volgende adres: Department of Graphic Design, University of Johannesburg , Postbus 17011, Doornfontein, 2028.


Portfolio-eisen

U bent verplicht een werkportfolio op te stellen waarin u uw reactie op de beschreven taken compileert. De portfolio moet voldoen aan het volgende:

 • Het moet A2-formaat zijn en netjes gemaakt van hard, beschermend materiaal, zoals karton of harde kunststofplaten. Vermijd echter zware materialen zoals metaal of hout voor de hoes.
 • Uw naam, telefoonnummer, postadres, het programma dat u aanvraagt en het adres van de grafische ontwerpafdeling moeten op de omslag verschijnen.
 • Het moet gecertificeerde kopieën van uw identiteitsbewijs en uw laatste resultaten in het National Senior Certificate-examen of gelijkwaardige kwalificatie bevatten, evenals een gecertificeerde en ondertekende verklaring dat de portfolio uw eigen werk is.
 • Het moet alle ingestelde taken bevatten zoals hieronder beschreven, en daarnaast kunt u voorbeelden van uw best bestaande werk opnemen in de vorm van foto's, fotokopieën, digitale afdrukken of op een cd.
 • U wordt geadviseerd om serieus aandacht te schenken aan de kwaliteit van uw portfolio, aangezien slechts een beperkt aantal studenten kan worden geaccepteerd.


DE TAKEN

 • De taken zijn gebouwd om uw creativiteit, visuele communicatievaardigheden, evenals uw technische vaardigheden en presentatie-, teken- en schrijfvaardigheden te beoordelen
 • De taken moeten binnen 16 uur of minder worden voltooid.
 • Na het indienen van de portfolio kan het ministerie u vragen om verdere beoordelingen aan de University of Johannesburg te voltooien om uw woordenschat, verbaal redeneren, non-verbaal redeneren, begrijpend lezen, vergelijking en ruimtelijke visualisatievermogen te testen.
 • Lees de taken zorgvuldig door en zorg ervoor dat u zich aan alle instructies houdt.
 • Vergeet niet dat er geen goede of foute manieren zijn om de beoordeling te voltooien, alleen verschillende manieren om de taken aan te pakken.


Taak 1: Stoeltekening

Zet een houten stoel op en plaats een object waarvan je denkt dat het iets over je persoonlijkheid op of naast de stoel communiceert. Maak een nauwkeurige tekening in potlood van deze opstelling op een A2-papier. De hele stoel moet worden weergegeven en de tekening moet met de vrije hand worden gedaan - u mag geen liniaal, kompas of ander technisch tekeninstrument of object gebruiken om u te helpen bij het tekenen.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatievaardigheden, technische vaardigheden, presentatievaardigheden, tekenvaardigheden, houding.

Taak 2: Belettering

Verdeel een A2-stuk papier in een raster van 16 rechthoeken. Letter het woord "plus" anders in elke rechthoek. Er moet een verscheidenheid aan media worden gebruikt, van de traditionele, zoals potlood, tot de niet-traditionele, zoals thee.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatievaardigheden, technisch vermogen, presentatievaardigheden, houding.

Taak 3: Stripverhaal

Maak een strip met vijf panelen en gebruik alleen foto's om te laten zien hoe je je voorbereidt op en een familietraditie viert. De hoofdpersoon moet jij zijn en de tekening kan in elke stijl zijn die past bij de toon van het verhaal. Elk geschikt tekenmedium kan worden geselecteerd, zoals potlood of pen, op A3-papier of karton van goede kwaliteit.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatievaardigheden, technisch vermogen, presentatievaardigheden, houding.

Taak 4: Logo-conceptualisatie

Stel je voor dat je werd gevraagd om een nieuw logo te ontwikkelen voor een van de volgende merken: Simba Chips / Frito's

Schrijf de naam van het gekozen merk in het midden van een A3-pagina. Maak vervolgens een mindmap die je denkproces laat zien om een idee voor het logo te bedenken. Verzin zoveel ideeën als je denkt dat mogelijk is en schrijf de ideeën op en visualiseer ze naarmate de mindmap groeit. Probeer ook verbanden tussen uw ideeën te tonen. Als je klaar bent, geef je op de mindmap aan wat je favoriete concept is.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatievaardigheden, houding.

Taak 5: Verhalen vertellen

Schik de volgende drie frames zodat ze twee totaal verschillende verhalen maken. Schrijf de basisplot voor elk verhaal dat je hebt gemaakt.

Beoordelingscriteria: creativiteit, schrijfvaardigheid, houding.

Taak 6: Essay

Schrijf een essay van twee pagina's over het volgende onderwerp: "Ik denk dat ik creatief ben omdat ..."

Beoordelingscriteria: creativiteit, schrijfvaardigheid, houding.

Taak 7: Visuele analyse

Kies een afbeelding, bijvoorbeeld een schilderij, poster of foto, en leg schriftelijk uit wat de afbeelding weergeeft.

Beoordelingscriteria: schrijfvaardigheid, houding.

Articulatie mogelijkheden

De afdeling grafisch ontwerp biedt een Bachelor of Arts Honours in Design en een Master of Art in Design.

Contact details

Afdeling grafisch ontwerp
Faculteit Kunst, Vormgeving en Architectuur (FADA)
University of Johannesburg
Auckland Park Bunting Road Campus
Johannesburg


FADA Informatiecentrum
011 559 1117/1098, web-fadauj.ac.za
www.uj.ac.za/fada of www.uj.ac.za/graphic

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder