BA in grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De cursus Graphic Design beoogt een ontwerper van visuele communicatie te vormen. Deze professionele rol voorziet in het vermogen om communicatiemiddelen te creëren en om de taal en afbeeldingen te creëren die in staat zijn om effectief de boodschap en de waarde waar zij naar streven te verzenden.

Professioneel profiel: grafische artiest, Visual Communications Manager, Multimedia Designer

De gebieden waarin de grafisch ontwerper opereert, variëren van het ontwerp van de visuele identiteit van een bedrijf of product tot de realisatie van de verpakking, tot het creëren van de grafische weergaven die worden gebruikt in alle bedrijfscommunicatiekanalen online en offline.

Het eerste jaar van de cursus Graphic Design is gewijd aan de inleidende aspecten van het vakgebied, en specifiek aan het verwerven van de basisbeginselen, met betrekking tot de cultuur, de hulpmiddelen en de regels die een projectgericht gedrag onderscheiden en karakteriseren. In het bijzonder: lettertypen die worden gebruikt als gereedschappen van de graficus, het ontstaan ​​en de perceptie van vormen en kleuren, software die specifiek is voor grafische afbeeldingen, de uitwerking van afbeeldingen, inclusief de culturele kennis waarmee de taal van visuele communicatie en film kan worden geïnterpreteerd en gedecodeerd .

Het tweede jaar concentreert zich op de methodologie en projectontwerpstages. De toekomstige grafische ontwerper verwerft kennis en competentie op verschillende specifieke professionele gebieden, door praktische ervaring op drie gebieden van visuele communicatie: het gebied van expressiviteit, waar symbolen worden omgezet in handelsmerken, logo's, posters; het gebied van rationaliteit, waar verhaalvorming plaatsvindt door middel van tekst, afbeeldingen en pagina's, en waarbij elk element een precieze rol heeft, en zijn plaats vindt door de grafische en typografische keuzes die gemaakt zijn; ten slotte het interactieve gebied en de organisatie van informatie die beschikbaar is voor de eindgebruiker.

Tijdens het derde jaar van de opleiding Graphic Design concentreert de student zich op geavanceerd projectontwerp door middel van professionele praktijkassistentrainingen, waarbij hij real-life situaties ervaart zoals vereist door een grafisch ontwerper: van het bedrijfsimago, tot productcommunicatieprojecten, redactionele graphics tot interactieve ontwerp en televisiebeelden, allemaal via een uitgebreide crossmediale ervaring. Het afstudeerproject is zowel complex als gedetailleerd, uitgevoerd in samenwerking met organisaties en bedrijven die samenwerken met het European Design Institute en die op zoek zijn naar originele en innovatieve oplossingen.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder