BA in grafisch ontwerp

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Context - Grafisch ontwerp is overal, in gedrukte en digitale toepassingen van ons dagelijks leven.

Methodologie en structuur - Een sterke laboratoriumtoon is het kenmerk van de cursus: van basisontwerptheorieën tot professionele simulatie op hoog niveau, studenten ontwikkelen in toenemende mate complexe onderzoeksprojecten door middel van begeleide ontwerplabs in samenwerking met echte bedrijven.

Parallel aan de ontwerplaboratoriumklassen verwerven onze studenten historische, sociologische, economische en technische vaardigheden.

Deze technieken zijn nuttig om hen te helpen bij het interpreteren en decoderen van de taal van visuele communicatie, van hedendaagse kunst, film en alle communicatiebehoeften van de samenleving.

Onze studenten verwerven onmiddellijk de basisgereedschappen van grafisch ontwerp: kennis over het gebruik van letterbeelden, pagina-opmaken en lay-outs, genesisbetekenis en perceptie van vormen en kleuren. Het studieplan richt zich ook op technische hulpmiddelen: van basissoftware over fotobewerking, beeldbeheer en vectorafbeeldingen tot geavanceerde functies voor webontwerp, 2D- en 3D-animatie, videobewerking en tv-afbeeldingen.

Het laatste deel van de cursus behandelt onderwerpen van toenemende complexiteit waar onze studenten autonomie verwerven over het beheer van tijdstippen en schema's van het concept van het project tot aan de voltooiing ervan.

De laatste en belangrijkste stap in ons onderwijsproces is de keuze en ontwikkeling van een proefschriftproject, een complex en gearticuleerd thema dat wordt uitgevoerd in samenwerking met echte bedrijven om creatieve en innovatieve ontwerp- en communicatieoplossingen te onderzoeken.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder