BA in grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door middel van live briefs en competitieve projecten, maak je je stempel op een steeds groeiend creatief veld.

Grafisch ontwerp is overal. Vanaf het moment dat we wakker worden, komen we talloze werken van grafische ontwerpers tegen. Of het nu gaat om een logo op een doos ontbijtgranen, de verkeersborden op weg naar school of de pagina's van je favoriete website. Het leidt ons door ons leven, verbetert de toegankelijkheid van diensten en ruimtes, beïnvloedt onze mening over merken en mensen en vertelt ons verhalen over de wereld. Daarom is grafisch ontwerp zo krachtig.

89% van de afgestudeerden van onze Design-cursussen had een baan of studeerde binnen zes maanden - DLHE 2017.

Belangrijkste feiten

 • UCAS-code - W210
 • Locatie - York campus
 • Duur - 3 jaar voltijds, 6 jaar deeltijds
 • Startdatum - september 2020
 • School - Art, Design & Computer Science

Cursus overzicht

Tijdens deze cursus leer je de fundamentele principes van visuele taal, en deze in de praktijk brengen door middel van een reeks praktische projecten. Je ontwikkelt de vaardigheden, technieken en processen die hedendaags grafisch ontwerp belichamen en gebruikt een reeks media en platforms om creatieve ontwerpoplossingen te ontwikkelen. Je maakt kennis met de geschiedenis en theorie van grafisch ontwerp en wordt aangemoedigd om interessante gebieden te verkennen.

We werken nauw samen met branchepartners om ervoor te zorgen dat de vaardigheden die u leert relevant zijn voor de huidige werkgevers. U zult uw werk rechtstreeks aan toonaangevende professionals uit de sector presenteren terwijl u live klant- en wedstrijdinstructies onderneemt. We ondersteunen u bij het ontwikkelen van een professionele portefeuille van hoge kwaliteit door middel van door de industrie geleide portfoliobehandelingen en een stage van twee weken in de sector.

Grafisch ontwerp brengt ideeën eenvoudig over via afbeeldingen en tekst, maar vanaf dat punt is een eindeloze horizon zichtbaar. De studie van grafisch ontwerp omvat persdrukwerk, redactie, illustratie, digitaal ontwerp, motion graphics, branding, fotografie, psychologie, typografie en meer en biedt enorme mogelijkheden voor specialisatie, onderzoek en verbeelding.

Bij ons kunt u putten uit expertise van onze hele school, een interdisciplinaire aanpak volgen voor creatieve probleemoplossing en uzelf ontwikkelen als een unieke en getalenteerde ontwerper.

Creatief, multidisciplinair en intens menselijk - grafisch ontwerp is veel dingen voor veel mensen. Bestudeer deze cursus aan York St John en ontdek wat Graphic Design voor jou is.

Cursusstructuur

Niveau 1

Je voert een reeks praktische ontwerpprojecten uit, die zijn opgebouwd rond de fundamentele principes van visuele taal. Je maakt kennis met theoretische en praktische concepten in ontwerp, het leren van belangrijke geschiedenissen en theorieën. U leert hoe u deze principes kunt toepassen op belangrijke gebieden zoals typografie, branding, tekening, verpakking, redactie en drukwerk.

modules

Modules zijn onder meer:

 • Ontwerppraktijk (60 studiepunten): Tijdens deze module maak je kennis met de fundamentele principes van visuele taal naast een inleiding tot de vaardigheden, technieken en processen die hedendaags grafisch ontwerp belichamen.
 • Specialistische projecten (40 credits): Binnen deze module pas je de praktische en theoretische kennis die je hebt geleerd toe op een reeks real-world grafische ontwerpprojecten. Om dit te ondersteunen, maakt u ook kennis met enkele meer geavanceerde praktische technieken, waaronder; fotografie, zeefdruk, etc.
 • Ontwerponderzoek (20 studiepunten): u maakt kennis met ontwerpgeschiedenis en -theorie door middel van een reeks lezingen, seminars en galerie- / museumbezoeken. U leert hoe u uw praktijk en ontwerpbeslissingen kunt informeren met een beter begrip van analyse, onderzoek en debat.

Level 2

U wordt aangemoedigd om uw eigen specifieke interessegebieden te identificeren en een reeks gespecialiseerde projecten uit te voeren, waaronder; live klant- en wedstrijdinstructies. U krijgt de mogelijkheid om uw werk rechtstreeks aan klanten en toonaangevende professionals uit de industrie te presenteren. Je wordt aangemoedigd om met studenten van over de hele school samen te werken aan multidisciplinaire projecten. Je ontwikkelt en bouwt een professioneel portfolio en hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan door de industrie geleide portfolio-operaties met als hoogtepunt een plaatsing van twee weken.

modules

Modules zijn onder meer:

 • Gespecialiseerde studiopraktijk (60 credits): je zult een mix van live klant- en wedstrijdinstructies ondernemen, met als hoogtepunt een oeuvre dat specifiek en uniek is voor je eigen praktijk. U krijgt wekelijks de gelegenheid om kritiek en feedback te geven om uw antwoorden te informeren en te ontwikkelen.
 • Ontwerptoepassingen (20 credits): u maakt kennis met bewegende beelden en schermgebaseerde ontwerpprincipes en -technieken. Voortbouwend op uw eerstejaars kennismaking met Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign, wordt u door toepassingen geleid, waaronder; Adobe After Effects, Premiere en Xd. Er is ook de mogelijkheid om Adobe en / of Autodesk geaccrediteerd te worden.
 • Collaborative Projects (20 Credits): Je werkt in teams in een reeks van ontwerpcursussen, waaronder; Interieurontwerp, Product- / Meubelontwerp, Gamesontwerp en Animatie. Je leert jezelf effectief te managen en samen te werken om te reageren op complexe ontwerpproblemen en deze op te lossen.
 • Professioneel portfolio (20 credits): Je leert hoe je de context van je praktijk kunt communiceren en begrijpen in een professionele setting. Je ontwikkelt en produceert een professioneel portfolio en online aanwezigheid, waarbij je je individuele benadering van grafisch ontwerp laat zien.

Niveau 3

Je zult een zelfbepaald praktisch studieprogramma volgen, geïnformeerd en beïnvloed door grondige en rigoureuze onderzoekspraktijken. Je zult je eigen praktijk verbeteren en verfijnen, door creatief denken en het oplossen van problemen. Door het ontwikkelen en schrijven van een onderzoeksrapport, contextualiseer je je praktijk binnen het door jou gekozen studiegebied.

modules

Modules omvatten:

 • Groot project (60 credits): u voert een reeks zelfgeïdentificeerde projecten uit waarmee u uw expertisegebieden en interesses kunt demonstreren. Dit zal worden geïnformeerd door zelf geïnitieerde onderzoeksmethoden en praktijk. Je wordt ondersteund door wekelijks gepersonaliseerde lessen en feedbackmogelijkheden.
 • Client Project (40 Credits): u zult een reeks live- en / of wedstrijdinstructies ondernemen, die aansluiten bij uw praktijk en geïdentificeerde interessegebieden. Er is de mogelijkheid om te werken met het brede scala aan contacten uit de branche en internationale ontwerpwedstrijden.
 • Ontwerponderzoek en innovatie (20 studiepunten): u onderzoekt de context van uw praktijk binnen thematische gebieden van visuele taal en cultuur, waaronder; sociale en ethische zorgen, politiek, duurzaamheid en het milieu.

Onderwijzen en beoordelen

Levering

Het programmatisch leren vindt voornamelijk plaats in studio's en workshops. Extern leren wordt geleverd via live projecten, werkgebaseerde leerplaatsen en virtueel via de eLearning-platforms van de universiteit, zoals Moodle (Virtual Learning Environment) en Turnitin. Al deze leerplatforms integreren om je ontwikkeling als reflectieve grafisch ontwerper te stimuleren en te ondersteunen.

Onderwijs

Studenten krijgen les via een breed en gevarieerd scala aan lesmethoden, waaronder:

 • lezingen
 • demonstraties
 • seminars
 • Individuele en groepslessen
 • Groeps- en individuele presentaties
 • Sprekers / lezingen bezoeken
 • Gebruik van audiovisueel materiaal
 • Gebruik van e-learning
 • Gebruik van geschikte IT
 • workshops
 • Technische hulp

Aan het leren

Het programma erkent dat je als student in het hoger onderwijs een reeks afgestudeerde attributen moet verwerven en ontwikkelen, daarom legt het programma een grote nadruk op je onafhankelijk leren. Het programma is dus bedoeld om een omgeving te bieden waarin u wordt aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor uw rol bij het beheren van uw leerproces en resultaten.

Reflectie staat centraal bij het leren op deze graad. Het moedigt je aan om nieuw materiaal dat je tegenkomt te relateren aan je bestaande kennis en expertise. Behalve dat het deel uitmaakt van kennisoverdracht van goede kwaliteit, ondersteunt reflectie het leren door de hele ervaring te versterken. Het nieuwe programma biedt je de tijd om op verschillende manieren te reflecteren; zoals leerjournalen, formatieve feedback, het gebruik van portfolio's, reflectie op werkgerelateerd leren en stages, tutorial interactie, peer- en zelfevaluatie, opdrachten en een herziening van uw eigen plan voor continue professionele ontwikkeling (CPD). Het zal ook een beter begrip van uw eigen leerprocessen en hun relatie met en met andere creatieve industrieën vergemakkelijken.

U zult worden aangemoedigd om te erkennen dat uw leren niet beperkt is tot formele onderwijssituaties en aangemoedigd om een onafhankelijke voorbereiding te ondernemen als vervolg op uw formele onderwijssessies. Het programma is bedoeld om een reeks technische ondersteuning en onafhankelijke studie te bieden, die zowel theorie- als praktijksessies kan omvatten. Het Technology Enhanced Learning (TEL) -team ondersteunt medewerkers bij het gebruik van enkele van de belangrijkste online studentenservices, zoals Moodle (VLE) en Mahara (e-portfolio), waartoe je openlijk toegang hebt als onderdeel van je online leerervaring.

Evaluatiemethoden

Formatieve feedback vindt wekelijks plaats, met formatieve beoordeling tweemaal per semester. Een persoonlijk ontwerp- en leerportfolio is de sleutel tot de reflectieve praktijk en het programma biedt een systeem voor het ontwikkelen van een professioneel ontwerpportfolio dat zowel het proces als de resultaten van uw ontwerpprojecten vastlegt. Hiermee kunt u ook andere professioneel relevante prestaties en competenties vastleggen. Van u wordt niet verwacht dat u examens aflegt terwijl u op de graad bent.

Toelatingseisen

kwalificaties

De minimale toelatingseisen voor deze cursus zijn:

 • 96 UCAS-tariefpunten
 • 3 GCSE's in de rang C / 4 of hoger (of gelijkwaardig), inclusief de Engelse taal

Persoonlijke verklaring

Essentiële criteria

 • Naast een goede standaard van geschreven Engels, is het vermogen om kennis en interesse in het onderwerp te tonen essentieel. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld bij bezoeken aan designtentoonstellingen, musea of collecties. Aanvragers tonen ook het vermogen om 'out of the box' te denken en relevante ervaring met groepswerk te hebben.

Gewaardeerde criteria

 • We waarderen ook het vermogen om een echt enthousiasme voor het onderwerp te tonen dat verder gaat dan het behalen van goede cijfers in examens. Voorbeelden hiervan zijn betrokkenheid bij projecten of het meedoen aan prijsvragen, en op de hoogte zijn van actuele zaken met betrekking tot design, zoals duurzaamheid. Kandidaten kunnen ook invloeden bespreken, waaronder favoriete ontwerpers, designproducten of designstijl.

Vergoedingen en financiering

Om bij ons te studeren voor een bachelordiploma, moet je collegegeld betalen voor je cursus. Hoeveel u betaalt, hangt af van of u een Britse en EU-student bent of een internationale (niet-EU) student. Collegegeld wordt in rekening gebracht voor elk jaar van je cursus.

Binnenkomst in VK en EU 2020

Het collegegeld voor toegang tot 2020 voor onze Foundation-, BA- en BSc-, PGCE Primary and Secondary en undergraduate Health-graden is £ 9.250 per jaar voor fulltime Britse, EU-, Jersey-, Guernsey- en Isle of Man-studenten.

Voor studenten in het VK, de EU, Jersey, Guernsey en Isle of Man die deeltijds studeren, bedraagt het collegegeld voor toegang tot de bovenstaande cursussen in 2020 £ 4,265 per jaar.

Het collegegeld kan in de komende jaren onderhevig zijn aan inflatie.

Lees meer over de financiering van het Foundation of Placement Year door de Funding Advice-pagina's op onze website te bezoeken.

Internationale (niet-EU) 2020-binnenkomst

Het collegegeld voor toegang tot 2020 voor onze Foundation, BA en BSc, PGCE Primary en Secondary en undergraduate Health-graden is £ 12,750 per jaar voor internationale (niet-EU) studenten.

Vanwege immigratiewetten moeten internationale studenten met een Tier 4-visum voltijds studeren. Ga voor meer informatie over visumvereisten en kortlopende studievisa's naar de pagina's International Visa and Immigration.

Meer informatie over het financieren van je studies is beschikbaar op onze International Fees and Funding pagina.

Het collegegeld kan in de komende jaren onderhevig zijn aan inflatie.

Extra kosten en financiële ondersteuning

Er kunnen ook wat extra kosten zijn om rekening mee te houden tijdens je studie, inclusief de kosten van accommodatie.

Cursusgerelateerde kosten

Tijdens uw studie voor uw diploma kunnen er extra kosten verbonden zijn aan uw cursus. Dit kan de aanschaf van persoonlijke uitrusting en briefpapier, boeken en optionele excursies omvatten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Lees Minder
York , Londen + 1 Meer Minder