BA in grafisch ontwerp. Motion Graphic

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Het doel van de cursus Graphic Design is om ontwerpers van visuele communicatie te trainen. Deze professionele ontwerptools voor visuele communicatie en creëert afbeeldingen en talen die berichten en waarden effectief kunnen overbrengen, zowel in gedrukte vorm als in digitale vorm: tablets, smartphones en tv (Motion Graphic).

Professioneel profiel: grafisch ontwerper, visuele communicator, multimediaontwerper, Motion Graphic Designer.

De cursus Graphic Design van drie jaar behandelt traditionele onderwerpen en maakt ook een grondige studie van alle aspecten die verband houden met visuele cultuur, een interdisciplinair onderzoeksgebied dat is gericht op visuele teksten, gezien als een vorm van hedendaagse expressie. Beelden worden niet alleen geanalyseerd als iconografische tekens, maar ook als symbolische elementen van het culturele systeem waaruit ze voortkomen, en worden zo uitdrukkingen van de hedendaagse sociale werkelijkheid, waarin visuele ervaring een sleutelconstante is in ons dagelijks leven.

Het eerste jaar omvat voorbereidend leren dat een degelijke basis biedt voor culturele referenties en de hulpmiddelen en regels die projectwerk onderscheiden en karakteriseren. Dit omvat: typografische tekens als basisinstrument voor grafisch ontwerp, oorsprong en perceptie van vorm en kleur, software voor grafische productie, afbeeldingen ontwikkelen, evenals culturele kennis die de student in staat stelt de talen van visuele communicatie uit de hedendaagse kunst te interpreteren en te decoderen naar de bioscoop.

Het tweede jaar concentreert zich op methodologie en begeleid projectwerk. De toekomstige grafisch ontwerper verwerft bewustwording en vaardigheden op specifieke professionele gebieden, door middel van praktische, begeleide ervaring op drie gebieden van visuele communicatie: de expressiesfeer, waar signalen transformeren en evolueren naar symbolen, merken, logo's; de rationele sfeer, waar verhalen worden verteld door middel van teksten, afbeeldingen en pagina's, waarbij elk element een precieze rol heeft, bevestigd door hun grafische of typografische behandeling; en ten slotte de sfeer van interactiviteit en bewegingsgrafiek en de daaropvolgende organisatie van informatie die beschikbaar is voor de gebruiker

Tijdens het derde jaar van de opleiding grafische vormgeving is de tijd gewijd aan geavanceerd projectwerk en professionele simulatie, waarbij de projectgebieden worden behandeld die door de grafisch ontwerper worden gedekt: van bedrijfsimago tot productcommunicatie, van grafische vormgeving tot interactieontwerp en driedimensionale en televisiegraphics vanuit een crossmediaal perspectief. Het afstudeerproject is complex en gestructureerd, uitgevoerd in samenwerking met bedrijven en bedrijven die interageren met het Istituto Europeo di Design als een middel om originele en innovatieve oplossingen te vinden.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder