BA in het Hongaars

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het doel van het Hongaarse BA-programma is om studenten een professioneel niveau van Hongaars te bieden in taal en literatuur. Het programma biedt taaltrainingen op basis van de ervaring van het Hongaars als een afdeling voor vreemde talen van de Eötvös Loránd University van Eötvös Loránd University , en benadrukt ook het belang van literaire en culturele studies. Oost- en Oost-Midden-Europa zijn in staat centrale actoren te worden in culturele en economische verbindingen tussen Azië en Europa.

Dit kan worden gezien als een zich ontwikkelende trend die de komende jaren zal groeien. Boedapest, als hoofdstad van Hongarije, is een van de knooppunten in de regio en het centrum van de Hongaarse cultuur. Studenten van het Hongaarse BA-programma zijn gespecialiseerd in het Hongaars als vreemde taal.

Kracht van het programma

Het professionele begrip van niet alleen de Hongaarse taal, maar ook Hongaarse literatuur en cultuur, en verschillende van de culturele factoren die Europa op internationaal niveau bepalen, zullen afgestudeerde studenten gunstig positioneren om acteurs te worden in dit snel ontwikkelende economische en culturele veld. Eötvös Loránd University bevindt zich op twee hoofdcampussen in het stadscentrum en heeft bijna 30.000 studenten en een bloeiend universitair leven. Het is een van de grootste universiteiten in Oost-Centraal Europa en huisvest 's werelds meest prestigieuze instituten voor de studie van de Hongaarse taal, traditie, geschiedenis, cultuur en kunst. Studenten die zich inschrijven voor het programma zullen leren van veel academici die leidende figuren zijn in hun vakgebied, waardoor de hoogst mogelijke standaard voor training wordt gegarandeerd.

Dit BA-programma duurt 3 jaar. Het programma is verdeeld in twee modules: het eerste jaar als funderingsmodule, het tweede en derde jaar als hoofdmodule. Aan het einde van elke periode zijn er complexe onderzoeken. Merk op dat het programma geen onderwijskwalificaties biedt.

Carrièremogelijkheden

Degenen die houder zijn van een Bachelor of Arts diploma in Hongaarse BA komen in aanmerking voor toelating tot de Hongaarse Studies MA of vergelijkbare filologische graden. Ze zullen in staat zijn om op verschillende gebieden te werken, zoals journalistiek, onderwijs in niet-door de staat gefinancierde scholen, overheidsorganisaties, diplomatie en andere banen waarvoor geen graadspecifieke vaardigheden vereist zijn.

Vacature voorbeelden

Academisch: BA-afgestudeerden komen in aanmerking voor toelating tot MA in Hongaarse studies of soortgelijke filologische opleidingen. Buiten universitaire carrières: journalistiek, Hongaars onderwijs in niet-door de overheid gefinancierde scholen, overheidsorganisaties, diplomatie, andere banen waarvoor geen specifieke vaardigheden vereist zijn, enz.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Van de studenten die het Hongaarse BA-programma kunnen aanvragen, wordt verwacht dat zij de documentatie van hun toelatingsbewijs van een middelbare school overleggen en hun aanvraag met de nodige bijlagen indienen.

De universiteit accepteert alleen certificaten, die gelijkwaardig zijn aan het Hongaarse certificaat van toelating, dus geschikt om verder te studeren in het universitair onderwijs. Als het certificaat niet in het Engels is, heeft de universiteit een officiële vertaling nodig, wat ook een vertaling door de middelbare school kan zijn.

Als de aanvrager zijn voortgezet onderwijs tijdens de huidige termijn afrondt en zijn certificaat niet vóór de uiterste inschrijvingsdeadline wordt afgegeven, is in plaats daarvan een bewijs van de status van de student of een certificaat vereist, dat bevestigt dat de aanvrager toelating zal krijgen. In het geval van aanvaarding als student, moet de aanvrager echter zijn inschrijvingsbewijs uiterlijk bij de inschrijving voorleggen.

Dit programma is niet beschikbaar voor Hongaarse burgers.

De educatieve en uitkomstvereisten worden bepaald door het ministerie van menselijke capaciteiten, Verordening nr. 18/2016. (VIII. 5.). De details van het aanvraag- en toelatingsproces zijn vastgelegd in de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten

Taalcertificaat op B2-niveau in het Hongaars "Matura" -examen op Hongaars of gevorderd niveau.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Verslag van de laatste twee jaar op de middelbare school
 • Diploma middelbare school (notarieel exemplaar alleen op aanvraag)
 • Een CV (in MS Word-formaat met één lage resolutie foto)
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Kopie van de entree examen overdracht
 • Taalcertificaat (officiële testresultaten of certificaat moeten worden verstrekt; zie programmaspecifieke vaardigheidseisen)
 • Overig: een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de archieven als de taal van het origineel niet Engels is
Optionele documenten voor opnames
 • Referentie brief
  Wordt ook "aanbevelingsbrief" genoemd. Van een voormalige instructeur en / of werkgever.
 • Autorisatiebrief
  Als de aanvrager tijdens het aanvraagproces gebruik maakt van de diensten van een niet-gecontracteerde derde, moet een machtigingsbrief worden ondertekend. Aanvragen worden niet zonder verwerkt.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces. Aanvragen worden alleen in behandeling genomen als de aanvraagkosten (150 EUR; niet-restitueerbaar) zijn overgemaakt naar de bankrekening van de faculteit. Ga voor meer informatie over het overboeken van kosten naar de website van de faculteit. De resultaten en de officiële beslissing worden bekendgemaakt in het aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder